跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

有喜有喜呀! 05年8月媽媽快d入黎報喜啦!

小女子雖然已經係第二胎, 不過都好興奮同緊張呀!

我預產期係8月4號

期待第二,第三........好多個媽媽入黎報喜! :mrgreen:

hi! 各位新入黎呢個topic既媽咪, 你地填埋下面個chart啦! 如果有媽咪知道自己bb性別, 可以填埋落去架。 我一見到有人update, 我就會post返係第一頁架啦!

login name...........預產期...........邊樹生........住邊樹
prettywife.........8月1日...... QEH......西九龍
qiyangmum......8月1日.....Msia....薄扶林......女
sweetvvbb........8月3日.......威院......元朗
silvia_ng..............8月4日..........東區......深水步...女Trevormama.......8月5日.........浸會......Kowloon Tong
Cindylo................8月5日..........威院.............大埔
maytower............8月5日.........浸會.......何文田
shio...................8月6日........瑪麗/養和.......?魚涌
carmenwong0208..8月6日(女).....聯合............彩虹
mkwok...............8月7日.........法國/聯合...... 將軍澳
kk1706..............8月8日............威院...........馬鞍山
bbeeshan.............8月9日..........法國/威院...... 將軍澳
雲妮彭...................8月9日.........廣華............天水圍
angelwah.............8月10日........未知.............天水圍
Celestine..............8月12日.........浸會.............藍田
beautylam............8月12日(囝)...PWH.........馬鞍山
FatB.......................8月13日.......東區...........將軍澳
mandyyml...........8月13日.......瑪麗...............離島
aliceauwh...........8月13日.......瑪麗.............FANLING
Fayehung..........8月13日(女)..浸會............藍田
miu~miu...........8月14日.......法國/威院.........沙田
moma.................8月14日............仁安........西貢
mac.........8 月16日.....廣華/浸會....紅磡(工作)/將軍澳(住)
mykylie..............8月16..........廣華..............屯門
koreakorea........8月18日.......威院or聖保祿.....大圍
tracyyuen............8月18日.........瑪麗.........東區
haileymama.........8月18號........東區..........西灣河
Taremama...........8月18日
cgeamily.............8月18號........東區..........屯門
renda...............8月19日(女)........廣華.........大嶼山
amyamylui...........8月20日........QE...........藍田
carolmama2005...8月20日(仔).......QE....... Taiwai
laiflora88........8月21日.......東區..........小西灣.....男
hony...................8月22日........ 廣華.......... 旺角
mamiu............... 8月22日.........威..................."女 ",
zl.......................8月22日.......聯合...........將軍澳
evans501..........8月23日.......QE.............旺角
苡珈B媽咪...........8月25日.......瑪嘉烈or港安....荃灣
Gradies..............8月25日.......法國.............將軍澳
熊媽媽...............8月25日......廣華.............大圍
phpebek727..... 8月25日..... 東區 ...........赤柱
SimpleLady........8月26日........威記或仁安......大圍
hellokm.............8月28日..........仁安...........馬鞍山........男
河馬仔...............8月28日..........未知............德國
ew911..............8月28日.........瑪麗.......離島
Mei721 ............8月28日.........法國............天水圍
sa2005.............8月29日..........未知............旺角
786.................8月29日
BallMum..........8月29日..........未知......... Fanling
dinosaur.........8月29日.........浸會.............Mei Foo........男diana ..............8月30日.......... 瑪嘉烈或仁安......... 屯門
happyricky ..........8月.......... 未知......... 將軍澳
☆Minnie☆..........8月31日.........瑪麗..............屯門
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

男爵府

Re: 有喜有喜呀! 05年8月媽媽快d入黎報喜啦!

我用棒棒check到有左,但就未到醫生到check。我這幾晚半夜起身去廁所後訓吾返,攪到返工好辛苦呀!我都已經盡量放鬆,但一日未照到BB都係擔心。

你呢!有冇開始吾舒服呀!
該用戶已被刪除

伯爵府

畀面勳章

好開心呀! 終於有媽咪入黎報喜啦!

mkwok,
我未開始唔舒服, 頭一胎果陣就早d會有, 希望呢胎好d啦! 你快d同你老細講呀, 如果唔係佢可以"咋"唔知你有, 跟住有excuse炒你架!
我尋日同左我老細講我有左啦, 家下我就放下心頭大石囉。

b&w
我之前check都係好淺色架, 跟住我星期二去睇醫生, 就confirm左啦, 不如你都快d睇醫生啦!

我自己就係東區醫院book左生仔啦,13號就見姑娘,不過其實我住深水步, 頭一胎係廣華生, 有d唔係咁開心既經歷,所以呢次唔好攪我, 我情願用我奶奶個地址,去遠d生囉。

http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間
該用戶已被刪除

伯爵府

畀面勳章

b&w,
其實生仔好似去廁所,話咁快就生左架啦! 我自己就唔鐘意睇私家, 因為我聽好多人講,私家醫院成日叫人開刀, 見你忍唔到痛,就引你開刀。我第一胎6個鐘攪掂順產, 康復得又快,所以我死都唔去私家。我情願留返個錢比bb。不過千其唔好去廣華, 非常差勁..........而且真係好多大陸人。
教育王國個人空間

男爵府

Silver_ng,

你咁快去左東區登記,上一胎我係聯合生(好可怕),今次我想去東區生,但我老公怕遠(我住將軍澳)。你去東區登記是否要睇住宅証明呀,我怕佢吾收我,要我去返聯合呀!

B&W,

我用曼秀雷敦check就深色,但用Watson牌子就好淺色一條線,我都未去醫生check,我諗住7wk先去check。

伯爵府

畀面勳章

MKWOK,
去東區啦, 一齊去東區啦!
我都聽過聯合係好得人驚,所以我都有朋友住油塘走過去東區生。你有冇親戚住香港東呀? 有既話可以借黎用, 係唔洗出示証明架! 不過當然唔可以比醫院知你係借用啦!
我奶奶住小西灣,所以我用佢地址。 :mrgreen:

你地兩個有冇check預產期呀?
教育王國個人空間
該用戶已被刪除

男爵府

silver_ng,

我應該預產期係8月7日。我吾識人住近東區,或者等我打電話問下得吾得先。

B&W,

我上次住聯合就恐佈啦,要一個星期連拆線先走得,我上次係順產,但下面傷口好深要縫6針(要拆線個種),痛左好耐。

伯爵府

畀面勳章

mkwok,
點呀,你問左得唔得呀?
你第一個b家下幾大呀?

b&w,
如果對住好多"老馮"既大陸人,真係好鬼難頂架!
教育王國個人空間

男爵府

silver_ng,

我打電話成日都話線路繁忙,你記吾記得第一次登記逢星期幾同幾點呀,我記得聯合個時指定一日的。

我囝囝現在3yrs + 7mths.
該用戶已被刪除

男爵府

b&w,

我住政府觀塘聯合,我個B七磅半,吾算大,但我自己吾夠力生,要醫生吸出來,但傷口好深,要立即call高級醫生同我縫線,當時我好驚同怕痛咪係咁吸氣,點知個位高級醫生仲鬧我吸咁多。

伯爵府

畀面勳章

mkwok,
我呢度幾時都可以登記, 可以叫佢fax張form比你, 佢會同你confirm第一次見姑娘既時間。唔洗自己去, 見完一次姑娘先再安排見醫生。

b&w,
我生大仔係sars時期, 所以好快就可以比我地出院, 我地自己都唔想留咁多日啦! 我住左2日半就閃左啦。
教育王國個人空間

男爵府

silvia,

吾好意思之前打錯你名。你仲記吾記得個電話號碼,我上網找到個25956205,但成日都busy。

伯爵府

畀面勳章

mkwok,
你可以先打去東區醫院總機, 佢會transfer你條線去產科, 我尋日都係咁, 好快有人聽。
教育王國個人空間

男爵府

我前幾日M遲左係萬寧買左幾枝棒棒試,諗住都可以用幾個月,點知一試已經好深色,我心覺得未必準,再去醫生度check,不過佢話咁早無得照,所以都只係再驗尿,結果都係有喎。佢話最快都要2個星期後先可能有機會照超音波睇到,而家比左葉酸我食。佢話預產期係8月4日。

今次係第一次懷孕,而家無任何唔舒服,只係靠枝棒棒就話我有左,仲好似發緊夢,好唔真實,好幻得幻失既感覺。
該用戶已被刪除

伯爵府

畀面勳章

login-----------預產期------醫院
silvia_ng------8月4日------東區
shio-----------8月4日------??
mkwok-------?
b&w---------?
教育王國個人空間

首頁

尾頁

跳至