跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 有喜有喜呀! 05年8月媽媽快d入黎報喜啦!

Hi everybody,

May I join?

My due date is Aug. 10 (now six weeks) and this is my second pregnant. I already seen my baby's heartbeat but have some brown blood come out since two weeks ago, then I already stay home for rest for two weeks. So boring. I keeping feeling vomit everyday, but not vomit yet, but I don't want to eat any thing, no appretize. lossing 2 lbs since pregnant.

Trevormama

[center]Our little Hannah is [/center]

伯爵府

畀面勳章

Trevormama,
你好呀! 我家下日日嘔。好慘呀! :cry:
你小心d啦, 唔好咁粗勞啦!
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

別墅

Trevormama:Welcome To join us

男爵府

我剛剛睇左醫生,但只睇到一個圓形,醫生叫我兩個星期後返去覆診,又要等多兩個星期,好辛苦呀!

因未正式見到個胎,所以要下次先可以寫紙比公司,好彩下星期有又得放早同假期,費事比人事部阿姐見到我吾舒服。

水晶宮

silvia_ng :
記得我嗎??咁岩我又有左第二胎喎...哈哈哈~預產期8月5號,,不過我呢兩日作小產呀.....擔心~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

伯爵府

畀面勳章

kcpak,
哈哈, 我地兩個真係有緣啦!
你呀! 唔好抱咁多仔仔呀! 因為真係幾辛苦架! 我個死肥仔家下成日跳上我個肚度, 一係就跑過黎, ling起我件衫錫bb.....我比佢激死又笑死呀! :mrgreen:
你唸住去邊間生呀?
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

水晶宮

silvia_ng :
我都未恭喜你....[size=xx-large]~恭喜有喜~我未諗邊間生,,第二個真係無第一個咁緊張,我自己揍住佢,唔想去健康院檢查住,,等多一個月先.....你呢~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

伯爵府

畀面勳章

kcpak,
我登記左啦, 去東區生。因為我要返工, 想d野可以under control, 所以早d去囉。
你都快d去啦, 作小產可大可少架。
教育王國個人空間

男爵府

我上星期照陰道超聲波,都只係照到個胎囊,只不過一個星期,今日已經照到心跳喇!!!

大宅

我 7wk 今日第一次照超聲波,都照到心跳啦,雖然得一點,但都見到佢閃閃下!醫生寫了證明比我返公司報啦。

請問呢個時期有咩特別要注意呢?

男爵府

你地會吾會if you walk for a while,感覺好似吾多夠氣,這幾天個心仲時不時無啦啦跳快左,我懷第一胎都未這種情形,我現在只得幾個weeks,就已經咁,都吾知正吾正常。(妨且每日我都要帶囝囝得五層樓梯返學)

伯爵府

畀面勳章

mkwok,
我同你一模一樣呀! 成日條氣唔順咁.......第一胎都係唔會咁, 而且九個月都仲可以追巴士, 好勁架! 不過家下叫我郁多幾下都想死!
尋日我仲要死左去海洋公園玩添! 家下謝過謝賢呀!

你地咁快照左bb啦! 我都仲未去呀!
教育王國個人空間

大宅

報到先! 7wks ,我都係同您地一樣啊!第一胎都係好精神的,但係依家成日都唔想郁,個胃成日好多胃氣,唔想食也 ,好累.....我上個星期照著了,見到心跳.

男爵府

silvia_ng,

仲去海洋公園,我落街行一個鐘就頂吾順。自己吾認老都吾得。

其他媽咪咁快就照到,我仲要等多兩個星期先去覆診。

水晶宮

silvia_ng :
已經入過急症了...醫生同我照超聲波,,佢都話睇到BB心跳,,好在唔係官外孕,,因為醫生話正常懷孕係唔會肚痛架,,我連續痛左一個星期了.......作小產~不過我自己揍住個囝好難有得休息...真係好擔心呀我~

伯爵府

畀面勳章

kk1706,
hi! wellcome!
我直頭胃痛, 要食益達胃先得。

mkwok,
我其實唔係好老, 不過都真係好辛苦。所以..........我都要認老囉。 :lol:

kcpak,
咁就好啦! 我到家下都未聽過自己呀b心跳呀!
教育王國個人空間

別墅

我同各位有左第二胎媽媽一樣,每日都好似瞓極吾夠;疲倦到葷。食少少野促個胃就好頂呀,點解呢胎會咁辛苦架! :-(

水晶宮

請問有左住新界既媽咪呀~我之前係官塘生逸少,,剛剛搬左去大埔,,所以唔知邊間好呀~

大宅

silvia_ng ,
咁你又真係好辛苦,好好休息
我昨晚都走去睇e生ar ,個頭又暈又痛,真係念唔到第二胎係咁辛苦的.

水晶宮

各位我都覺第二胎辛苦好多呀~個頭又痛又暈,,四肢無力,,又累到死....仲成日發冷~食唔落訓唔好.....
我第一胎身體好到自己唔信有左架~

首頁

尾頁

跳至