跳至

首頁

尾頁

大宅

點揀好呢?有無媽媽嘅小朋友讀緊可以俾意見呀?thx

複式洋房

我都住北區~去咗九龍塘讀

大宅

貓型棒棒糖 發表於 19-12-4 23:41
我都住北區~去咗九龍塘讀

好遠喎!邊間呀?搭校車嗎?

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

你自己想要全日定半日先?
接送? 時間安排?
如果冇所謂既就一定揀粉呂啦
我兩個都讀過

大宅

anpanmenbaby 發表於 19-12-5 19:01
你自己想要全日定半日先?
接送? 時間安排?
如果冇所謂既就一定揀粉呂啦

我最想就全日嘅!但呂明才又有好多好評同埋好多人爭,放棄又好似唔捨得咁!你哋兩間都讀過,可以俾啲意見呢兩間學校如何嗎?

男爵府

starlight123 發表於 19-12-5 21:08
我最想就全日嘅!但呂明才又有好多好評同埋好多人爭,放棄又好似唔捨得咁!你哋兩間都讀過,可以俾啲意見 ...

恩光讀過N班咋,仲要好多年前。。。
呂明才係我心目中的happy school 家長好多機會參與小朋友的校生活,例如每年兩次家長觀課日,每月一次free play(課前遊戲時間),可以同小朋友一齊玩,又可以影下相拍片。平時可以做學校義工,也有不同的親子活動。夏天又有水池玩水,仲有得坐船仔 我小朋友今日先係學校同同學一齊BBQ,佢超開心。
今個星期六學校開放日,你可以來參觀下

大宅

anpanmenbaby 發表於 19-12-5 21:28
恩光讀過N班咋,仲要好多年前。。。
呂明才係我心目中的happy school 家長好多機會參與小朋友的校 ...

謝謝分享!呢間學校多功課嗎?係咪算幾谷吓?老師校長夠愛心耐性嗎?

男爵府

starlight123 發表於 19-12-8 22:10
謝謝分享!呢間學校多功課嗎?係咪算幾谷吓?老師校長夠愛心耐性嗎?

功課每日都有3樣,K1好簡單既姐,畫下線條油色/剪貼/搓泥膠,好快就完成。我又覺得唔谷喎,唔會有默書測驗。我日日都自己接放學的,所以經常接觸到校長老師。佢地都好有愛心,見親佢地都笑面迎人。

複式洋房

starlight123 發表於 19-12-5 08:35
好遠喎!邊間呀?搭校車嗎?

九龍塘啟思。唔搭校巴。準備讓工人接送

大宅

anpanmenbaby 發表於 19-12-9 00:04
功課每日都有3樣,K1好簡單既姐,畫下線條油色/剪貼/搓泥膠,好快就完成。我又覺得唔谷喎,唔會有默書測驗 ...

知唔知K2-K3會好多嗎?我係想揾間學校嘅校長老師都要有耐性同愛心去教導學生,最好連校工都要好好人^^

大宅

貓型棒棒糖 發表於 19-12-10 01:01
九龍塘啟思。唔搭校巴。準備讓工人接送

咁應該都幾辛苦吓!

男爵府

starlight123 發表於 19-12-10 09:50
知唔知K2-K3會好多嗎?我係想揾間學校嘅校長老師都要有耐性同愛心去教導學生,最好連校工都要好好人^^
...

都係每日3樣,有d做2頁張咁,老師會係學校教佢地做一點的,所以返到屋企基本上我唔洗點理佢,佢自己搞掂,大約半個鐘完成。
咁呂明才也適合你,因為學校員工都好nice的。

大宅

anpanmenbaby 發表於 19-12-10 12:29
都係每日3樣,有d做2頁張咁,老師會係學校教佢地做一點的,所以返到屋企基本上我唔洗點理佢,佢自己搞掂, ...

你接放學時,係咪老師每日都會講返小朋友當日嘅嘢㗎?不好意思太多問題!因為好難揀......

男爵府

starlight123 發表於 19-12-13 09:46
你接放學時,係咪老師每日都會講返小朋友當日嘅嘢㗎?不好意思太多問題!因為好難揀......
...

有特別事情既話就會講,唔會逐個講啦,咁傾法會好慢好長龍 你有問題既話都可以即時老師既

大宅

anpanmenbaby 發表於 19-12-13 13:45
有特別事情既話就會講,唔會逐個講啦,咁傾法會好慢好長龍 你有問題既話都可以即時老師既
...

謝謝解答

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊