時政擂台

跳至

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

kwclau 發表於 19-12-6 16:52
攻打大學?
幾時?邊度?
我見到香港警察喺CU 同Poly好克制地拘捕暴徒,但暴徒在兩間大學,分別製造幾千個汽 ...

睇唔到唔緊要,不要心盲就得了。一般來說,大學都是神聖不可侵犯的地方,戰爭時期,軍隊一般都不會攻打大學的,that's why 北大,清華,oxford,Cambridge都沒有軍隊打入去的,如果你覺得學生不應守住校園,任由popo入去,那我無話可說。

理大事件如果你看不出是個局的話,你的資訊和腦袋都有一定的問題。
Popo要守住紅隧,只要守住條橋就可以了,何必花甘大氣力成個理大都圍曬?有人拍到破壞收費亭的人事,頭盔上有閃燈的,只有popo才有這種頭盔,真真碰巧是區選前不久,目的是做成不便,使民意逆轉,區選剛過,就話開通,如果你甘都睇唔出,我希望你多點看其他非無線媒體新聞。
如果你不相信,我覺得你應該是屬於快樂的順民,任何事有黨把關,只要跟住黨的路線走就足夠了,當然,我也只能選擇做順民,不過我無你甘快樂咯。
你究竟明唔明我講咩?

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kenstin 發表於 19-12-6 15:34
我這等小薯仔,會有咩逼害啊?但我不能好似啊叻甘,睇到當無件事。
我更不想看到BK裡甘多無知被矇騙的人, ...

即眾人皆醉你獨醒咁話啦

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

tsewong 發表於 19-12-6 19:31
根本成場運動就係利用香港人恐共嘅心理將之放大,令好多人覺得自己「會被迫害」

呢個世界係睇事實。唔排 ...

成場運動根本係中共將之放大,一開始撤回就咩事都無,後來引起警黑勾結,警暴問題,宜家最最最嚴重的是警察的所作所為,根本是警逼民反,我一開始就話,以暴逆暴不能解決問題,可惜現在連政府也管不了警察。

Raydor    發表於 19-12-9 20:04

大宅

kenstin 發表於 19-12-7 09:08
睇唔到唔緊要,不要心盲就得了。一般來說,大學都是神聖不可侵犯的地方,戰爭時期,軍隊一般都不會攻打大 ...

64當時嘅示威者喺天安門廣場,相距學校好遠,而校內並無製作危險品工塲,自然吾需要搞到去學校。
而中大橋丶紅隧離學校非常近,亦有理由相信校內有人製造危險品,香港人煙稠密,若發生任何意外,邊個擔當?

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

yuenloklok1 發表於 19-12-7 09:15
即眾人皆醉你獨醒咁話啦

不能甘講,區選結果顯示大部分香港人都知道發生緊咩事,都不滿意現在這班政府。

子爵府

kenstin 發表於 19-12-6 16:13
不過我真係要再三提醒大家,兩軍對壘時,深入敵陣叫囂是件相當危險的事,你必須要注意自身安全,難免會有 ...

同你政見不同的手無寸鐵市民你視為兩軍對疊?就應該死?咁我又了解到你哋心目中民主同良知係咩一回事了

子爵府

kenstin 發表於 19-12-7 09:23
不能甘講,區選結果顯示大部分香港人都知道發生緊咩事,都不滿意現在這班政府。
...

又或者我同你講一個我親身接觸的個案啦.我早輪同親戚飲茶剛好係區議員選舉後.大家都有講下近呢幾個月發生的事.親戚個仔讀緊大學係投畀民主黨的,我親戚係位6x多歲的老人,親戚話個仔同佢講;叫我如果係為佢未來好的話就投畀民主黨,咁小的付出都唔肯點配做人父母咁話
親戚係盲目順從的人,當然順從個仔.
唔知你又點睇呢?

大宅

睇唔到唔緊要,不要心盲就得了。一般來說,大學都是神聖不可侵犯的地方,戰爭時期,軍隊一般都不會攻打大 ...

最叻係你,咁嘅歪理都講得出。
而家唔係守唔守住大學嘅問題。而家係有人在大學裏面犯法,警察要唔要入去執法? 理工管理層話1100人登記左嘅,得40人左右是理工職員或學生,其他嘅人喺邊度嚟? 入去做咩?
CU仲衰,守左4日,連學生會都話唔認同班人同警察對話。

打爛紅隧收費亭係警察做?日光日白做啲咁野,仲要比黃絲影住,睇到閃燈?吓?真係有咁智障先諗到啲咁嘅野,又有人信果度奇。好似果次有個傻仔佗槍掟汽油彈,又話係警察來咁樣。

你地就係淨係信你地想信的,唔用個腦分析吓。

些芬易呢焚    發表於 19-12-7 21:49

大宅

kenstin 發表於 19-12-7 09:20
成場運動根本係中共將之放大,一開始撤回就咩事都無,後來引起警黑勾結,警暴問題,宜家最最最嚴重的是警 ...

一開始黑媒唔好渲染修例,唔好誤導公眾,大學都唔會出來反啦。根本條條例係針對重案犯人,個罪行要可判7年監以上,加上由法官support,先可以移交。比黑媒講到話,坐响屋企講習大大壞話,都會被拉上去。

所有人都在家睇youtube懶人包,睇黑媒漫畫,就以為自己知天下。

根本成場風暴係美國對中國針對,攞香港來做炮灰。你班蠢人甘願做人地隻棋子。

些芬易呢焚    發表於 19-12-7 21:49
些芬易呢焚    發表於 19-12-7 21:48

男爵府

成場運動根本係中共將之放大,一開始撤回就咩事都無,後來引起警黑勾結,警暴問題,宜家最最最嚴重的是警 ...

宣傳警黑勾結和警暴根本是反對派和港獨派的手段,嚴重抹黑和污蔑警隊,想解散警隊從而推翻政府,根本係想奪權!即使一開始政府做得唔好,放大場運動的是反對派,不斷添柴添火!

子爵府

kenstin 發表於 19-12-6 15:59
你可能無睇新聞,中共話,不允許曾經參與遊行的空中服務員飛越中國領空,甘即係不用飛了,這不是政治逼害 ...

呢個例子令我又見識到你頭上把尺係幾咁富有彈性了.
該名身為空中服務員有無尊重過自己份工的工作首則吖?乜你覺得將政見不同的乘客個人資料公開無問題?公開目的係咩?眼見班暴徙已經去到泯滅人性的地步,如果有同你哋持不同政見的要員乘坐的航班容乜易會被暴徒炸咗班機.咁樣違反專業首則的員工,你如果仲有分析能力的都無可能覺得無問題啦係嘛?

子爵府

中大理大都係一個局,如果你話係警方佈嘅局,咁成萬枚汽油彈點解釋? 成個油尖旺起晒做嘅部署又係邊個做? 掘爛晒條路,號召咁多年青人入去支援,驅散時跌到一地都係又係邊個安排? 果啲沙地磚地根本跑唔到架,點解要咁斷班人嘅後路?分明叫佢哋送頭,可以大量做文章激發民意。中大代表行出黎講嘅係保區選,而唔係五大訴求。咁多個奇形怪狀嘅人選左出黎,揾個大學生做候選人咁難咩?咁多肯用條命去博但竟然揾個弱智嘅去選都唔比機會大學生。

香港大學生見唔到有幾珍惜自己學校,佢哋留守嘅哋方一地狼藉,衰過難民營,有人咁守自己學校嘅咩?

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

依D咪係你口中的遙言啦!如831一樣!問點解冇人澄清?講左你咪當冇聽過!你選擇眼盲心盲,惶恐和隂謀論之下生存無問題,但請不要繼續散播遙言

男爵府

撤回左幾個月啦,你當人冇做過姐,只是政府太仁慈,選擇順民意,反而唔見所謂民意有讓過步喎,永遠只佢地講,冇人講,這些叫民主?

男爵府

kwclau 發表於 19-12-7 09:56
最叻係你,咁嘅歪理都講得出。
而家唔係守唔守住大學嘅問題。而家係有人在大學裏面犯法,警察要唔要入去執 ...

而加佢地收唔到科,不可自圓其說,米作故仔話唔係佢地做,明明橋上D示威者拍晒手,咁人地燒曬野,佢地唔支持又咁開心?根本就係他們D手足啦

男爵府

yyh08 發表於 19-12-7 10:45
宣傳警黑勾結和警暴根本是反對派和港獨派的手段,嚴重抹黑和污蔑警隊,想解散警隊從而推翻政府,根本係想 ...

cyber bully呀!
政府係做得唔好,但都末至於要完全反政府為目的呀!樣樣都反根本連普通生活都唔可以繼續下去,係米要所有人去耕田,捕魚先達到目的?
政府最差係唔夠人陰濕,人地大量文宣媒體製造遙言和恐慌,他們只懂播放正面事實宣傳片!
他們捉唔到大部分鍾意gossip的心理,個個以為自己有第一首資料,他有而人地冇的畫面,不斷吹,自我感覺良好,遙言一發不可收拾,講十次就變成事實!
可惜民智太低,你同我都改變不了

男爵府

環保接龍勳章

Hinhinn 發表於 19-12-6 16:43
嘩!呢位YC又即場表演無敵雙重標準第一個回覆話唔會搞出位公眾人物,之後第二個回覆又話唔會搞佢呢 ...

我都好想問佢,點解薯仔唔會俾人搞,佢哋又要咁驚乜嘢食食吓飯會俾人上門捉呀?而公眾人物又唔會俾人捉,咁而家吹緊嘅831,話死曬果班人有乜嘢咁特別,要整死佢哋呢?因為佢哋冇名冇姓,仲冇親人冇朋友?但咁樣又唔算係薯仔喎,即係佢哋係乜身分呢?簡直係本世紀第一大懸案呀!好想知。

男爵府

淨係憑你呢句:「有人拍到破壞收費亭的人事,頭盔上有閃燈的,只有popo才有這種頭盔...」,已經知道你愚不可及,你睇嘅唔只黃媒黑記的極偏頗的新聞,仲有Facebook 等的謠言、謊言和假新聞
或者你也是真心為香港好,但你對你自己所看的「假新聞」一點懷疑都沒有?831傳咗咁耐死人,咁多戲子去拜祭,結果呢?全部懷疑個案,都證實全部健在,班人想要cctv 係想片段不可以成為呈堂證供,想脫罪呀!仲有好多好多例子如爆眼女,全部激起了仇恨之後使暴亂得已延續,而真相已不再重要!

伯爵府

loved 發表於 19-12-5 22:17
梁生完美演繹! 我成日都話,咁容易被消失,第一個就係黎g英及黃 g峰先,要被自殺第一個岑妖啦。真心 ...

男爵府

而所謂大學是個局我都唔需要再講,其他JM 已經答左你,你再選擇做反對派的順民,甘心被洗腦,你應該係充滿仇恨和極端思想,點只無咁快樂咁簡單!
而我哋呢班正常人亦唔會快樂,因為實實在在有一班愚民搞垮了香港,無人可以獨善其身!
你又明唔明我哋講咩?

首頁
23456...8

尾頁

跳至