自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

而家好多聖誕表演睇,我同囡一齊去睇,睇兩個show兩個都激氣。
有去過都知基本上最少要45分鐘前先有可能企到頭一兩行啦。

我早45分鐘去等。我囡坐bb車係第一行,我就企車仔後面。
到開show,有個10歲左右小朋友唔知邊度閃入黎企我左面,佢應該比前面個男人遮住。左望右望。係依個時候佢居然閃前,企係我囡bb車前,遮住晒我囡。我即刻拍佢叫佢企返後面,佢話我我睇唔到。我話你咁樣遮住我小朋友,唔該去返後面。之後佢企返係我左邊。但有個女人應該係佢媽媽,係好後面叫,呀囡咁你企依度啦,蝦小朋友。我其實好想鬧佢不過算。

禁止訪問

伯爵府

之後到6點左右睇show,我企係第一行最邊,我囡坐係車仔係側面等。等等下有幾個女人就係旁邊話叫你霸位你霸到咁遠,個囡點睇。佢地應該係話個男人霸到好後。咁佢地就一直企側面,其實佢個度已冇位。佢找到另一架bb車旁話轉頭叫小朋友sip上去。到開show,佢小朋友sip上黎,但天黑,佢誇過我囡架車時睇唔到車轆click到,之後d女人就話,自私到死,放架車係度。
我想話我架車一路冇郁,架車唔放依度放邊度?你唔好咁樣sip入黎咪冇事囉。

其實我想話,想企前睇show,唔該自己早d去等,唔好咁左sip右sip。

兩次都係100%香港人樣加聲。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

ivycwl 發表於 19-12-5 14:47
而家好多聖誕表演睇,我同囡一齊去睇,睇兩個show兩個都激氣。
有去過都知基本上最少要45分鐘前先有可能企 ...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

D 人唔自律

伯爵府

社會氣氛變差後,感覺多咗人隨處破口大罵,一係就單單打打。。。
樓主唔好激氣,問心無愧便可了。你已做得好好啦無同佢地潑婦駡街

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

(。•́︿•̀。)
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

真係好討厭d人叫小朋友打尖霸位左攝右攝 博人見係小朋友唔出聲

侯爵府

親子王國15週年勳章

小朋友最好抱起佢睇, 或者你企近啲有職員既位 (呢啲 show 最前多數有職員拉住條繩) 有時佢地會幫手叫啲人唔好亂攝位。

我都覺好多呢啲人, 好在阿仔麻麻地睇呢 d 巡遊, 我地通常趁有巡遊去玩其他機動遊戲貪佢少人啲

大宅

katherine418 發表於 19-12-5 15:39
真係好討厭d人叫小朋友打尖霸位左攝右攝 博人見係小朋友唔出聲

非常認同,覺得小朋友打尖就冇問題咁,老馮要人讓,其實係咪要從小教仔女正確價值觀呢,打尖攝位就係唔啱,人地心甘情願讓就另一回事

公爵府

呢d咪冇家教囉,其實有時坐地鐵,都見到有小朋友,香港人來的,死sip死衝去霸位,霸到好似好威咁,學校教排隊,呀媽教吾洗守規矩,有時有啲嘢唔好賴學,家長唔出聲教,學校老師教幾多都冇用!

翡翠宮

牛年勳章

所以無去香港迪尼尼好耐,好怕人攝位

男爵府

ivycwl 發表於 19-12-5 14:56
之後到6點左右睇show,我企係第一行最邊,我囡坐係車仔係側面等。等等下有幾個女人就係旁邊話叫你霸位你霸 ...

喜歡你最後那句,
其實我覺得香港真的好多公主岩

大宅

Bibibut 發表於 19-12-5 16:22
呢d咪冇家教囉,其實有時坐地鐵,都見到有小朋友,香港人來的,死sip死衝去霸位,霸到好似好威咁,學校教排 ...

有次搭東鐵,我同一個男人之間有個空位,有個七八歲小朋友唔知係咪嫌個男人污糟,隔硬sip到我隔離逼我坐埋去果個男人度,仲粒聲唔出奉旨咁

男爵府

Bibibut 發表於 19-12-5 16:22
呢d咪冇家教囉,其實有時坐地鐵,都見到有小朋友,香港人來的,死sip死衝去霸位,霸到好似好威咁,學校教排 ...

唔好話讓座
只係教排隊都難

男爵府

回覆樓主:

比著我,我會出聲話返佢地。
唔好比其他人錯覺,係你自私唔讓。
唔係惡大曬,要講道理

伯爵府

所以呢啲父母就教左堆偽公主王子出黎
以為個個要就晒佢地

子爵府

回覆樓主:

香港的低端人口越來越多,社會風氣

首頁

尾頁

跳至