懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

nss711 發表於 19-12-9 20:25
我都坐緊小月,星期3夠2周會返工。
上周5覆驗時,醫生話已排清,內膜已恢復正常,黎2次m 後可再試。但今日 ...

我覺得係心理關口問題大點
半年內 已再次懷孕 有時也講緣份

大宅

回覆 siuting91 的帖子

我今次無咁傷心,早幾日發現先生偷食煙,覺得佢好自私,打針食藥抽血驗輸卵管咩都女人受哂,佢話咁多次戒煙都會偷食返,我問佢係咪又想我生畸胎再小x

別墅

我以為排出組織就唔會肚痛,從醫院返黎,我自己去食野同買左個藥煲煲中醫開嘅生化湯,返到屋企正常咁做家務。到夜晚又開始肚痛,第2日痛到標冷汗同震。我好驚,得一個人係屋企,唔知去唔去急症室。食左3粒止痛藥,好少少,但係一平躺下腹每一寸都扯住痛,痛住咁訓得好辛苦。

今日第3日,都仲係靠止痛藥吊命。血仲係鮮紅,量似第3日m,無組織。有無jm係自然排左大組織後,都會嚴重肚痛架? 我唔知咁係正常,還是因為生化湯? 又還是因為我有煮飯做家務引致。仲係地獄徘徊緊

別墅

Wansasa 發表於 19-12-11 19:02
我以為排出組織就唔會肚痛,從醫院返黎,我自己去食野同買左個藥煲煲中醫開嘅生化湯,返到屋企正常咁做家務 ...

之前入院時係咪check左個組織已經成個排左出黎?如果已經排清,之後只會得返鮮紅 > 啡

我排左組織之後都冇再痛過,上星期去私家照陰超時已經得返啡色惡露,醫生check完都話已排清,仲再三提醒我正常係唔會出現肚痛,發燒,流鮮血呢啲情況...如果有出現就要去睇醫生...

你再check check穩陣啲咼

大宅

回覆 Wansasa 的帖子

我食藥都只係好m 痛,食左1次止痛藥忍到,流左好多血,第1晚半夜醒時漏到床單都有。見到一大pat 黑血沖唔散的,唔肯定係咪組織都裝起左先。到第4晚先真正排出2大舊組織,一舊有成大半手掌咁,見到白色嘅,估先係真正組織。第13日去睇中醫,佢俾藥幫我排清,之後又開始痛返d, 又流返啡,但無你形容嘅咁痛,亦無開始時咁痛,2日之後先無痛無啡。你可能問下你中醫的生化湯有無關係,再睇多次醫生好d

首頁

尾頁

跳至