自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

曱甴們嘅邏輯係,所有交通意外都是駕駛者疏忽,同交通燈冇關係,結論:曱甴王國是不需要交通燈的。

民房

回覆樓主:

旺角先恐怖。。勁多燈壞。完全唔知點過馬路

複式洋房

GreenLam 發表於 19-12-5 22:26
如果交通燈無事,就可能不會有今次意外,破壞者
我第一時間都係咁諗

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章

Honey 發表於 19-12-5 22:04
條link開唔到,但用下個腦就知斑馬線一直冇交通燈,同交通燈壞聯繫唔到。
...

按右上角可看到

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

據資料顯示,由本年六月爆發反修例風波以來,全港至今共有約四百六十組交通燈被黑衣人破壞,當中多組交通燈尚在維修中,受影響地區包括天水圍天瑞路及天秀路的交通燈。今次交通意外現場的交通燈,相信是在本年九月十四日被破壞,當日有人發起遊行,但不獲發出不反對通知書,其間有黑衣人堵路、破壞輕鐵設施與交通燈及縱火等。

珍珠宮

有人覺得無交通燈都無問題?香港人依賴睇交通燈過馬路多年,一下子無左咁多交通燈真係好危險!

大宅

2019新春慶豚圓

點解政府唔盡快整好?
整係好快
係咪有心遲d整,製造混亂

大宅

2020勳章

回覆樓主:

話唔關曱甴事嗰d咪係核爆都唔割嗰d囉!你覺得唔關事?到係你本人/家人他朝君體也相同時,又唔知會唔會仲係咁講呢?繼續盲撐啦!人在做,天在看!

子爵府

2019新春慶豚圓

小吳夫人 發表於 19-12-6 06:19
點解政府唔盡快整好?
整係好快

我附近地鐵站嗰個俾人整爛完整左,又俾人整爛返,又整左又整爛又整左,唔知幾時又會爛,你估有無限零件無限人手咩?

子爵府

2019新春慶豚圓

可樂糖 發表於 19-12-6 06:36
話唔關曱甴事嗰d咪係核爆都唔割嗰d囉!你覺得唔關事?到係你本人/家人他朝君體也相同時,又唔知會唔會仲係 ...

唔係黑心,但真係想佢地切身感受下,佢地針唔拮到肉唔痛,唔能夠企喺人地度諗下,唯有親身經歷先明白

大宅

小吳夫人 發表於 19-12-6 06:19
點解政府唔盡快整好?
整係好快

你不如話點解暴民破壞完很快又重覆破壞交通燈

伯爵府

2020勳章

係啦,司機揸車小心D就得啦,使乜要交通燈,所以政府應拆晒所有交通燈,而唔係維修

大宅

究竟破壞交通燈意義何在?我破壞你屋企的家門,然後你趕不切維修,被賊仔入屋偷嘢,其他人是否可以說你不抵可憐啊,錯不在賊仔啊!也錯不在我破壞你的門,是你自己維修不切啊!

男爵府

2019新春慶豚圓

唔明點解打爛晒交通燈責任好似全部要司機付責?不是班破壞者嗎?彌敦道就因為無燈,人車爭路,交通阻塞,險象環生,有良知都應該唔好騷擾到市民生活。

大宅

點解還有人盲撐破壞者?難道一切責任都是其他人嗎?破壞者真的一啲責任都無嗎?

水晶宮

2020勳章

回覆 cancan^^ 的帖子

就算有無限人手及零件,都唔應該咁浪費架,阻礙到係正常嘅人

水晶宮

2020勳章

某些人思想,呢件事係司機責任,係政府責任,因為唔盡快整好交通燈,其實,最大責任是誰呀?

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章

yc定律:千錯萬錯都係人哋嘅錯

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

yuen2626 發表於 19-12-6 07:12
究竟破壞交通燈意義何在?我破壞你屋企的家門,然後你趕不切維修,被賊仔入屋偷嘢,其他人是否可以說你不抵 ...

講得好

珍珠宮

Honey 發表於 19-12-5 22:04
條link開唔到,但用下個腦就知斑馬線一直冇交通燈,同交通燈壞聯繫唔到。
...

我樓下班馬線郁有紅綠燈架,要跟燈過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊