自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

極愛白蘭花,買左K字頭香港製那支,但有啲失望。再搵到間叫香港蒸餾所,係香港Lab,用蒸餾方法製成白蘭花香水同香水膏,有冇jm試過?佢得尖沙咀誠品有,我未得閒去試味。見佢fb話有興趣班自製香水膏,有啲想去試。

複式洋房

姬絲汀汀 發表於 19-12-5 22:23
極愛白蘭花,買左K字頭香港製那支,但有啲失望。再搵到間叫香港蒸餾所,係香港Lab,用蒸餾方法製成白蘭花香 ...

別墅

白蘭花製品好多都冇左果陣清新花香味
真係搵唔到100%似

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

好難搵

男爵府

極愛白蘭花,買左K字頭香港製那支,但有啲失望。再搵到間叫香港蒸餾所,係香港Lab,用蒸餾方法製成白蘭花香 ...

白蘭花我至愛呀!

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

買過k呢枝白蘭花香水,非常失望,一啲白蘭花清香都無

男爵府

nainaitze 發表於 19-12-6 00:22
買過k呢枝白蘭花香水,非常失望,一啲白蘭花清香都無

係,我仲要明明試完tester覺得還可以,買返去果支味道有差別。唔甘心,上網再搵其他,搵到間真係睇住佢蒸餾出黎純露再整成產品。所以想試試。但又1516怕味道都係唔似。

大宅

試下diptyque Do Son香水

珍珠宮

姬絲汀汀 發表於 19-12-6 00:30
係,我仲要明明試完tester覺得還可以,買返去果支味道有差別。唔甘心,上網再搵其他,搵到間真係睇住佢蒸 ...

一樣呀,我專登去太子買,試嗰陣係
ok㗎,點知返到屋企開嗰枝係一陣味好化學 我嗰次仲買埋桂花味,2枝都掉哂
你咁講我都有興趣,可能會走去尖沙咀試聞陣味係點

男爵府

nainaitze 發表於 19-12-6 00:34
一樣呀,我專登去太子買,試嗰陣係
ok㗎,點知返到屋企開嗰枝係一陣味好化學 我嗰次仲買埋桂花 ...

我見佢今個星期六有興趣班整香水膏,咁我開班前上去工場試下味,如果ok, 可能即場參加,$700可整3盒再送5ML白蘭花精油,再加支純露,價錢都幾抵。

珍珠宮

姬絲汀汀 發表於 19-12-6 00:39

我見佢今個星期六有興趣班整香水膏,咁我開班前上去工場試 ...

請問知唔知佢有無白蘭花香水賣呀?
我想要水唔想要膏

男爵府

回覆樓主:

係,對k那支好失望,無白蘭花清香味

男爵府

nainaitze 發表於 19-12-6 00:40
請問知唔知佢有無白蘭花香水賣呀?
我想要水唔想要膏

有呀,你去fb search HK蒸餾所,我都係琴日先搵到呢間,我係ig search.問左佢地,佢答香膏持久過香水,推介我用膏,但我怕膏加左可可油,乳果油等會影響味道。

珍珠宮

姬絲汀汀 發表於 19-12-6 00:44
有呀,你去fb search HK蒸餾所,我都係琴日先搵到呢間,我係ig search.問左佢地,佢答香膏持久過香水,推 ...

謝謝你,咁我去碌碌先

男爵府

hellomiki 發表於 19-12-6 00:41
係,對k那支好失望,無白蘭花清香味

最衰係tester同買個支唔同味囉。我message埋個老闆話佢知。佢都係話一樣。

水晶宮

姬絲汀汀 發表於 19-12-6 00:39

我見佢今個星期六有興趣班整香水膏,咁我開班前上去工場試 ...

睇清楚係白蘭花香薰油, 唔係精油。
白蘭花精油都要幾百蚊
香港以前有白蘭花香膏買, 3/4g已經賣幾百蚊。
7百蚊有咁多野, 佢唔使賺咩

rainbowchuuu3    發表於 19-12-6 10:51

子爵府

試買過
陣味之後轉腥比c6寸
掉咗

複式洋房

回覆樓主:

蒸餾所我都買過,完全唔得,好化學味

男爵府

鴨鴨比 發表於 19-12-6 01:15
試買過
陣味之後轉腥比c6寸
掉咗

你買過蒸餾所既?陣味完全唔似?

男爵府

cbeyond 發表於 19-12-6 01:09
睇清楚係白蘭花香薰油, 唔係精油。
白蘭花精油都要幾百蚊
香港以前有白蘭花香膏買, 3/4g已經賣幾百蚊。

我見佢係誠品,8g香水膏要300蚊,精油10ml 360,又見佢影晒啲片個lab真係蒸餾出黎,其實我都懷疑整出黎就用化學味。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊