時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Nrsy 發表於 19-12-6 07:18
聽了一百次都是擔心年輕人被捕及被打那無辜市民被打被燒呢?永遠年輕人年輕人!而家黃友都是年齡 ...
好想知道佢地以為唔會老,定無機會老.

大宅

回覆 chitling17 的帖子

而家唔係年輕人就不是人,但講個D全部老年中年, 想點!

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

vanvan1 發表於 19-12-6 00:21
他只痛心送院年輕人的傷勢,大部份是被打傷。他有沒有痛心個被火燒,被圍打致昏迷,被刀插的市民,被磚扎死 ...

唔係喎,佢都有講過心痛年輕人被“誤導”喎,我仲以為佢係正常人

侯爵府

回覆 sunnymama2 的帖子

佢未必係黃, 我聽到佢話唔好係醫院搞政治活動, 要搞出去先搞, 仲有話對嗰d犯法既醫護, 會按定基制去懲處, 即係唔會姑息。

水晶宮

PacoMum 發表於 19-12-6 07:38
其實年輕人被打係最輕傷既一群,被私了既市民丶被殺既伯伯丶被咬甩手指、被淋漒水丶被箭射、被掟汽油彈既警 ...

仲有被割頸警員

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

anma 發表於 19-12-6 10:05

佢未必係黃, 我聽到佢話唔好係醫院搞政治活動, 要搞出去先搞, 仲有話對嗰d犯法既 ...

係囉,希望大家睇真d,唔好冤枉好人

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我都好痛心我地既年青人點解會搞成咁, 但係做錯左應該要受到惩罰.
姑息縱容只會害左佢地一世!

伯爵府

回覆:新任醫管局主席范鴻齡,原來又係黃嘅!

真是難以相信,還以為是自己聽錯,為什麼他㑹被委任到這個職位? 為什麼政府不知道他的政治立場?

伯爵府

回覆:新任醫管局主席范鴻齡,原來又係黃嘅!

黄絲越來越大胆公開表態,希望這是中國的引蛇出洞,一次過捉拿港獨分子

公爵府

又係林鄭任命

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 hohodemama 的帖子

佢講得啱, 心痛年輕人被政棍, 黃老師利用做人血饅頭,班政棍就不死身,
被人伏擊一d血都冇, 生腦癌氐得咁龍精虎猛

都係果句, 我唔怪學生, 最痛恨洗年輕人腦嘅大人

子爵府

他只痛心送院年輕人的傷勢,大部份是被打傷。他有沒有痛心個被火燒,被圍打致昏迷,被刀插的市民,被磚扎死 ...

我都聽到, 好過份, 范鴻齡2009年因為中信泰富隱瞞炒燶外匯醜聞而辭去所有公職, 人品都有問題, 林鄭做乜搵佢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

醫療失誤點還

伯爵府

回覆 vanvan1 的帖子

正粉腸

大宅

呢d人盲既,選擇性去睇野

大宅

anma 發表於 19-12-6 10:05

佢未必係黃, 我聽到佢話唔好係醫院搞政治活動, 要搞出去先搞, 仲有話對嗰d犯法既 ...
所以要睇原文,不要輕易斷章取義。

anma    發表於 19-12-6 16:23

水晶宮

Jaymon 發表於 19-12-6 07:34
政府無能,又一隻大曱甴

點解仲要比黃曱甴做局長?林鄭係咪有病

水晶宮

聽片面之詞便廢噏,YC 特性!
其實班醫護已經嘈緊佢本身唔係醫護出身,空降做HA 主席已經不滿,小心兩面不是人呀,主席!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

PacoMum 發表於 19-12-6 07:38
其實年輕人被打係最輕傷既一群,被私了既市民丶被殺既伯伯丶被咬甩手指、被淋漒水丶被箭射、被掟汽油彈既警 ...

可能佢地覺得思想唔一致,無需理會,香港醫護係咁卦

首頁

尾頁

跳至