自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

要掉,要掉,要掉(重要嘢要重覆3次),小心有病毒。

另外,一定要滅鼠。

大宅

得閒姨 發表於 19-12-6 10:36
見到咁我都唔敢食 ,但我奶奶話食得

咁留比奶奶食囉。

sunev    發表於 19-12-6 15:14
applebaby622    發表於 19-12-6 11:02

子爵府

2024年龍年勳章

千祈唔好食呀,老鼠好污糟架,有咩事仲麻煩
Be Happy

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

yannessssss 發表於 19-12-6 10:41
咁留比奶奶食囉。

笑咗出聲

珍珠宮

放多晚睇吓有冇再咬

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

吓!你奶奶咁趣緻 ,鼠疫佢唔怕嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章

竇漪房 發表於 19-12-6 10:49
吓!你奶奶咁趣緻 ,鼠疫佢唔怕嗎?

佢奶奶可能唔怕死。

男爵府

叫佢拎走。。

公爵府

回覆樓主:

咁驚?咁之前有無見過屋企有老鼠出現?
我會掉哂佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Sumyeema1 發表於 19-12-6 10:51
佢奶奶可能唔怕死。

可能係煮俾樓主食自己唔食

伯爵府

回覆樓主:

會唔會有可能係貓咬呢?最近呢一兩個月我廚房相繼 離奇失蹤左5條洗碗布,我老公話可能係鄰居養既貓偷入來叼走既

伯爵府

siuling0119 發表於 19-12-6 10:57
咁驚?咁之前有無見過屋企有老鼠出現?
我會掉哂佢

之前無出現過呀,我住左5年都無見過有老鼠出現痕跡

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

掉曬去,小心有鼠疫

公爵府

得閒姨 發表於 19-12-6 11:06

咁要買個老鼠籠或老鼠夾睇下係咪真係有老鼠了

侯爵府

得閒姨 發表於 19-12-6 11:06

你住村屋?還是住大廈不過低層?

子爵府

總之唔理是否老鼠咬,都一定要包好掉哂佢!

侯爵府

陪月勳章

得閒姨 發表於 19-12-6 11:05
會唔會有可能係貓咬呢?最近呢一兩個月我廚房相繼 離奇失蹤左5條洗碗布,我老公話可能係鄰居養既貓偷入來叼 ...

就算係貓咬過都唔食啦。不過如果成日唔見嘢,不如關好門窗先。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

掉咗佢啦!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔敢要

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係食得...不過真係唔敢食....

首頁

尾頁

跳至