懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

進入孕期34-36週(私家診所同醫院有唔同既預產期計算(emoji))又開始無胃口,食少少野已經頂住,成日有胃酸。但個b又有機會偏細,要盡量食多啲(emoji)(emoji)有無準媽媽都有咁既情況

大宅

Hillary0104 發表於 19-12-6 10:18
進入孕期34-36週(私家診所同醫院有唔同既預產期計算(emoji))又開始無胃口,食少少野已經頂住,成日有胃酸 ...

我果時都有呢種情況,都係開始飲雞精令到個人開胃少少

大宅

Hillary0104 發表於 19-12-6 10:18
進入孕期34-36週(私家診所同醫院有唔同既預產期計算(emoji))又開始無胃口,食少少野已經頂住,成日有胃酸 ...

我以家政府28週6,私家診所29週5,因為係政府生,諗緊使唔使同政府講聲改返個週數。以家食完野個胃都頂住,坐又唔係行又5係挨又唔係,只有側訓先舒服d,好多時都係食完訓係度攪到有胃酸,上網睇話最好2個鐘之後先訓較好。
我阿b都係好輕,呢排食多左野體重狂升,本身飲高鈣低脂奶轉左全脂,1星期食4日花膠燉鮮奶,朝朝滴雞精,有時食下雞蛋,希望阿b真係吸收到啦,一齊加油。

別墅

littlequeeniebb 發表於 19-12-6 11:00
我以家政府28週6,私家診所29週5,因為係政府生,諗緊使唔使同政府講聲改返個週數。以家食完野個胃都頂住 ...

政府母嬰健康院話如果無過前後2週係唔會改,好求其。係到最後一次照超音波私家醫生話要再延,岩岩好遲2週,同政府個邊講先跟進,但話你做咩咁遲講(emoji)(emoji)所以有咩改動記得講清楚比護士/醫生知。

後期唔敢食花膠,驚塞乳腺。都有飲緊雞精,大家加油!

大宅

Hillary0104 發表於 19-12-6 11:32
政府母嬰健康院話如果無過前後2週係唔會改,好求其。係到最後一次照超音波私家醫生話要再延,岩岩好遲2週 ...

本身諗住花膠食到7個月就停,點知7個月時去照阿b好輕,焗住食多排。
之後唔食花膠會食2隻雞蛋,其中1隻雞蛋唔食黃

大宅

nataliefung 發表於 19-12-6 10:54
我果時都有呢種情況,都係開始飲雞精令到個人開胃少少

你都係飲白蘭氏?

大宅

Hillary0104 發表於 19-12-6 11:32
政府母嬰健康院話如果無過前後2週係唔會改,好求其。係到最後一次照超音波私家醫生話要再延,岩岩好遲2週 ...

我12w第一次政府產檢就話跟7w超聲波改早一周,姑娘話7-8w超聲波好準。
你胃嘅問題都係少食多餐去解決。我宜家24w有時都冇胃口,食下生果、堅果、紫菜,過一陣就餓同想食就食正餐

男爵府

回覆樓主:

之前去到28weeks 一直都係偏細碼
努力飲媽媽奶 今日31weeks 照 BB中碼 仲大幾日 真係好開心
可以比試下補媽媽奶

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至