親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB防敏心得分享勳章

2大2細,一個4歲幾,一個兩歲幾

day 1 : 凌晨機去大概朝早6點落機,喺機場食少少野,(比左個喼朋友攞走),就買船飛由關西機場去神戶機場,去神戶動物園,開10點,玩到2點左右。嗰度唔大,不過真係可以近距離接觸動物,餵動物,因為野食放喺扭蛋機度,又可以玩下我兩個囡最鐘意餵兔仔,嗰度仲有得餵企鵝,水豚,龜,鴨,魚,鹿,袋鼠,草泥馬,嗰度有間餐廳係食自助餐,不過我冇食,之後去三宮站搭jr返大阪,因為大人好攰好眼訓

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Cheuk2012    發表於 19-12-7 00:28

大宅

BB防敏心得分享勳章

day 2 : 今日行程係去枚方公園,原來公園正門對面有間西松屋,行左一陣,就入公園玩啦,入場費都幾貴,我地2大2細任玩,可能因為係平日,全部都唔駛排隊,好啱小朋友玩,只有少部份玩唔到,佢收5點,我地玩到4點50分走。因為買左京阪卷,所以去左樟葉食下野,行下

Cheuk2012    發表於 19-12-7 00:28

大宅

BB防敏心得分享勳章

day 3 : 去左木津卸壳市場,生果ok既,朋友買左晴王,好甜都係百幾蚊港幣。可能我地晏左去,所以覺得冇咩野賣,生蠔同海膽我去既時候得一檔仲開緊,貴過黑門市場,所以冇食。之後去左食壽司,食夠好似5碟,有得抽獎,朋友中左個扭蛋,之後去左天保山legoland,都幾細,玩左2個鐘左右,附近有個迷你動物園,真係好迷你,有兔仔,又係我兩位小姐都鐘意餵既動物,有龜,狗,貓,豬,草泥馬,袋鼠,貓頭鷹,日本真係好早天黑,玩完岀黎天都黑晒啦,去左民宿附近食野,小朋友真係好鐘意兒童餐

Cheuk2012    發表於 19-12-7 00:29

天珠殿

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

男爵府

回覆 wcpcelia 的帖子

thx for sharing

禁止訪問

翡翠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆 happy0214 的帖子

Very nice

大宅

BB防敏心得分享勳章

我次次去日本都住民宿,一定要有廚房,因為日本d牛太正啦

adrio    發表於 19-12-10 10:13

大宅

BB防敏心得分享勳章

day 4 : 今日去萬博紀念公園,星期六,好多人,我諗打卡位應該係個高達,去左食野,食飽飽就去公園玩滑梯,一去到有個單車公園既地方,要比錢,玩30分鐘,有d好特別既家庭單車,格離就係比小朋友玩既細單車,有雙人小朋友一齊踏既,不過我嗰兩個唔肯同對方踏,係都要同我踏,玩著自己,好攰
格離有個木制迷宮,都係要比錢既,不過我地冇玩,再過格離就係免費既滑梯,因為唔識日文既關係,比小朋友打尖,都唔識點開口叫人排隊,我地玩左半個鐘左右就走啦,因為兩件都放晒電,我地帶左一架b車,去返商場諗住借車,比人借晒,一架都冇,殘忍地叫醒大嗰個,比細嗰個繼續訓,行左陣

天珠殿

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

2019新春慶豚圓

happy0214 發表於 19-12-6 14:06
2大2細,一個4歲幾,一個兩歲幾

day 1 : 凌晨機去大概朝早6點落機,喺機場食少少野,(比左個喼朋友攞走), ...

多謝分享

等其他日子的遊記。

Day1:坐船定嗎?大人¥500真係抵!
day 2:枚方有京阪pass 包入場費加折扣!

枚方expo :二選一,今年Xmas 應去枚方!

我小朋友7,9歲,我也不想同佢地坐紅眼機到日本!

大宅

BB防敏心得分享勳章

day 5 : shopping日,由本町開始行去磯丸水產食野先,因為到左日本第二日開始病,連味覺都就快冇,三合一咖啡飲到甜味,一d咖啡味都飲唔岀,去到磯丸水產覺得個炒飯幾好食,因為食到黑椒味,食飽再岀發行到去難波,搭返jr返民宿

大宅

BB防敏心得分享勳章

day 6 : 京都,本來諗住有時間租兩套和服比2位小姐著,不過天氣不似預期,去到河完町,朋友話想食天婦羅飯,早到左未開,就去左八坂神社先,因為我要同老公去睇帆布袋,喺八坂神社對面,有間餐廳,我經過既時候有4個人左右等緊佢開門,到我行完再經過大概15至20分鐘左右,已經有廿幾三十個人排緊隊,佢門口似係整緊煲仔飯咁樣,下次要去試下先,之後去錦市場,行下食下野,再去左京橋附近行下,再返民宿

大宅

BB防敏心得分享勳章

day 7 : 最後一日喺日本,今日行程係去臨空城outlet,cheakout左之後就直接去,上年去記得一岀車站未到西松屋嗰面有個小朋友既樂園,仲諗住今次去帶我兩個囡入去玩,點知冇左啦,變左做比人寄存行李既地方,不過都平300日元一件行李,放好行李之後去食野先,跟住見到有個細d既樂園,都唔貴,就放低左我兩個囡同老公喺入面,我就去行街,之後就到我睇,我老公行,去左adid買左3對波鞋,都係11000左右日元,之後夜晚6點幾就去機場,行下免税店,9點上機返香港

子爵府

2019新春慶豚圓

happy0214 發表於 19-12-8 14:24
day 5 : shopping日,由本町開始行去磯丸水產食野先,因為到左日本第二日開始病,連味覺都就快冇,三合一咖 ...

大人病都好過小朋友病!當時去遊行無病最好!

子爵府

2019新春慶豚圓

happy0214 發表於 19-12-8 14:26
day 6 : 京都,本來諗住有時間租兩套和服比2位小姐著,不過天氣不似預期,去到河完町,朋友話想食天婦羅飯 ...

下雨?
日本人真係好中意排隊

大宅

BB防敏心得分享勳章

claudialuk2011 發表於 19-12-10 08:53
大人病都好過小朋友病!當時去遊行無病最好!

係呀,不過好奇怪,我個小朋友十次有8次臨去旅行就會病,

大宅

BB防敏心得分享勳章

claudialuk2011 發表於 19-12-10 08:55
下雨?
日本人真係好中意排隊

天黑黑,有時有少少毛毛雨

大宅

BB防敏心得分享勳章

claudialuk2011 發表於 19-12-10 08:55
下雨?
日本人真係好中意排隊

係呀,有日我去美國村,見到好多人排隊,我估係新舖開張,望一望原來係貢茶,好多人攞住杯野飲影相

子爵府

2019新春慶豚圓

happy0214 發表於 19-12-10 15:05
係呀,有日我去美國村,見到好多人排隊,我估係新舖開張,望一望原來係貢茶,好多人攞住杯野飲影相
...

貢茶

....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊