自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

木土土 發表於 19-12-7 01:16
就算有貨,客人去取貨也應該要憑單取貨,其實你無單,根本無憑証攞。

買野仲有貨未取,唔明你點解會覺得 ...

佢到貨會call客 寄順豐,一路都係銀行入數寄貨,唔會有單據,係今次行上實體店買先開單,咁多年online shop買野都冇出過事

珍珠宮

MamaChanBB2012 發表於 19-12-7 08:49
我都black list左呢一間, 買過一次貨不對辦,問多兩句態度差到好似欠左佢咁,以後都咪搞
...

我已經去信消委會

男爵府

上去睇過,我都覺得佢應該係溝貨賣

wcpcelia    發表於 19-12-8 10:50

琥珀宮

creambb 發表於 19-12-7 09:55
佢到貨會call客 寄順豐,一路都係銀行入數寄貨,唔會有單據,係今次行上實體店買先開單,咁多年online sho ...

若銀行入數也有紀錄,但問題係你今次現金比錢,張實單係交易唯一紀錄,你唔keep 單係你問題。若你用信用卡或其他電子交易比錢,都可能搵到紀錄。

你今次明明唔係online shop,無得攞online shopping 黎比較

男爵府

nainaitze 發表於 19-12-6 22:40
呢間門市係咪尖沙咀厚福街樓上舖?

咩名
今天再大的事,到了明天就是小事,
今年再大的事,到了明年就是故事。
不需要太計較、太在意,一切都會過去。

珍珠宮

木土土 發表於 19-12-7 11:41

若銀行入數也有紀錄,但問題係你今次現金比錢,張實單係交易 ...

我去shop用visa俾,anyway 你覺得我唔應該追返錢?

珍珠宮

rose1984 發表於 19-12-7 11:45
咩名

Elegxxxx Korea

琥珀宮

creambb 發表於 19-12-7 11:52
我去shop用visa俾,anyway 你覺得我唔應該追返錢?

簽卡張單有無?若有,應該可以憑張簽卡張做證明去退款。佢應該只肯退番入信用卡(多數店都唔肯收卡退現金,佢要蝕銀行手續費)。另外,佢要求你上實店做退款都合理

若你唔想麻煩,不如讓一步,搵下有無他同價錢貨,換貨佢可能肯順豐到付。

老實,揾消委會作用不大,仲花精神時間

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

其實真係唔合理,我自己買開果間店,就算上門市買,佢到貨會ws影返張底單俾我通知邊樣齊,如果無貨佢會直接refund或者我換其他野。講真佢都有你電話no.通知你無貨,姐係 有訂貨紀錄同埋有底單,唔退俾你係擺明玩野,black list吧。

男爵府

cathyliu1127 發表於 19-12-6 23:42
呢間野一早black list左
魚目混珠勁不老實 態度差到好似啲客欠左佢咁

我見有時d 貨不是韓國貨

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

買野仲有貨未取,唔明你點解會覺得唔需要keep 單。

複式洋房

以後不

子爵府

回覆 creambb 的帖子

呢間嘢我都blacklist 咗,以後唔買
我試過前後買兩set 衫,第一set到時,我同佢講話等埋另一set先SF一齊寄,佢答我話好,跟住就收到佢話第二set到咗,我就話寄SF,咁到貨時發現漏咗第一set,咁我以為佢漏就應該佢俾運費,點知佢最後要我俾多次運費,仲話我係話寄SF無提到要寄返第一set,confirm咗係寄第二set,我話佢之前答我話好,佢話訂單多喎,所以以我confirm為凖,我最後總共要俾$22+$22運費,如果一齊寄,我最多要俾$28

珍珠宮

Kuromi1127 發表於 19-12-7 14:43
買野仲有貨未取,唔明你點解會覺得唔需要keep 單。

因為到貨會寄貨,唔駛憑單拎咪冇keep

珍珠宮

HOPEFORBB 發表於 19-12-7 15:06
回覆 creambb 的帖子

呢間嘢我都blacklist 咗,以後唔買

而家問佢又唔回覆,我讓步話換野,佢叫我去投訴,即係冇貨唔俾換亦唔肯退錢。冇理由白蝕俾佢

珍珠宮

SandyM0060 發表於 19-12-7 14:13
其實真係唔合理,我自己買開果間店,就算上門市買,佢到貨會ws影返張底單俾我通知邊樣齊,如果無貨佢會直接 ...

佢叫我去投訴,我而家話換都唔俾,態度衰到咁

別墅

你係門市買,未收齊貨就掉單,自己都有責任吧,比你係人情唔比你係道理啦

男爵府

下次keep 單

珍珠宮

creambb 發表於 19-12-7 16:41
而家問佢又唔回覆,我讓步話換野,佢叫我去投訴,即係冇貨唔俾換亦唔肯退錢。冇理由白蝕俾佢
...

你既然覺得自己冇錯使乜讓步呀,咪直接上小額錢債囉

首頁

尾頁

跳至