自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

bb32ank 發表於 19-12-7 18:13
我都曾經睇過Viu TV,但d節目真係垃圾

垃圾得個曾志偉,年年都係嗰啲悶到嘔又重複嘅綜藝節目,了無新意,唔係送中都遲早嚇怕廣告商,難怪先施話喺tvb落廣告無為佢地帶嚟營利,睇tvb嗰班都係啲無消費力嘅公公婆婆,中產高學歷嗰班仲同你得閒浪費時間睇啲垃圾節目咩!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

唔鍾意睇咪唔好睇,唔鍾意食就唔好食,記住講得出做得到,要企硬,睇返同食返都係衰仔/女。
我唔會阻止人睇,我就會繼續睇。因為我尊重大家都有自由,唔似某啲人講咁幫我爭取自由,但係呢樣唔俾果樣唔俾,仲要搞破壞玩恐嚇自以為高人一等

別墅

Forgetmenot999 發表於 19-12-7 22:48
垃圾得個曾志偉,年年都係嗰啲悶到嘔又重複嘅綜藝節目,了無新意,唔係送中都遲早嚇怕廣告商,難怪先施話 ...

唔使咁勞氣,TVB當然都有垃圾節目啦,所以睇電視係唔應該跟電視台而係跟好睇嘅電視節目

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

黃人夠話佢地個黃色經濟圈撐起香港經濟啦,笑下就算啦,同低b仔咁計較影衰自己呀!tvb個市場咁大,真係靠香港市民咩?人地去埋內地架(商品廣告),香港果700萬人口點同13億比?黃人只識無限放大自己,活係自己小圈子中,點知天下之大?佢地唔幫襯一點損失無,愛香港的香港人和國內同胞幫襯就夠了。

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Forgetmenot999 發表於 19-12-7 18:07
警察拉警察,自己人拉自己人,白衣人幾百人都係拉得十幾個,更何況警察!
...

所以我都覺警察拉得唔夠多暴徙,明明幾十萬人但而家先拉得五千!

禁止訪問

伯爵府

luvkaka 發表於 19-12-7 12:43
唔明點解要針對TVB同美心!講真佢地係本土文化本土出品,搞死佢地=搞死香港?
...

正常人係唔會明唔正常人諗嘅野

侯爵府

joyce121 發表於 19-12-7 12:15
tvb 將黑警暴行cut 走晒,合晒班深藍絲心意

香港電台頭先都仲講緊催淚煙, 又係嗰啲經過聲音處理搵阿豬阿狗扮, 喺度講又濕疹又咳, 明明大把人驗過催淚煙冇問題, 好心啦, 合曬班黃絲心意

珍珠宮

961123 發表於 19-12-7 11:27
使乜理佢哋呀,因為tvb將佢哋啲惡行報導出嚟!佢咪叫人罷睇tvb囉! 即係等於美心、元氣、360、吉野家咁 成日 ...

係無線記者仲會有d人性,會影住黑衣賤人打爛野同打人,港台有線影一秒即轉走鏡頭

侯爵府

joyce121 發表於 19-12-7 12:15
tvb 將黑警暴行cut 走晒,合晒班深藍絲心意

最鍾意睇tvb, 直播不停見到暴徒掟汽油彈、掘爛啲路、掟磚、放火、打搬路障嘅人打到半死、淋電油放火燒人, 個個星期固定節目, 嚟緊12月8日又有啦

侯爵府

Forgetmenot999 發表於 19-12-7 22:48
垃圾得個曾志偉,年年都係嗰啲悶到嘔又重複嘅綜藝節目,了無新意,唔係送中都遲早嚇怕廣告商,難怪先施話 ...

其實先施應該檢討下自己嘅貨品

男爵府

其實我都唔明,佢地唔睇Tvb又點知邊個廣告Tvb有呢
我就算日日睇Tvb,其實都無乜留意有咩廣告

珍珠宮

虎到金來勳章

MsBusy 發表於 19-12-7 17:55
腰間有支炮? 連燈都fc左係氣槍,好心跟貼d啦!

係囉,咁out仲講緊當真

子爵府

ocarebear 發表於 19-12-8 00:06
其實先施應該檢討下自己嘅貨品

同樣華資老牌百貨公司,我行同買野永安多,先施包起全日tvb廣告都唔會改變到

唔係班黃蓄講,我唔知先施有賣廣告,好似報紙都少見

伯爵府

咪即係 解散警隊咁 唔通想解放軍入城咩

子爵府

cherrie_q 發表於 19-12-7 15:12
我都覺得好搞笑,黃人講到自己係香港大多數 做乜咁上心呢?根本佢地心中有鬼 ...

今日去樓下星巴哈,之前真係少左好多人,因為圍左板睇唔到入面,入到去估唔到咁多人揾個位都難,美心又係。其實咁咪好囉,大家和平共處,各有各信念,唔駛下下打爛人哋啲野。

wcpcelia    發表於 19-12-8 09:17

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Jameskey 發表於 19-12-8 00:40
今日去樓下星巴哈,之前真係少左好多人,因為圍左板睇唔到入面,入到去估唔到咁多人揾個位都難,美心又係 ...

而家根本就係暴徒破壞緊香港,佢地有佢地示威遊行,做乜要搞市民,要迫人罷工罷課,掠奪其他人自由權力,我一定唔會認同佢地所作所為

伯爵府

牛年勳章

fatchu@home 發表於 19-12-7 12:14
其實未有呢件事之前,係bk都有好多人鬧緊tvb,又話膠劇又話成日都果幾個藝員做又話抄劇本啵 :cal ...

又好似係喎

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至