自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

cherriesit 發表於 19-12-7 15:55
100%真
恆生
我覺得好shocking先上來問

又係佢
講兩件事俾你聽,100%自己經歷
1. 有日,有警察上我父母屋企(我嫁左幾年)話要我返警署協助調查,我岩岩去左旅行,警察唔肯講咩事。到我返黎即刻去報到啦,超低能+勁嬲!原來我朋友轉完錢俾我,之後撳錢唔記得拎,報警,警察要求恆生俾下一交易資料(因cctv影到下個人攞左錢),點知銀行白痴到俾左上一單交易資料(即係我),於是警察上門拉人。事後我當然大發爛炸(而家唸返發得唔夠大)

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

2. 又多年後,收到恆生信件(今次識寄我婚後地址)話我有個戶口好耐無交易要取消,因為我都無印象所以特登落分行問,職員查完後同我對資料,竟然講左我婚前地址,仲問點解同封信唔同。我真係笑左,我話小姐,我識拎住封信黎,緊係呢個至係啦!我update左地址多年你地攪咩呀!(上次咁大茶飯都無收到教訓)
呢間野,簡單不知所謂,我非常懷疑係員工操作出錯。
我唔怕俾恆生告,佢夠膽就起我底告我,我陪佢玩大佢

複式洋房

我個朋友試過比人盗用
報警搞左成年,搞左好耐先攞得返佢個萬幾蚊

大宅

2020勳章

Charlotte_mom 發表於 19-12-7 17:54
2. 又多年後,收到恆生信件(今次識寄我婚後地址)話我有個戶口好耐無交易要取消,因為我都無印象所以特登 ...

深表同情!
佢地比錯料警察有冇同你道歉?

大宅

2020勳章

Charlotte_mom 發表於 19-12-7 17:54
2. 又多年後,收到恆生信件(今次識寄我婚後地址)話我有個戶口好耐無交易要取消,因為我都無印象所以特登 ...

我宜家有d想取消我個hs戶口添

瑪瑙宮

2020勳章

回覆樓主:

網上應該自己改唔到地址?要填表先改到

大宅

2020勳章

tansyneko 發表於 19-12-7 18:25

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

2020勳章

不過好似有流動編碼係可以改

大宅

2020勳章

我已經郵寄咗表格比佢改

瑪瑙宮

2020勳章

cherriesit 發表於 19-12-7 18:28

我意思係其他人hack咗都應該網上改唔到?所以我覺係銀行系統/職員問題

大宅

2020勳章

tansyneko 發表於 19-12-7 18:33
我意思係其他人hack咗都應該網上改唔到?所以我覺係銀行系統/職員問題

但係如果有人冒充我交表都可以改到

侯爵府

2020勳章

cherriesit 發表於 19-12-7 15:55
100%真
恆生
我覺得好shocking先上來問

嘩,咁恐怖,我都係用痕身,希望妳會和我們分享痕身的回覆
止暴制亂,守護香港

侯爵府

2020勳章

cherriesit 發表於 19-12-7 16:09
我突然醒起幾個月前收到一封信話我申請的附屬卡正在批核中/已批核(不太記得)。當時我即刻打去銀行問,因 ...

不可思議
止暴制亂,守護香港

大宅

2020勳章

回覆樓主:

男爵府

2020勳章

cherriesit 發表於 19-12-7 20:54
我啱啱記起上年我曾經拜託過呢位朋友幫我遞一份autopay申請表去恆生分行,因為佢比較順路。
...

份form 有你銀行簽名?
會唔會佢影低冒認改地址?
如果銀行出示到其他唔係你簽嘅文件,一定要報警

大宅

2020勳章

loveclementine 發表於 19-12-7 19:11

如果佢冒認我的簽名改地址,但已經一年前,銀行會唔會話佢地已經冇紀錄存低而出示唔到?

超級版主

cherriesit 發表於 19-12-7 18:14
深表同情!
佢地比錯料警察有冇同你道歉?

點敢唔道歉!我剷到佢地飛起(無啦啦警察上門同你老豆阿媽講要拉你,你都嬲啦)
果時唔識報上金管局,蠢左

超級版主

cherriesit 發表於 19-12-7 18:15
我宜家有d想取消我個hs戶口添

朋友喺入面做,話佢地文化好慢好hea,初初都忟架!後果要自己適應佢地步伐,大家齊hea

大宅

2020勳章

loveclementine 發表於 19-12-7 19:11

份自動轉賬form上面有我嘅簽名呀

大宅

2020勳章

Charlotte_mom 發表於 19-12-7 19:32
點敢唔道歉!我剷到佢地飛起(無啦啦警察上門同你老豆阿媽講要拉你,你都嬲啦)
果時唔識報上金管局,蠢左 ...

其實上報金管局有用嗎?會有punishment?

首頁
12345...7

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊