時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

但不成功。30年前又利用北京學生運動想分裂中國,當時情況非常危急,全國各地大城市都有呼應。(89民運太複雜只能有空另文再談)。
總之,西方勢力亡我之心從未間斷過。
幾年前臺灣又有太陽花運動,結果就是經濟停滯,同時強化了民進黨嘅貪腐和倒行逆施。現在美國又來攪香港,而香港獨派吸收了西方國家顏色革命和臺灣嘅經驗,所以越演越烈。另一原因是港府官員毫無智慧和在這方面嘅經驗,一直處於挨打狀態。有部份港人由於反共心態不分是非黑白亦助長了暴徒的聲勢。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

最慘就係香港一些無腦的黃屍、還幫外國人去倒亂自己的家園~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

香港人一向唔熱衷政治,政治方面,真係天真過未出世的BB。就來被美國台灣蒸來吃,仲係度幫人數錢。睇下班咩大專團體去台灣就知一二,黃絲蠢昨,人地台灣唔笨。

restahaus    發表於 19-12-7 18:16

男爵府

回覆樓主:

我哋正常人就只能心痛

大宅

普京大帝 發表於 19-12-7 16:44
但不成功。30年前又利用北京學生運動想分裂中國,當時情況非常危急,全國各地大城市都有呼應。(89民運太複 ...

咁點解大陸唔一早在香港做防範呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

幾拾年後的今天,中國已不是當天的國力,香港這場戰爭是避不過的,中國早已部署好去面對,貿易戰只是第一場,接下去過有貨幣戰...生化戰....總之尾國就係要與中國對著幹。

子爵府

特懶拉埋一日未死,藏毒問題仲有排煩!

男爵府

TYIP 發表於 19-12-7 21:46

可能大陸諗住有駐軍,政權穩陣,又講明港人治港,咪輕視呢樣嘢⋯⋯

大宅

國民教育咪俾人ban咗囉

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

414928 發表於 19-12-7 21:56
幾拾年後的今天,中國已不是當天的國力,香港這場戰爭是避不過的,中國早已部署好去面對,貿易戰只是第一場 ...

絕對同意、中國現在是美國的假想敵、如果中國不倒下、美國會會慢慢沒落、甚至亡國~

美國就是怕、中國的極速發展~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

呢d咪「高度自治」囉。其實阿爺過往真好放任香港, 實行高度自治。

我從教科書問題(教育), 就睇到呢點。 如果阿爺過往真係有監控香港,壓迫香港, 就應該會監控到教科書內容, 唔會比香港教育局出咁既內容(洗腦式反共,反社會思想)教科書。阿爺 一定會強烈批評及要求改正。就因為阿爺放任香港,所以至教出今時今日一班怪獸老師, 暴徒學生。

係回歸22年內, 除非關外交, 屬土主權, 特首或係重要事件上香港需要,阿爺出面。

而現在因為班學生暴徒, 佢地成功地引起阿爺注意,令阿爺思考給予香港高度自治既「高度」係咪過份高左呢?緊咪要收緊呢?

(以上純個人睇法)
天空之城, 快樂之地

子爵府

414928 發表於 19-12-7 21:56
幾拾年後的今天,中國已不是當天的國力,香港這場戰爭是避不過的,中國早已部署好去面對,貿易戰只是第一場 ...

生化戰?

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我睇過一個紀錄片,前CIA特工話,其實當時佢哋向西藏人提供武器同訓練佢哋同共產黨打過,其實只係想畀啲麻煩中共,從冇想過或計劃真係幫西藏獨立,所以當時美國總統一決定同中共回復邦交,就即刻停止向呢啲西藏判亂份子提供任何支援,所以嗰啲,西藏叛亂份子都好慘,俾人用完即棄。

首頁

尾頁

跳至