時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

日本屠殺了三千萬的中國人。日軍侵華初期,只殺「兩腳羊」。甚麼是兩腳羊? 就是中國女人及小孩,意思是日間可供淫慾,晚間可供烹殺食用。
及後婦孺數量日少,且所需勞力工作漸微,日軍就開始進行滅族計劃,把所有中國人統稱支那,意為中國人地位如牲畜,可供隨意淫慾、殺戮、食用!
游蕙禎,梁頌恆,你們有祖宗嗎?你們的中國姓氏從何而來?
涂謹申、楊岳橋,及各位支持梁、游入立法會的議員,你們會這樣跟你們的祖父母幽默一番嗎?
讓我們的下一代知道,這個慘痛名稱的由來! 更要讓一眾盲撐梁游的議員知道,香港以你們這種沒血性的議員為恥 !

大宅

普京大帝 發表於 19-12-7 16:58
日本屠殺了三千萬的中國人。日軍侵華初期,只殺「兩腳羊」。甚麼是兩腳羊? 就是中國女人及小孩,意思是日間 ...

12月12日既是南京大屠殺紀念日,誰的群多,轉一下,日本人說中國人是垃圾,不團結,今天騰訊公司和日本人打賭,如果在兩周內轉發超過兩百萬個群的話,日本人就是垃圾。愛國的就轉發。

男爵府

這是我對是次運動最反感的

男爵府

happyeasy 發表於 19-12-7 17:29
這是我對是次運動最反感的

我都系!憎死班人由呢2個字開始!畜生都不如!

禁止訪問

男爵府

普京大帝 發表於 19-12-7 17:00
12月12日既是南京大屠殺紀念日,誰的群多,轉一下,日本人說中國人是垃圾,不團結,今天騰訊公司和日本人 ...

上次佔中!都有一班清醒的人、即使幾吾滿意政府、也明白這三個字的侮辱性、今次呢班垃圾已經去到滅絕人性地步、還是連這三個仔也不懂!真係白痴無絕對

伯爵府

summerDDa 發表於 19-12-7 18:24
上次佔中!都有一班清醒的人、即使幾吾滿意政府、也明白這三個字的侮辱性、今次呢班垃圾已經去到滅絕人性 ...
同意

男爵府

細個睇到日本侵華d紀錄片,對個兩個字我極度反感
就算對大6有咩吾滿意
呢兩個字簡直侮辱

男爵府

證明年青一代對中國歷史的認識真係好皮毛,最叻講粗口!有時間就睇多D書啦!

heavenlycreat21    發表於 19-12-8 01:38

大宅

回覆樓主:

簡直系養吾熟的畜牲,忘宗忘本忘了國仇家恨,侮辱了祖宗。

公爵府

joejoee 發表於 19-12-7 22:24
細個睇到日本侵華d紀錄片,對個兩個字我極度反感
就算對大6有咩吾滿意
呢兩個字簡直侮辱

我都有睇日本侵華d紀錄片
訪問個老人家...當年得9歲
全家得佢一個生還
佢憶述當時南京好凍好凍,媽媽身受重傷口吐鮮血緊抱最細歲幾大弟弟...為弟弟餵最後一口人奶媽媽佔佔失去自覺.....最後弟弟在媽媽懷中凍死埋....又親眼見姐姐比日本兵姦....他在一堆屍體中無比日本兵發現得以保存性命.....南京博物館記載了這位老人家的故事

capricornbb    發表於 19-12-8 01:48
heavenlycreat21    發表於 19-12-8 01:39

水晶宮

2024勳章

我都最憎D人講呢兩個字
D人知唔知係侮辱緊佢自己同祖先?

珍珠宮

呢2個字係當年日軍侮辱中國人專有名詞,梁游呢班垃圾思想上點棄祖忘宗,用呢2個字侮辱自己國家,同樣侮辱埋自己,真係低智到無論,佢哋都吾可以幫自己換血嫁,不認不認還需認,佢哋都係中國人,無恥之徒。

水晶宮

loved 發表於 19-12-7 23:21
呢2個字係當年日軍侮辱中國人專有名詞,梁游呢班垃圾思想上點棄祖忘宗,用呢2個字侮辱自己國家,同樣侮辱埋 ...

我之前聽到牠們咁講,心非常痛苦

heavenlycreat21    發表於 19-12-8 01:40
自由太多會令世人失去平衡

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

香港真係要把中國歷史和世界歷史作為必修科,讓孩子從小知道中國人以前曾經受過何種欺凌,歐美列強和日本係如何侵略中國和其他國家。中國有今日的一日係如何唔容易先可以發展到今日的成果。仲有那些有居心的國家和政客係如何抹黑中國。

別墅

rebeccalin 發表於 19-12-8 00:31
香港真係要把中國歷史和世界歷史作為必修科,讓孩子從小知道中國人以前曾經受過何種欺凌,歐美列強和日本係 ...

冇錯!!

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

我的bk復活節蛋彈勳章活動, 請多多支持, 按<支持>按鈕 便可^^
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824222&extra=page%3D2

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我都好憎呢兩個字, D人真係完全唔咩為咩而反, 為咩而駡.
就好似佢地而家D四字粗口口號, 女仔都嗌埋一份, 低智!

大宅

美國,日本,不斷侵略,傷害中國人,香港人仲當美國日本人係神咁拜,嘔心

大宅

rebeccalin 發表於 19-12-8 00:31
香港真係要把中國歷史和世界歷史作為必修科,讓孩子從小知道中國人以前曾經受過何種欺凌,歐美列強和日本係 ...

首頁

尾頁

跳至