自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

咁多? 我諗我2成左右

男爵府

2020勳章

回覆 cerealdrink 的帖子

我成日覺得要看運,好彩就有平同美的產品,不好彩就中伏。因我較難買衫,內地尺碼細。我好肥,好難淘到合身。我買衫都係要穿上身試及摸下物料點樣先買,費事中伏。
我沒淘寶戶口,都不想學。但我身邊朋友親戚就成日話平平平就淘,最後變成一袋袋垃圾,送比我工人。我成日都話,你幾袋衫,都一千幾百,留低做重要野仲好。

侯爵府

2020勳章

我買最多係家品,文具玩具,節日裝飾,打底,diy嘢,,好想淘玻璃樽家私不過唔識搞運,又唔係一定要就算數

翡翠宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都係

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Astra00 發表於 19-12-8 07:38
回覆 cerealdrink 的帖子

我成日覺得要看運,好彩就有平同美的產品,不好彩就中伏。因我較難買衫,內地尺 ...

淘寶先買到肥人衫, 但要識揀識睇, 買衫一定要睇係幾多cm, 因為大陸呎吋係唔同英制呎吋, 仲有睇下評語, 大陸人講野好直接, 件產品有咩唔好會講出來, 當然評語有好多是假評, 要識分辯.
請不要點評我, 請不要跟我打招呼, 也不要給我發廣告, 一定會舉報, 請不要騷擾, 多謝合作。請不要點評我, 請不要跟我打招呼, 也不要給我發廣告, 一定會舉報, 請不要騷擾, 多謝合作。請不要點評我, 請不要跟我打招呼, 也不要給我發廣告, 一定會舉報, 請不要騷擾, 多謝合作。

洋房

輕量野多數淘寶

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

我都有幫阿仔淘日文書,除咗紙質薄啲同係用簡體字外,真的比在香港啲書局便宜很多。

文具我也多數買得力同晨光,品質幾可靠,好抵用!

衫就間中會中伏,試過買三十幾蚊人仔嘅睡衣XL碼T恤套裝,條褲好好,但件衫窄到xs碼咁

電器就未淘過。

大宅

2020勳章

文具,家品,零食,我都淘唔少

大宅

GillianLam 發表於 19-12-8 00:49
請問那麥飯石炒鍋好用嗎?這價錢相當便宜。

我都有買過。好好用

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

褲子好平

大宅

cerealdrink 發表於 19-12-7 23:25

我買14.9

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

2020勳章

cerealdrink 發表於 19-12-7 23:30

Head phone 好用嗎?

男爵府

2020勳章

cerealdrink 發表於 19-12-7 23:23
推介

想問下條運動褲質地如何? 是棉質嗎? 洗完之後 有冇走樣?

天珠殿

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

衫褲真係好平

伯爵府

2020勳章

cerealdrink 發表於 19-12-7 23:23
推介

黑色運動衭好着嗎?

大宅

2020勳章

回覆樓主:

我係香港住時,食物及個人護理物品係八佳買之外,其他都係淘嘅,實在太方便

別墅

cerealdrink 發表於 19-12-7 23:22
衫褲鞋襪,內褲,毛巾,帽,頸巾,頭飾,耳環

紙巾,書,玩具,DVD’s: peppa pigs dvd ,super wing, Cha ...

請問有冇中男童衫褲推介?11歲。謝謝!

男爵府

2020勳章

cerealdrink 發表於 19-12-7 23:25

焗爐好平, 樓主用左未?
要轉插頭嗎?
有冇烘焙用品店介紹? thanks

子爵府

2020勳章

回覆樓主:

我都係,望下個屋企,差不多每個角落D嘢都係淘番黎

複式洋房

回覆樓主: