時政擂台

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 大廚勳章

竟然咁都得?

22歲女涉暴動罪官准保釋期離港赴加國辦移民
新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191206/mobile/bkn-20191206155651387-1206_00822_001.html

即將舉家移民加拿大、被控暴動罪的22歲無業女被告吳海琳,今(6日)透過律師向東區法院申請在本月29日至明年1月12日離境到加拿大辦理移民手續,在案件主管及控方均無反對下,裁判官最後批准有關申請,並下令被告須在明年1月14日前將護照交還予法庭保管。

吳海琳被控於今年11月19日在九龍厚福街與其他不知名人士參與暴動。溫耀輝則被控於今年11月18日在油麻地彌敦道近窩打老道交界,與其他人士參與暴動。

瑪瑙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

看內容、連主控都沒有反對下~

根本就是蛇鼠一窩~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

2020勳章

回覆樓主:

去左唔好返 多一個國家國專收暴徒

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆樓主:

走左仲好

侯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

如果有人通知加拿大,唔知佢個移民仲搞唔搞得成?

公爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

仲會返嚟咩???

男爵府

不知道所謂!但控方有沒有提出反對?

男爵府

2020勳章

玩完米走囉!香港系有錢人嘅犯罪天堂。
希望以後不要回來……資料入咗中國都冇得去!永世他鄉走
入境系迷逃避上庭?算吾算逃犯?保釋復審但逃跑?……法庭一定要追究!
何謂……公平公正?走左就算?有錢大晒?

大宅

2020勳章

banbanmm 發表於 19-12-8 10:12

係囉!犯左罪都可以移民,加拿大好大量!

男爵府

2020勳章

点解有良民證?

補充內容 (19-12-8 10:50):
通知加弇大領事馆

補充內容 (19-12-8 10:53):
冇理油……人地都怕……犯事者;除非有人放犯!lcac有冇查吓有人放狉有冇利益?

補充內容 (19-12-8 10:54):
收受利益?lCAC

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ASJ2008 發表於 19-12-8 10:38
不知道所謂!但控方有沒有提出反對?

報導話法官問左三次,應該係檢控官係黃人或識政府內部人

男爵府

2020勳章

raven 發表於 19-12-8 11:28
報導話法官問左三次,應該係檢控官係黃人或識政府內部人
報lCAC ,
識人大晒?

補充內容 (19-12-8 11:32):
大人物個女?

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

vesley 發表於 19-12-8 11:31
報lCAC ,
識人大晒?

或者啫!不過識人真係一D都唔奇

大宅

2020勳章

banbanmm 發表於 19-12-8 10:12
我都係咁諗。
可能係特登俾佢去搞。

男爵府

2019新春慶豚圓

Shhhhh 發表於 19-12-8 11:52
我都係咁諗。
可能係特登俾佢去搞。

唔番来咪通輯,最好一世都唔番得。
心盲最可怕。

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

又話齊上齊落?乜有晒後路走佬?
2幾歲仲要無業移民?除非老公係加國人啫…如果跟父母似乎超齡…唔乎合條件喎

子爵府

2020勳章

大力大力 發表於 19-12-8 08:31
看內容、連主控都沒有反對下~

根本就是蛇鼠一窩~

我都唔反對,呢啲人早走早著。但加拿大俾資格佢先算啦,攬住條暴動罪申請到移民?

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

BBHHO 發表於 19-12-8 12:48
我都唔反對,呢啲人早走早著。但加拿大俾資格佢先算啦,攬住條暴動罪申請到移民?
...
係, 出埋新聞, 肯定有人通知加拿大移民局

男爵府

2020勳章

一路好走,唔好返來!

大宅

回覆樓主:

最出奇係控方冇反對

究竟佢係land加拿大, 定係申請移民中 ,申請中使乜去當地辨理

首頁

尾頁

跳至