自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

頭先行入去簡直好似發現新大陸咁!
我想問吓有冇人用過佢哋嘅保濕粉底?
而家九百幾蚊有2支! 真係超級抵

仲有乜嘢好好用好推介?

wcpcelia    發表於 19-12-12 12:18

伯爵府

回覆樓主:

碎粉 ,必買

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

黑色誘惑 發表於 19-12-8 12:28
而家九百幾蚊有2支! ...

有無其它嘢?

公爵府

我剩係用過唇膏,唔乾,都ok, 但顏色感覺唔算好靚

子爵府

心思思諗緊買armani cushion 定by terry 保濕粉底

複式洋房

黑色誘惑 發表於 19-12-8 12:28
而家九百幾蚊有2支! ...

專門店?

子爵府

白糖糕 發表於 19-12-8 12:43
碎粉 ,必買

聽你講
求先都想買呢個
有無用過concealer , ok ma?
兩個都係400尾,姐係約250一盒碎粉

子爵府

ballchick 發表於 19-12-8 13:31
專門店?

Joyce beauty

男爵府

咁緊要?!我聽日去唔知會否太遲

男爵府

JM, 我買到啦,仲有個base 都係買一送一,多謝你報料呀!

伯爵府

niu 發表於 19-12-9 16:53
JM, 我買到啦,仲有個base 都係買一送一,多謝你報料呀!

做到幾時呀

子爵府

你咁大手筆嘅?
用開㗎?
我依家行緊去買啦
你可唔可以話俾我知佢隻超保濕粉底好唔好用啊?
我用緊covermark 仲諗緊好唔好轉

子爵府

你支base 之前有冇用過架? Good quality ?
我都要再買Base

碎粉係咪真係必買?

別墅

白糖糕 發表於 19-12-9 17:01
做到幾時呀

我都想知做到幾時啊

侯爵府

2024年龍年勳章

碎粉一定要買...好輕身,上多咗唔會面具..
粉底遮瑕度低...妝感屬於自然,粉底好輕身,好易推開,上妝用手上都可以...冬天皮膚乾用就好好..夏天用好笠..

子爵府

Moppyhaha 發表於 19-12-9 18:11
碎粉一定要買...好輕身,上多咗唔會面具..
粉底遮瑕度低...妝感屬於自然,粉底好輕身,好易推開,上妝用手 ...

你係用家實在太好啦
我想問吓佢嘅遮瑕度係咪真係好少好自然嗰種? nude 粧嗰種
因為我用開covermark , 其實都遮斑遮得幾靚

佢支保濕concealer ok ma?

侯爵府

2024年龍年勳章

黑色誘惑 發表於 19-12-9 18:17
你係用家實在太好啦
我想問吓佢嘅遮瑕度係咪真係好少好自然嗰種? nude 粧嗰種
因為我用開coverm ...

By terry 妝感就係nude 咁喇...遮瑕度雖然低但係個妝冇咁厚身..自然D...我依家都用緊by terry 粉底..上午化,lunch 前都keep到個妝,係個鼻位出油...吸油再補返粉可以...整體嚟講...如果買一送一嘅話我覺得可以試吓...
Covermark 我都用緊..covermark 遮瑕都高過佢..
不過我本身都有幾多印要遮,所以我用by terry 要再加遮瑕膏...
保濕concealer 我冇用過,我家姐用緊,佢話攞嚟遮黑眼圈一流...

wcpcelia    發表於 19-12-12 12:18

子爵府

Moppyhaha 發表於 19-12-9 18:25
By terry 妝感就係nude 咁喇...遮瑕度雖然低但係個妝冇咁厚身..自然D...我依家都用緊by terry 粉底..上午 ...

勁多謝你嘅意見呀! 非常非常非常有用
咁我決定買遮瑕膏同埋碎粉!
粉底繼續covermark 因為冇辦法啦, covermark 只係三百幾蚊, 仲平過by terry 買一送一
你用開by terry , 仲有冇其他嘢推介
一次過買埋先

侯爵府

2024年龍年勳章

黑色誘惑 發表於 19-12-9 18:45
勁多謝你嘅意見呀! 非常非常非常有用
咁我決定買遮瑕膏同埋碎粉!
粉底繼續covermark 因為冇辦法 ...

唔好客氣..我唔識得寫用後感...你當參考吓我好啦...唔好信到咁足..

用緊眼影...大地色,自然㗎...不過我覺得眼影咁貴又唔使買到佢...咁嘅價錢有大把選擇好用過佢...

光影粉餅用緊...我覺得幾好用...因為光影掃上面好靚,又唔會太閃太誇張..我用個細嘅眼影掃掃埋眉骨位,好靚...

子爵府

Moppyhaha 發表於 19-12-9 18:53
唔好客氣..我唔識得寫用後感...你當參考吓我好啦...唔好信到咁足..

用緊眼影...大地色,自然㗎.. ...

光影粉係點嘅樣㗎
你介唔介意比張相我睇睇啊
因為我用過第啲牌子嘅光影粉呢好似層一銀色咁好奇怪
都想買一隻靚嘅

首頁

尾頁

跳至