自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

yiqiyihui 發表於 19-12-8 15:22
唔會好frd. 見到吹下水就會。

SAME, 我唔係FTM, 其實唔多機會見到其他家長。

伯爵府

我仔 pre - nursery d同學媽咪我而家都有聨絡

男爵府

Jasmine~ 發表於 19-12-9 13:35
好怕比較成績,所以會保持距離

幼稚園應該唔會掛

男爵府

吉蒂0603 發表於 19-12-9 11:42
就學那幾年算朋友,升上小學後就淡落嚟,其中有一位而家仲有聯絡。小學嘅家長朋友,keep住兩位仲有聯絡,一 ...

小學我反而覺得難成為好朋友

侯爵府

香蕉煎餅 發表於 19-12-8 14:41
開左學三個月了,同其他家長開始熟絡。

你地覺得幼稚園家長可唔可以做到好朋友?即係相識十幾年,到小朋友 ...

除了講緣份,還要睇自己有冇心keep住份友誼.

男爵府

仔宜家中三, 幼稚園同小學都仲有家長WHATSAPP GROUP, 幾個FRIEND D 既家長係個GROUP到, 幼稚園GATHERING就少D, 可能一年一度, 小學就多少少, 中學就無啦!  得仔自己同同學既WHATSAPP GROUP!

男爵府

leungsyhk 發表於 19-12-9 15:43
仔宜家中三, 幼稚園同小學都仲有家長WHATSAPP GROUP, 幾個FRIEND D 既家長係個GROUP到, 幼稚園GA ...

小學反而多比較,幼稚園好似單純d

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我冇。。。
果時都有班媽咪係送完仔返學,無野做就成班去食下午茶,我join過一兩次就冇再join, 可能我唔係鐘意講是非既人,亦都唔想講太多自己野,又唔想知人地咁多野 而且我覺得好哂錢呀,日日40-50茶錢,又hea住等接放學好似好浪費時間。於是我自己走去圖書館睇下書或者去運動場跑步 感覺個人充實好多
不過我仔都有個朋友係由bb識到而家都keep住出黎玩既(N班同班,幼稚園讀隔離間學校)
而家小學有個唔同級既同學仔&家長,會不時一齊約去街玩咁

珍珠宮

我媽有同我細佬幼稚園同學聯絡

首頁

尾頁

跳至