網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

睇來又要轉集運了, 未到雙12已出問題, 好無奈

12月5號發的貨, 12月7號叫我去自提點取貨, 跟住又wts 話發錯訊息未有得取。
今日12月8號我主動 wts 去問件貨情況, 不一會睇個status 竟然顯示已派件, 咩解究呀?? 我從來無提供地址, 派左去邊呀, 派去非州咩? 大佬, 真係欲哭無淚, 好彩買的野唔多, 但係個件係水果, 呢次真係

佢地的公告:
香港集運12月4日 14:21 ·

致各位受影響的會員:

本公司証實其中一輛運貨貨車於早前被盜
車輛被破壞及偷取貨物
我們深感抱歉未有足夠人手處理及調配車輛, 除了被盜之訂單, 以致11月下旬部分其他等侯中之訂單亦未能準時派送

我們已立即聯絡向受影響的會員採取補救:
1)運費全單回贈
2)被盜/損毀貨物全數原價賠償
3)設立專線及專責同事跟進

絕不會讓會員蒙受任何損失, 成為苦主
失車經已經找回, 全新貨車已全面投入服務
再次感謝各位會員體諒, 為答謝支持, 2020年推出運費積分回贈

本公司一如以往, 會以顧客的利益為優先
多謝選用香港集運的每一位你們

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

咁驚?我用緊wor

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

princessf 發表於 19-12-8 18:27
咁驚?我用緊wor
我都用過三幾次, 今次就中招了, 最奇係呢頭我wts左個客服, 轉個頭去網頁睇就即刻話派件成功, 離奇到係無地址架, 我都唔知有無人作怪。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

andyman 發表於 19-12-8 18:30
我都用過三幾次, 今次就中招了, 最奇係呢頭我wts左個客服, 轉個頭去網頁睇就即刻話派件成功, 離奇到係無地 ...

咁之後點呀? 有冇問佢哋同有冇回覆?

咁鬼細間公司真心唔應該攪咁大, 根本做唔切, 多謝報料, 仲諗住用

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-12-8 21:48
咁之後點呀? 有冇問佢哋同有冇回覆?

咁鬼細間公司真心唔應該攪咁大, 根本做唔切, 多謝報料, 仲諗住 ...

今日香港呢邊放假唔知情況, 明日再跟進。

水晶宮

andyman 發表於 19-12-8 16:08
睇來又要轉集運了, 未到雙12已出問題, 好無奈

12月5號發的貨, 12月7號叫我去自提點取貨, 跟住又 ...

有消息了嗎? 今次買了什麼水果?

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-12-9 12:30
有消息了嗎? 今次買了什麼水果?
無消息, 一陣等開舖落去試取睇下有冇, 買左山西萍果咋。

水晶宮

andyman 發表於 19-12-9 13:00
無消息, 一陣等開舖落去試取睇下有冇, 買左山西萍果咋。

自取喎點會有派件成功架。。。又無 email 話可以取件。。。好危喎

翡翠宮

我估有可能錯單號, 但自取點係用電話號碼取件的, 試一下無防。

水晶宮

andyman 發表於 19-12-9 13:11
我估有可能錯單號, 但自取點係用電話號碼取件的, 試一下無防。

唯有係咁

幾號發出架?

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-12-9 13:04
自取喎點會有派件成功架。。。又無 email 話可以取件。。。好危喎

頁面有顯示可以取貨, 但係頁面又有一欄是顯示已派件成功, 我已暈了。

訂單詳情
訂單信息[p=24, null, left]訂單編號:100XXXX
[p=24, null, left]下單時間:2019-12-04
[p=24, null, left]訂單狀態:已完成

付款信息[p=24, null, left]交易方式:在线支付
[p=24, null, left]支付方式:余额支付
[p=24, null, left]

• [p=35, null, left]集運
  • [p=35, null, left]確定到港
  • [p=35, null, left]派送上门
  • [p=35, null, left]確定收貨

訂單跟蹤
  • [p=25, null, right]2019-12-0716:37

可提貨

貨物已派送到自提點。

• [p=25, null, right]2019-12-0716:37

已到港

貨物已到達香港。正準備派送。

• [p=25, null, right]2019-12-0517:40

已由東莞倉發貨

貨物在運送途中。

• [p=25, null, right]2019-12-0419:59

訂單支付成功

訂單已成功支付,實支付:¥24.00

• [p=25, null, right]2019-12-0419:57

訂單創建

已經成功下單,請於60分鐘內完成支付。

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-12-9 13:15
唯有係咁

幾號發出架?
5號已發出, 估計7號已到自提點, 唯有去試取啦。

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-12-9 13:15
唯有係咁

幾號發出架?

剛才去自提點, 姐姐仔說沒有, 唉!!!! 兇多吉少.要求下神睇下轉邊間無咁易中招.

水晶宮

andyman 發表於 19-12-9 14:31
剛才去自提點, 姐姐仔說沒有, 唉!!!! 兇多吉少.要求下神睇下轉邊間無咁易中招.
...

人地話 hotbuy 好, 但貴好多, 首9續7(港幣) 但花都就無。。。

如果想花都呢頭我諗都係新世代穩陣少少

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-12-9 16:12
人地話 hotbuy 好, 但貴好多, 首9續7(港幣) 但花都就無。。。

如果想花都呢頭我諗都係新世代穩陣少少 : ...
係呀, 我之前都係新世代, 我諗都係用番佢穩陣啲。

翡翠宮

如果早啲留意到佢地的Facebook , 我一定唔落單, 原來早前被人偷左一輛貨車連貨, 以致11月尾打後都拖慢了進程, 黑仔太黑仔, 點解咁黑............可以點一鑊粥。

珍珠宮

andyman 發表於 19-12-9 13:16
頁面有顯示可以取貨, 但係頁面又有一欄是顯示已派件成功, 我已暈了。

現在我有點懷疑,京東今年是否有用這家公司做香港段物流的承運商?!

我雙十一在京東自營購買的訂單,也是神秘的在11月京東app顯示「被簽收」(以前從來不會這樣的,一定是買家按確認收貨的),但是包裹至今並沒有送到香港自取點,完全沒有蹤影!京東客服一直話幫我追承運商,叫我等,拖左成個月,連發生甚麼事都唔話你知,衰過私人集運公司好多倍。最怕等到發霉!

翡翠宮

平平常常 發表於 19-12-9 22:22
現在我有點懷疑,京東今年是否有用這家公司做香港段物流的承運商?!

我雙十一在京東自營購買的訂單,也 ...

咁你有申請退款嗎?

珍珠宮

andyman 發表於 19-12-9 22:59
咁你有申請退款嗎?

雙十一那個星期香港社會有特殊情況,所以今次我特別有耐性容忍,因為唔想拖累做香港運輸那批人。但係已經去到我容忍的極限,都唔解決問題,就唔好怪我唔比面。

我今天再追問了京東客服點樣解決,都係話跟進緊,假如失件會為我索賠喔(即係成個月咁耐都唔知包裹係邊度?!)。

我打算明天申請取消訂單,退款。

翡翠宮

平平常常 發表於 19-12-9 23:25
雙十一那個星期香港社會有特殊情況,所以今次我特別有耐性容忍,因為唔想拖累做香港運輸那批人。但係已經 ...

佢公司出事的車輛是11月28號到港, 應該對雙11的貨影響不大喎。

首頁

尾頁

跳至