自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章

自己教真係好傷感情,見到仔女漏白痴野,或者講咗一萬次都仲錯,真係火都黎

公爵府

C.Humphrey 發表於 19-12-9 13:44
自己教真係好傷感情,見到仔女漏白痴野,或者講咗一萬次都仲錯,真係火都黎
...

係啦, 明明識, 又要咁大意, 次次都錯, 真係講到口臭

男爵府

banbanmm 發表於 19-12-8 18:53
所以冇生過嗰啲唔會明,以為送去功課班係為咗催谷小朋友做虎媽,其實只係唔想影響親子關係
...

對,我送去就係唔想影響關係,起碼佢地會聽人地

子爵府

wcandtt 發表於 19-12-8 22:32
仲有一件好笑嘢!我2個小朋友仲細時,有一個下午激到我cc 下,我立即搵籐條,佢哋收埋咗,我衝落去雜貨店 ...

而家仲有得賣?

公爵府

茶走 發表於 19-12-9 21:32

影響關係先係問題
我都打算送佢去補習社

珍珠宮

茶走 發表於 19-12-9 21:32

期實我送佢地去補習班係想對自己好d、唔想短幾年命 仲有係成績真係好左

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

剛剛先同阿妹對 mock 卷,30 分滿分,個衰妹眼殘 careless 冇左 2.5,溫書唔熟又冇左 3.5 佢今日放學,我實鏟佢上天花。另一個就下星期溫。仲有一個,剛剛先同佢刨完本 reader 同佢出題,好彩本書薄,厚嘅話我真係死得。

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我仔小學六年考試從不溫習...成績中間...
叫佢溫就流眼淚....我都放棄...
今年上中一..學校平時都好密測驗
可能大個要面..因為每次分數會晌Whatsapp 群公諸於世
唔衰得咁就次次都會係咁易睇下....叫有交代比佢自己

昨天派考試成績....全科加加埋埋10幾科都合格
我唔要求佢高分...合格已OK.
上左中學好多科都英文教..本身底子又唔得
我已心足...我認我真係要求低....
佢本身阿氏仔...比較固執...情緒起伏比較大..迫佢又流眼淚
我同佢講前途在你自己手上...今日你付出幾多..將來就收幾多...
無咁多天才波打架...
佢上左中學又好似自律D...可能學校都迫得緊...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

公爵府

家家公主 發表於 19-12-10 09:09

講得好啱, 前途在你手!
幾時等到我孩子自律

水晶宮

家家公主 發表於 19-12-10 09:09

將d測驗分數全部公諸於世,呢個做法有d問題。

伯爵府

呢個係過渡時期,仔女上到中學,你就自由啦!加油

首頁

尾頁

跳至