在職全職

跳至
[在職媽媽] Solved

首頁

尾頁

男爵府

Solved

侯爵府

Rich5 發表於 19-12-8 18:51
我是一個10人team的(emoji)manager, 須在要請team吃飯嗎?

打好關係都應該既

男爵府

我係一個十幾人TEAM既秘書, 剛過PROBATION, 買咗名貴糖果比其他秘書, TEA L
ADY 同RECEPTION, 都係工作上幫忙我既人, 但我送既原因係話聖誕快樂, 無話因為過PROBATION!

男爵府

leungsyhk 發表於 19-12-9 11:31
我係一個十幾人TEAM既秘書, 剛過PROBATION, 買咗名貴糖果比其他秘書, TEA L
ADY 同RECEPTION, 都係工作上幫 ...

什麼名貴糖果可考慮

男爵府

買咗SUGARFINA, 一盒仔$78, 我覺得好名貴WAHAHA, 收到既人都話好靓好鍾意!
之前買過GODIVA同LE MAISON DU CHOCOLATE, SUGARFINA會FANCY D

男爵府

leungsyhk 發表於 19-12-9 11:45
買咗SUGARFINA, 一盒仔$78, 我覺得好名貴WAHAHA, 收到既人都話好靓好鍾意!
之前買過GODIVA同LE MAISON DU C ...

Each one got 1 box ? So expensive

伯爵府

Rich5 發表於 19-12-9 11:46
Each one got 1 box ? So expensive

同請食lunch也差不多,dinner可能over$78

伯爵府

可以請食cake

男爵府

所以咪話名貴囉! 唔知你BUDGET! 其實我覺人地唔會知/唔會CARE你係咪過PROBATION, 所以我送時都只係話聖誕快樂, 唔知你公司/TEAM文化, 或者買盒大既朱古力/糖果/餅乾放出嚟比大家食!

男爵府

leungsyhk 發表於 19-12-9 12:02
所以咪話名貴囉! 唔知你BUDGET! 其實我覺人地唔會知/唔會CARE你係咪過PROBATION, 所以我送時都只係話聖誕 ...

Thanks very much, will go and see

大宅

回覆樓主:

咪當做冬或聖誕節team gathering

珍珠宮

Rich5 發表於 19-12-8 18:51
我是一個10人team的(emoji)manager, 須在要請team吃飯嗎?

我請食tea咋!公司canteen 比較平!

男爵府

Evachau 發表於 19-12-11 06:49
我請食tea咋!公司canteen 比較平!

Thanks for sharing

首頁

尾頁

跳至