自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

RitaHa 發表於 19-12-9 17:59
我最近都無端端成日申隻腳出去抖氣,今晚開始吾敢啦
樓主講呢個POST 唔止佢亞爸改變左瞓覺習慣, 應該改變埋好多睇左呢個POST 的JM 瞓覺習慣

大宅

回覆樓主:

好好睇,你爸嘅反應,我忍唔住笑左出黎

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆 Eddyvivi 的帖子

樓主:
感謝妳花時間來編寫,故事好吸引,文筆亦流暢,絕無悶場呀!雖然有點驚悚都要繼續追看喔!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 hashtag影視迷勳章

留毛支持吓

公爵府

2024年龍年勳章

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

追追追

男爵府

Support

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Eddyvivi 發表於 19-12-9 10:21
重有好多故事
因我背後除左阿媽故事外,有外傳人物~舅父、姨媽、表姐及阿妹既02故事
宜家我係度諗寫邊一個故事好...
所以大家放心,有排睇有排妳地驚

等你

大宅

回覆樓主:

單元三 《半透半截人》
今次故事主角繼續係~豬隊友爸爸~
某個寒冷晚上,我阿爸及阿媽因天氣寒冷關係,他們二人待在廳中梳化裡,各自看書及看報紙。就在這安靜氣氛中,我阿爸突然聽到屋外既大門出面,好似有個人係度不停踱步。
阿爸:阿玲!(阿媽化名)出面有人係度行黎行去?做乜鬼呀?
阿媽:係咩!唔覺喎!(繼續睇書冇理阿爸)
阿爸:天寒地凍係出面食風咩!D人真係奇怪。(繼續自言自語地嘲諷出面不停踱步既人)
阿爸突然放下報紙,入廚房覓宵夜,不到一分鐘阿爸即大叫:好肚餓呀!煮個麵食,好嗎?
阿媽聽完之後,隨即放下手上本書,衝入廚房取了個鐵壺給阿爸。
阿媽:好凍呀!你自己去買宵夜番來!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

小傑媽媽 發表於 19-12-9 14:42
我平時都好鍾意好似你爸爸咁伸隻腳出去抖涼架

x2

大宅

回覆樓主:

阿爸便預備出門口時,驚嚇既事就在這5秒發生了....
阿爸打開大門不夠5秒,以下是他既反應~
1)大嗌一聲
2)鐵壺被他拋着地上
3)砰一聲關上大門
阿媽被阿爸以上行為嚇了一跳,即刻走向阿爸身邊。
阿媽:你做咩呀!你見到咩呀?(冰雪聰明既佢,估到發生咩事)
阿爸:頂!我見到個半透明男人,得上半身,冇下半身架...(面色仍帶青)
阿媽:吓!咁恐怖!唔係嘛...
雖然我阿媽把口話恐怖,但轉頭佢好似冒險家上身 ,即開門想探個究竟,可惜阿媽同佢緣慳一面
阿爸見到阿媽既失望樣,便知道它已走了。
阿爸:我今晚唔再出去!妳快啲煮麵比我。
因阿媽見阿爸咁慘,所以即乖乖入廚房整宵夜。

珍珠宮

支持支持

侯爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

支持樓主
我朝早先敢睇

公爵府

回覆樓主:

支持樓主寫多d精彩故事

翡翠宮

回覆樓主:

P.7…136

大宅

精彩

男爵府

留毛! Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

公爵府

牛年勳章

支持

首頁

尾頁

跳至