家庭理財

跳至
[家庭理財] hsbc red card

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原來唔係online買野俾錢就一定合乎佢online嘅意思架
不如大家分享下邊間算定唔算?
iherb?

大宅

cindy618 發表於 19-12-9 00:29
原來唔係online買野俾錢就一定合乎佢online嘅意思架
iherb?

下,咁既咩?真係吾講吾知

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

klyilok 發表於 19-12-9 10:16
下,咁既咩?真係吾講吾知

銀行話要視乎嗰間公司係銀行點樣登記喎
點會知喎

複式洋房

iherb?

你發覺有邊間唔計?

瑪瑙宮

以斯帖 發表於 19-12-9 13:00
你發覺有邊間唔計?

未知,剛剛先開始用,但t &c 係咁寫

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

請問咩係red card?

大宅

wy_yen 發表於 19-12-9 17:12
請問咩係red card?

HSBC red credit card

子爵府

iherb?

暫時全部都計online 喎⋯⋯ Amazon, HKTVmall, Paypal

瑪瑙宮

maggie92 發表於 19-12-9 21:09
暫時全部都計online 喎⋯⋯ Amazon, HKTVmall, Paypal

瑪瑙宮

例如網上運輸署申請牌照,用咭付款,都算online嗎?

大宅

Apple online store ?

子爵府

cindy618 發表於 19-12-9 21:24
例如網上運輸署申請牌照,用咭付款,都算online嗎?

應該計呀

別墅

回覆 cindy618 的帖子

之前試過用signature card 網上交保險費時話唔算數, 蝕哂!!!

琥珀宮

op360 發表於 19-12-23 15:18
回覆 cindy618 的帖子

之前試過用signature card 網上交保險費時話唔算數, 蝕哂!!! ...

網上交保費,屬繳費類別,HSBC visa signature 在網上繳費,只有每月月結單周期之首港幣10,000元之合資格網上繳交費用才可獲享「奬賞錢」;

男爵府

red 卡上網交會費都有4%

大宅

ikw 發表於 19-12-24 14:57
red 卡上網交會費都有4%

請問如用alipay 比淘寶計網上交易嗎?

男爵府

回覆 klyilok 的帖子

打電話問過客服,Alipay 話唔計上網。

大宅

早前在finnair online 買左5xx 英磅機票 折算港紙6000,都無4%reward, 後來打電話cs 跟進左兩星期, 佢計返比我
我覺得hsbc 有違返商標說明, 如果佢吾計返比我 我會投訴佢

瑪瑙宮

Spiderman_mama 發表於 19-12-29 21:03
早前在finnair online 買左5xx 英磅機票 折算港紙6000,都無4%reward, 後來打電話cs 跟進左兩星期, 佢計返 ...

點解最初唔計?要下下自己check住太無可能囉

大宅

cindy618 發表於 19-12-29 21:38
點解最初唔計?要下下自己check住太無可能囉

你說得對, 就是因為這張卡是剛拿到的 當時簽得吾多 我先發現明顯吾係4%回贈
Cs解釋呢張係新卡, 系統未夠完善 所以有d簽帳未準確識別係網上簽帳, 但其實我覺得呢個解釋好牽強, 我唔認同

首頁

尾頁

跳至