家庭理財

跳至

首頁

尾頁

洋房

最近我開始發現開支越黎越大,但總係有d錢唔知用左去邊,開始留意下老公 阿仔,最後仲同老公嘈左獲勁既(emoji)
仲嬲左佢成個禮拜...

後來睇左fd share 黎既片,先搞清楚到底係乜野事(emoji)

(廢事幫人賣廣告 想睇先Pm我啦)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Pm pls

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

joeytam01 發表於 19-12-9 12:27
最近我開始發現開支越黎越大,但總係有d錢唔知用左去邊,開始留意下老公 阿仔,最後仲同老公嘈左獲勁既(emo ...

即係乜野?
標題講工人姐姐,內文講老公、仔
不要從別人的嘴裡去認識我

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

crystal媽咪 發表於 19-12-9 13:21
即係乜野?
標題講工人姐姐,內文講老公、仔

x 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

減齡達人勳章

別墅

你炒左個工人, 自己做工人姐姐未得囉
等於加人工

LeBlue    發表於 20-1-6 22:04

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

睇完條片...
即是工人姐姐打斧頭??
乜唔係要叫工人KEEP單記數咩一向?
叫佢記數keep單都要同老公嘈?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

littlefunpig 發表於 19-12-9 17:30
睇完條片...
即是工人姐姐打斧頭??
乜唔係要叫工人KEEP單記數咩一向?

你睇左片?!
咁同驚比人話賣廣告有咩關係呀

禁止訪問

寶石宮

健康傻蛋 發表於 19-12-9 19:00
係咪有講間僱傭公司個名

我冇收到片,
可能你估得啱

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-12-9 18:52
你睇左片?!
咁同驚比人話賣廣告有咩關係呀

係呀
係僱傭中心拍
但我唔明點解唔直接響個thread講

寶石宮

littlefunpig 發表於 19-12-9 20:25
係呀
係僱傭中心拍
但我唔明點解唔直接響個thread講

始終新acc
可能怕誤會打手呱

大宅

我都知自己蠢,蠢到連樓主講咩都5知.......

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-12-9 20:35
始終新acc
可能怕誤會打手呱

其實直接話個工人打斧頭咪得

寶石宮

littlefunpig 發表於 19-12-9 21:28
其實直接話個工人打斧頭咪得

如果話個工人打斧頭我就明標題講乜,得你睇過段片,咁關老公同仔咩事呀?

禁止發言

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

子爵府

唔明

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-12-9 21:29
如果話個工人打斧頭我就明標題講乜,得你睇過段片,咁關老公同仔咩事呀?
...
佢話留意下邊度開支大左, 咪睇下係咪老公同個仔洗多左
最後發現原來係買送無紀錄俾工人打斧頭, 咪同C6嘈, 點解你唔管住工人洗幾多!?
C6: 工人洗幾多邊睇到呀, 我都唔知幾多錢D送要!??

以上情節純粹本人猜測, 如有雷同, 實屬平常

crystal媽咪    發表於 19-12-10 09:33

寶石宮

littlefunpig 發表於 19-12-10 09:23
最後發現原來係買送無紀錄俾工人打斧頭, 咪同C6嘈, ...
(*¯︶¯*)
真係平常
男人對錢不太上心
有人改自己買,叫工人拎。網上訂
盡量錢不過工人手,買野不去街市(易同檔主做假),多去超市,買野才比八達通,一定要有單。在apps再check交易

伯爵府

littlefunpig 發表於 19-12-10 09:23
最後發現原來係買送無紀錄俾工人打斧頭, 咪同C6嘈, ...

如果係咁,可唔可以改自己買或去超巿買呀?

首頁

尾頁

跳至