自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆樓主:

我直頭叫我C6自己呀媽自己湊返,冇重要野就唔好成日打黎,就算我得閒都唔係比你係咁打黎R水吹。

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆樓主:

99又不在場,
但同C6數99要用婉轉委屈style,
搏他同情你,企你個邊,

千祈米用强勢虎妻style數他阿媽,
否則,佢反而會嬲企阿媽個邊

琥珀宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

回覆樓主:

講事實既唔使怕。

水晶宮

又唔係數
講事實姐

侯爵府

Smallraindrop 發表於 19-12-9 20:04
又唔係數
講事實姐

止暴制亂,守護香港

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

油麥麥 發表於 19-12-9 18:58
※ 要成為 HIT POST ※

呢個唔係「夠唔夠胆」既問題,係自己有冇禮貌,有冇教養既問題。

數人邊個唔識?每個人都一定有缺點可以被人數。你我都有。而且佢又唔係恐龍,你數佢,佢唔會食左你。驚咩?

但先問問自己可以咁做嗎?值得咁做嗎?將心比己,自己老公又數自己媽媽,自己會好過嗎?感受係點?

有d說話講左,係肯定冇咩用既,而且只會傷害人既,不如就唔好講,無謂浪費自己時間,又破壞大家感情。

bopomofo2405    發表於 19-12-9 22:27

侯爵府

tester5 發表於 19-12-9 20:15
呢個唔係「夠唔夠胆」既問題,係自己有冇禮貌,有冇教養既問題。

數人邊個唔識?每個人都一定有缺點可以 ...

針姐,
止暴制亂,守護香港

伯爵府

love2talk 發表於 19-12-9 19:21
盡量唔提起/唔接觸,算唔算?

態度正確。合則來不合則去。啱傾傾二句。唔啱傾咪冇二句。 洗乜數人。

男爵府

我會講,我仲會同佢講,如果我阿媽咁對你你又點

伯爵府

回覆樓主:

唔會數佢,如有不滿我c6係鼓勵我直接當面話佢,否則佢開聲仲大件事,幾憎都好我唔會比佢咁對99。
除左初期磨合有兩句怨言,搬走左後都冇試過,通常選擇忘記,過返自己生活。
*我EQ好高,唔隨便不滿,每星期都獨自同99飲茶

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

夠,因為係講事實,事實不會因為佢係奶奶而美化

男爵府

2020勳章 畀面勳章

朋友係佢老公面前叫99 做c8婆,我眼都突埋,但佢老公又冇野,其實私底下講ok,咁多人面前我就唔會囉

大宅

2020勳章

唔係數嘅,如果99唔啱令自己委屈,我一定同C6講,唔會自己屈住,好彩我C6都係企係我呢邊

大宅

婚姻應排在育兒之上

象牙宮

2019新春慶豚圓 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

我唔會喺老公面前數99,如果覺得99唔啱,我會當面講清楚。
利申,99係明理人,反而62我就怕怕。
你若盛開, 蝴蝶便來!

寶石宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有講, 初初c6會唔like, 近呢兩年佢都覺99

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

又唔會明數嘅,暗諷啫...

子爵府

0 難度啦!又唔係係99面前數99

大宅

回覆樓主: