0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇全職媽媽呀
歡迎大家入黎傾下計,交流下(emoji)

民房

(emoji)(emoji)

大宅

我都係全職媽
每日老公一放工返嚟我就即刻雙眼發光,覺得終於有人幫手喇

大宅

hyccnam 發表於 19-12-10 02:34
我都係全職媽
每日老公一放工返嚟我就即刻雙眼發光,覺得終於有人幫手喇 ...

好有同感(emoji)‍♀️

大宅

豬仔包包包 發表於 19-12-9 23:42
有冇全職媽媽呀
歡迎大家入黎傾下計,交流下(emoji)

我都係全職媽媽,湊緊7個月孖仔,人都癲,你地平常多唔多出街,自己有咩娛樂?

複式洋房

hyccnam 發表於 19-12-10 02:34
我都係全職媽
每日老公一放工返嚟我就即刻雙眼發光,覺得終於有人幫手喇 ...

同感(emoji)(emoji)

男爵府

我一打二全職媽,最期待老公放工同返娘家

大宅

Pigpigpig32707 發表於 19-12-10 11:08
我都係全職媽媽,湊緊7個月孖仔,人都癲,你地平常多唔多出街,自己有咩娛樂?
...

媽媽你湊孖仔一定好辛苦,我湊一個都已經覺得好攰好攰,成日都係頂硬上
我囝囝而家5個幾月,都有每日推車落街行下呀~唔行下睇下嘢,成日留係屋企嘅話個人真係會好憂鬱同埋阿囝每次落街都好快訓著,佢訓著唔喊我就可以暫時靜下諗下嘢

大宅

hyccnam 發表於 19-12-10 16:05
媽媽你湊孖仔一定好辛苦,我湊一個都已經覺得好攰好攰,成日都係頂硬上
我囝囝而家5個幾月,都有 ...

係人都癲呀,不過落街真係好d,唔駛屋企困獸鬥,我有時夾到佢地食曬奶,換曬片,都會帶佢地落街行個圈咁

大宅

hyccnam 發表於 19-12-10 16:05
我囝囝而家5個幾月,都有 ...

我都有你日日頂硬上既感覺

複式洋房

新手全職媽媽here
見到大家既留言真系好滾動啊終於覺得吾系得自己一個,大家講既好多野都覺得同自己好似。
依家我仔仔得兩個月炸,已經覺得好攰,同以前比真係爭好遠,至少吾再系想做咩就做咩喇
見到咁多位媽媽又孖仔又5個月,真心好佩服大家,我依家日日都望佢長大

複式洋房

回覆 hyccnam 的帖子

超有同感啊!!!每日都好期待我老公放工,因為夜晚有佢幫手即刻可以偷下懶,同埋個人都定好多我覺得自己成舊望夫石咁

複式洋房

想問下大家既bb會吾會都好痴身?我仔仔兩個月大,我覺得佢好痴身日頭得我同佢陣,只要我離開佢一陣佢就會系咁扭計,我食飯又要抱住佢,去廁所耐少少佢都大喊,基本佢只要系清醒狀態都要痴住我

大宅

yolowinky 發表於 19-12-10 18:52
想問下大家既bb會吾會都好痴身?我仔仔兩個月大,我覺得佢好痴身日頭得我同佢陣,只要我離開佢一 ...

咁崩潰?人奶B會痴身d架

大宅

Pigpigpig32707 發表於 19-12-10 17:47
我都有你日日頂硬上既感覺

每朝比bb大喊嘈醒時,雖然好想繼續訓,就算訓多幾分鐘都好,好想唔理佢住但最後都係要說服自己好起身喇,呢下真係好辛苦唔夠訓或者未訓夠就比bb喊聲嚇醒時個頭真係會好痛

大宅

yolowinky 發表於 19-12-10 18:38
新手全職媽媽here
見到大家既留言真系好滾動啊終於覺得吾系得自己一個,大家講既好多野都覺得 ...

我同你一樣呀,我b都係兩個月

大宅

yolowinky 發表於 19-12-10 18:52
想問下大家既bb會吾會都好痴身?我仔仔兩個月大,我覺得佢好痴身日頭得我同佢陣,只要我離開佢一 ...

我果個都係由一開始就已經好痴身㗎喇。我覺得佢仲要愈大愈痴身
雖然好攰,有時連去個廁所都去唔到,但每次一諗到再大佢就唔會成日噤樣痴住你㗎喇,又開始會唔捨得

複式洋房

回覆 Pigpigpig32707 的帖子

系啊,所以成日想佢食完奶奶就訓,但依家兩個月開始佢精神既時間越尼越多喇

複式洋房

回覆 hyccnam 的帖子

完全明!個人吾夠訓湊b真系會好崩潰所以通常朝早bb醒左我會叫我老公幫手換左片先比我埋身喂奶~

複式洋房

回覆 arfour_baby 的帖子

bb幾號出世啊?我仔仔10月6號

首頁

尾頁

跳至