論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

回覆 Diosmio 的帖子

樓主應該同奶奶同住, 咁平時屋企嘢都係奶奶話事? 如果係嘅就叫奶奶諗好一系列嘅rules比姐姐跟, 有咁詳細得咁詳細, 唔好怕煩, 例如邊條毛巾抹碗邊條毛巾抹門etc.....。如果屋企係樓主話事嘅咁就由樓主set rules, 跟哂你嗰套, 奶奶唔好多事實, 同埋樓主最好都同姐姐溝通吓/"指點"佢, 等佢知道其實你唔係冇要求。PS: 我家都有個長期投訴工人嘅奶奶

禁止訪問

子爵府

Diosmio 發表於 19-12-10 18:04
謝謝理解 問題係你有意見無所謂 問你又講唔出具體想做咩 總之就係自己做曬 話人唔做 其實打工邊有咁多自動 ...

呢個就係問題所在喇,老人家希望工人乜都自動波搞掂哂,但自己又永遠講唔出自己有咩實質要求,同時又成日唔同標準,叫工人點跟。

男爵府

Diosmio 發表於 19-12-10 18:04
謝謝理解 問題係你有意見無所謂 問你又講唔出具體想做咩 總之就係自己做曬 話人唔做 其實打工邊有咁多自動 ...

洗你奶奶腦。每日同佢重覆講「佢係工人,你有野要做就直接叫佢做」,講到第一千次既時候佢地會聽到。
佢每次投訴你就咁答佢,每次如是...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

工人係你比錢架? 你不在屋企, 工人唔會聽你家婆枝笛架。 而你99又唔咁多野, 工人就會坐係度。 做太婆。

你工人都幾衰, 99跌到都唔扶佢。 你99想工人自動波? 好難。

你工人咁嘆, 若你炒, 好難揾番份咁正的工, 梗係喊啦。

我好少幫99架, 但你99做晒D野, 工人就坐度。 又唔扶佢, 點都係老人家, 咁黑心。

你工人做戲, 好過唐詩詠好多, 對你喊好可憐, 在你99面前另一個樣。 非常奸。

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Diosmio 發表於 19-12-11 20:22
唔扶講唔過去啦 佢得閒到bb 訓佢做hair treatment
嘩! 唔怪得你想炒, 工人喊啦。 咁好嘅工, 唔使做有錢收。 baby唔使理, 家務又唔使做。 仲有老人家比佢蝦。 你不如炒。

禁止訪問

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

你工人唔留得. 老人家就係點惡對佢都冇可能跌落地成兩分鐘起唔到都唔扶. 根本就係黑心. 相信這件事後你99更會睇工人唔順眼, 炒係遲早的事, 何況你工人根本唔係乜好嘢. 不如做個孝順新袍早早解決佢.
不過下一個工人真係要同99講明要點做, 或者考慮轉請鐘點.

禁止訪問

珊瑚宮

7500淨揍B有無買送煑飯抹屋做家務?
玩具萬歲!

珊瑚宮

不過好多人喜2人世界吾想有工人阻住晒所以請鐘點
玩具萬歲!

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Diosmio 發表於 19-12-12 20:35
我fd 請依依湊b 九到六一到五$7500 好貴

請ee上門?1-5日,9-6點?$7500都話貴?

上門ee,只湊bb同做bb有關的工作,冇乜經驗都要$75小時喎,熟手要$100-120小時架

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

Diosmio 發表於 19-12-12 20:35
我fd 請依依湊b 九到六一到五$7500 好貴

呢個價錢一d都唔貴,NB直情抵

禁止訪問

珊瑚宮

外傭吾計燈油火腊 每日$150
玩具萬歲!

翡翠宮

Diosmio 發表於 19-12-13 08:54
咁睇 工人真係好平