跳至

首頁

尾頁

男爵府

聽講驗眼同配眼鏡係分開的,阿女戴開隱形眼鏡,現在度數深左,想請教一下加拿大驗眼大概幾錢?流程會係點?
謝謝!

子爵府

環保接龍勳章

回覆 vespa 的帖子

要睇你呀女係邊個省同城市住。例如:我朋友住Scarborough (安省、大多市內的士加堡區),佢話驗眼費用$70,我住Richmond Hill,驗眼費用$90。所以要睇你住邊到。

別墅

tchu 發表於 19-12-13 03:13

要睇你呀女係邊個省同城市住。例如:我朋友住Scarborough (安省、大多市內的士加堡區) ...

安省19歲以下免費一年一次驗眼。

男爵府

tchu 發表於 19-12-13 03:13

要睇你呀女係邊個省同城市住。例如:我朋友住Scarborough (安省、大多市內的士加堡區) ...

請問是否在眼鏡舖驗光,定去見視光師?流程會係點呢?

子爵府

環保接龍勳章

回覆 jjg 的帖子

Yes! You are right!謝謝你的提醒。 忘記咗安省係19歲及以下的小朋友,或65歲及以上的老人家一年一次驗眼是免費的。 Thanks!

子爵府

環保接龍勳章

我係直接去找驗光師去驗眼的。第一次係經朋友介紹找信譽良好的驗光師,跟著打電話去約時間。如果你基本上滿意個驗光師的服務,第二年的appointment 就會睇完後預約埋。小朋友驗完眼,驗光師會比你一張配眼鏡的紙(測試完的結果),如果發覺度數增加/減少的情況比較明顯,要配新的眼鏡。你可以拿著配眼鏡紙去任何一間眼鏡鋪去配眼鏡。

男爵府

tchu 發表於 19-12-14 01:10

我係直接去找驗光師去驗眼的。第一次係經朋友介紹找信譽良好的驗光師,跟著打電話去約 ...

明白曬,謝謝指教。

男爵府

vespa 發表於 19-12-14 08:36
明白曬,謝謝指教。

99cad

首頁

尾頁

跳至