論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

死啦,入境處剛取消申請,不批姐姐。2月就生bb, 都唔知點算。唔够時間請個新

大宅

kwokchun30 發表於 19-12-10 16:24
死啦,入境處剛取消申請,不批姐姐。2月就生bb, 都唔知點算。唔够時間請個新
...

點解吾批?姐姐身體有問題?如果即刻再請應該趕得切!

別墅

abcd123456789 發表於 19-12-10 16:29
點解吾批?姐姐身體有問題?如果即刻再請應該趕得切!

都唔知,又無講原因

大宅

2020勳章

入境處好手鬆,唔批得嘅一定好大問題,唔批好過批。
唔會因健康(歧視)
我舊工人斷三次約,借大耳窿搏炒,第四次嚟香港都批。

珊瑚宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

嘩! 入境處唔批得嘅, 一係有案底, 一係衰到貼地, 可能有官司屈過人。 就算之後可來, 你都唔好要呀。

洋房

kwokchun30 發表於 19-12-10 16:30
都唔知,又無講原因

係咪斷約2次?有可能前僱主寫信去投訴,我就係剛寫了鬧爆佢惡行,希望唔係你請左佢

洋房

mondd 發表於 19-12-10 16:33
入境處好手鬆,唔批得嘅一定好大問題,唔批好過批。
唔會因健康(歧視)
我舊工人斷三次約,借大耳窿搏炒, ...

咁都批

別墅

fattingting 發表於 19-12-10 18:29
係咪斷約2次?有可能前僱主寫信去投訴,我就係剛寫了鬧爆佢惡行,希望唔係你請左佢
...

唔係Marxxxx N. Rxxx ?

洋房

kwokchun30 發表於 19-12-10 19:20
唔係Marxxxx N. Rxxx ?

唔係

公爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

入境處一般好手鬆,唔批一定之前衰到貼地,尤其你仲要湊NB,絕對唔系姐姐從良既開始。

別墅

回覆 kwokchun30 的帖子

你快喲請過另一個啦, 我同事上次申請個姐姐, 入境處都是打來話有前僱主投訴, 問下僱主仲要唔要, 未到唔批。你這個直頭唔批都不知之前做了什麼壞事。

複式洋房

2020勳章

唔批得一定係衰野,快手搵過個。
我幾想當時有人幫我投訴佢等佢黎唔到害人。

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 育兒性格勳章 畀面勳章

上任前唔批好過嚟咗激死你. bb2月出世, 好即刻申請入紙入境處, 再寫加快信, 12月聖誕節加新歷舊歷年, 好多假期, 一定要快.

別墅

2020勳章

吾批仲好 你仲要佢湊new born 咁大責任 bb條命喺佢手入境處幫你截左好過你到時先發現吾掂炒佢咪仲煩

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆 kwokchun30 的帖子

唔批即係佢有壞的紀錄係入境處.你應該興幸入境處幫你截左呢個壞人.
如果唔係, 佢入左屋你先發現貨不對辦, 到時先奶大鑊.
你現在快D去搵另一個姐姐再加快信啦.

大宅

2019新春慶豚圓

kwokchun30 發表於 19-12-10 16:24
...

即刻隐果個,應該趕得切。请local完约工人,仲快應3星期搞掂。唔冼驚,你有前四後6,仲可以等下
:-D :-?

翡翠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

請本地約滿菲可即時上工
玩具萬歲!

大宅

2020勳章 2019新春慶豚圓

fitfish 發表於 19-12-13 22:18
請本地約滿菲可即時上工

佢地完約後變公主,仲反問我現任工人係咪被炒而請個新工人!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊