自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

場面幾尷尬!
https://china.hket.com/article/2516997/%E6%B5%B7%E5%BA%95%E6%92%88%E3%80%8C%E5%85%AC%E9%96%8B%E8%A1%8C%E5%88%91%E5%BC%8F%E3%80%8D%E8%B3%80%E5%A3%BD%20%E9%A3%9F%E5%AE%A2%E5%A4%A7%E6%AD%8E%E9%A0%82%E5%94%94%E9%A0%86%EF%BC%88%E6%9C%89%E7%89%87%EF%BC%89

有網友說,「海底撈真的會組隊唱歌,超級熱情」、「你將面對的不僅僅是變身東北第一帥,還要聆聽服務員組隊唱生日歌」、「就問了一句生日能不能打折,吃到一群人衝出來舉燈牌又唱歌,還給我們頒發一個『最美閨蜜』獎狀,叫我們互相朗讀閨蜜誓言」、「我帶著蛋糕去的,一堆人帶著機器小車唱歌,最後還讓我媽和我擁抱,天啊」。

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我親眼見過 (係隔離枱 ), 大家都好高興 , 我都鄧壽星高興 , 點會尷尬

水晶宮

好好笑.

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

周星馳賀歲片都拍唔出呢D喜感。

大宅

我都試過,又唱歌又舉牌,又要帶生日帽

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

72leelily 發表於 19-12-11 09:43
場面幾尷尬!
https://china.hket.com/article/2516997/%E6%B5%B7%E5%BA%95%E6%92%88%E3%80%8C%E5%85%AC%E9 ...

攞命,唔係人人鍾意出位。
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

超級特務 發表於 19-12-11 10:02

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

千祈咪搞,好唔習慣咁高調,試過有年生日老公帶我去某間西餐廳食飯,侍應推蛋糕出嚟唱埋生日歌,我周身唔自在,覺得好尷尬

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

simple430 發表於 19-12-11 09:57
我親眼見過 (係隔離枱 ), 大家都好高興 , 我都鄧壽星高興 , 點會尷尬
...

可能始終中國人係內斂啲掛。
我係外國餐廳興生日,隔離幾枱會一齊唱生日歌,之後其他人一齊拍手。間餐廳唔算好大。大家都開心。

象牙宮

Sumyeema1 發表於 19-12-11 10:00
周星馳賀歲片都拍唔出呢D喜感。

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

場面幾尷尬!
https://china.hket.com/article/2516997/%E6%B5%B7%E5%BA%95%E6%92%88%E3%80%8C%E5%85%AC%E9 ...

笑c我

大宅

都會鄧佢地開心既

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

浦田都係咁架~~
有一年我唔知...BOOK左一家人食飯慶祝侄仔生日..
點知~~~攪到..... 佢面都紅埋

伯爵府

好好笑

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

場面幾尷尬!

我都覺尷尬

複式洋房

有時真係好尷尬

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

超級特務 發表於 19-12-11 10:02
同意
較低調
生日也不想慶祝
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

場面幾尷尬!

都幾高興呀

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

佢地服務真係好領先,有一次係深圳食,知我地食完返香港,主動送幾包小食水果畀我哋回程食。

首頁

尾頁

跳至