單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人係有左bb個時離婚的?老公話唔夾想分開,自稱,不過我諗有第二個。。可否分享一下經驗(emoji)(emoji)

複式洋房

chubett 發表於 19-12-11 15:50
有無人係有左bb個時離婚的?老公話唔夾想分開,自稱,不過我諗有第二個。。可否分享一下經驗(emoji)(emoji) ...

想開一點,為母則強

男爵府

回覆樓主:

不須理會...有無人有咗BB就離婚 !
或者當妳歸納人哋既故事,可能心靈會舒服啲。

最重要喺男方有無應承要對BB負責?
唔好太輕易簽名離婚,應該準備協議條件,攪清楚先,否則女方及BB完全無保障 !
【無論什麼原因都好,一旦女方懷孕期有分開念頭,證明這類男人性格好極有限】

複式洋房

cedarcone 發表於 19-12-31 17:55

唉, 我都有左 12-13 週, 先生先話唔繼續
但根本分居未夠一年, b 又未出世, 我都想知點拎到膽養費

男爵府

ching0520 發表於 20-1-15 12:41
唉, 我都有左 12-13 週, 先生先話唔繼續
但根本分居未夠一年, b 又未出世, 我都想知點拎到膽養費
...

如果負心漢仲有得商量既話,
就同佢講明協議,BB出世後要負責任,每月定期俾生活費直到BB18歲為止。
加埋離婚贍養費。
唔俾就搵律師攪,同佢追討 !

複式洋房

cedarcone 發表於 19-12-31 17:55

認同樓主所講的

【無論什麼原因都好,一旦女方懷孕期有分開念頭,證明這類男人性格好極有限】

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至