自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

我淘左翻譯機諗住去旅行用成港幣五百幾蚊,同埋一個保溫水壺點知集遲遲都未發貨,打電話去問又唔覆我點解仲唔發貨運來香港,再打電話去追問原來水壺係違禁品不可以運來香港個水壺¥29.9如果再轉運國內要比$27.5

*我嘗試張件貨取消再重新輸入寫係保溫壺,因為佢話有水寫唔得諗住試試心態,我見佢依家發左貨
但我12.12係天貓直送香港又淘左個點好唔駛蝕.

男爵府

hhmum 發表於 19-12-11 16:22
我淘左翻譯機諗住去旅行用成港幣五百幾蚊,同埋一個保溫水壺點知集遲遲都未發貨,打電話去問又唔覆我點解仲 ...

水壺點解是違禁物品?

珍珠宮

我淘左翻譯機諗住去旅行用成港幣五百幾蚊,同埋一個保溫水壺點知集遲遲都未發貨,打電話去問又唔覆我點解仲 ...

亂噏下話,水壺點會違禁呀!點都好,發咗翻譯機先囉。

珍珠宮

仲有個保溫水壺應該好細件啫?轉寄其他國内地址27.5又係太貴,有掠水之嫌!想知邊間集運咁廢!

珍珠宮

回覆樓主:

講多樣,呢啲電子嘢下次去京東買啦,網站自營有保障,直送香港包郵,兩三日就到手。順手買埋保溫壺都得。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

個水壼棄貨啦,只發個翻譯機來港。

wcpcelia    發表於 19-12-12 14:16

子爵府

09daisydaisy 發表於 19-12-11 17:07
水壺點解是違禁物品?

我唔知佢係咁講
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

上次我買浴室膠邊, 入面有磁石佢都話禁運...

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 開心吸收勳章

回覆樓主:

我買滑雪手套都唔得呀

子爵府

Issac_BB 發表於 19-12-11 18:47
我買滑雪手套都唔得呀

唔敢再淘,都唔知邊D唔運得費事煩
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

lyh80115 發表於 19-12-11 17:57
講多樣,呢啲電子嘢下次去京東買啦,網站自營有保障,直送香港包郵,兩三日就到手。順手買埋保溫壺都得。

...

同意,電子產品只會買京東自營

伯爵府

2019新春慶豚圓

我上次其中一件貨係油壺都唔可以發落黎,要我俾錢等集運寄返去賣家,結果我都放棄唔要。

天珠殿

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Issac_BB 發表於 19-12-11 18:47
我買滑雪手套都唔得呀

呢樣好幾個月前已唔得

珍珠宮

hhmum 發表於 19-12-11 18:53
唔敢再淘,都唔知邊D唔運得費事煩

因暴亂而禁運的貨,我就永遠見系統繁忙,拍N次都去唔到付款那頁(剪刀)

當初系統點解俾你付款呢,真奇怪.
有冇得"退貨退款"叫店子派快递送番回去.

淘寶有這功能,但我未用過.你可打去香港淘實的客務叫佢俾意見應點處理.

翻譯機urgent送來先,
水売可慢慢搞

大宅

2019新春慶豚圓

你問神州客服,send埋圖問佢,可能走綠色線(俾贵d)

翡翠宮

...

写了要俾20蚊

子爵府

09daisydaisy 發表於 19-12-11 19:26
同意,電子產品只會買京東自營

想請問點解電子產品只買京東自營

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

...

請問是這個app 嗎?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

邊間集運咁奇怪, 水壼都唔運得??
請不要點評我, 請不要跟我打招呼, 也不要給我發廣告, 一定會舉報, 請不要騷擾, 多謝合作。請不要點評我, 請不要跟我打招呼, 也不要給我發廣告, 一定會舉報, 請不要騷擾, 多謝合作。請不要點評我, 請不要跟我打招呼, 也不要給我發廣告, 一定會舉報, 請不要騷擾, 多謝合作。

珍珠宮

tkop 發表於 19-12-14 05:42
写了要俾20蚊

13號開始得返自取點有¥99包5kg

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊