1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題有冇人用緊呢套教學,因好貴所以想了解下

子爵府

有聽sales推介過,感覺好機械化,同埋需要小朋友超前學習,好似每個小朋友都係統一教學咁

大宅

回覆樓主:

用家,小朋友由6個月用到以家19個月。我覺得套教材令我仔學到好多英文詞彙(當然父母都要學埋點同佢玩/唱歌) 。
我仔暫時未識講野,所以唔知佢會唔會pick up到語法。

別墅

我係用家,由bb 1歲用到歲半
你話有無效真係唔知,但就教材黎講,我覺得係好完善。卡機,書,cd, 點讀筆,海報,dvd都有齊

Dvd我未用,我唔想小孩咁快睇電視

但見佢都好鐘意玩部卡機,同睇歌
成日用支筆,篤海報

我都覺好貴,坊間都有好多差不多既野
睇你捨唔捨得

大宅

我係用家 bb7個月左右用 依家19個月 1歲前已經對音樂好有反應 一聽到歌就會搖 到依家就對書都好有興趣 起碼佢會見到任何書都會主動拎黎睇 佢有時又會拎咭機 叫我同佢讀咭咭 講真我開頭都覺得貴 不過依家見到小朋友有咁既成效 都算值得 不過真係要抽時間陪佢玩

男爵府

回覆樓主:

我朋友都買左,暫時未知成效。
我自己冇買,淨係買坊間d點讀筆,都幾好,同埋有時同佢一起唱英文兒歌,睇英文節目,讀下英文書。

大宅

Polly26 發表於 19-12-11 18:30
如題有冇人用緊呢套教學,因好貴所以想了解下

用家,7m 用到 24m, Bb 18m 識color, vocab 都係多,可以培養到閱讀興趣,有d人 comment 佢個dvd 令小朋友睇電視,我11m 已經比佢一星期一次10mins, 依家幾日一次15mins, 我又唔覺得好大問題,坦白講,好過睇電視。
我覺得幾值得

大宅

小朋友由5個月用到宜家2歲8個月。效果好好,小朋友好醒目同鍾意睇書,有名幼offer。如果家長肯抽時間陪小朋友用,一定有效果。(其實我相信唔會有任何教材係唔要求有人陪小朋友用而又會用得好)

複式洋房

用家..其實幾完善....我囡由1歲2個月到開始用...而家用左4個月.佢地有書.有卞機.有DVD 有海報. 仲有好多英文歌.用左4個月而家囡歲半.雖然未識講..但有D字係認到....當然家長要配合啦.主力係歌..特別係細既小朋友~DVD我係最近先比佢睇得多少少...剛開始2星期先1次..而家1星期1-2次左右...而家佢都好LIKE佢地既玩具..當然學成點都要等佢大個先知

首頁

尾頁

跳至