懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

djbb54321 發表於 19-12-11 21:21
明白,我將會飛澳洲,要8個幾鐘,到時剛6週,所以好掙扎

上個月 6週到直航飛瑞士
7週幾飛返黎....
程機最好每隔一小時就企一陣....

大宅

有,我剛剛星期一去完日本5日返黎,又魚生又雪糕又渣車,個人好攰作感冒,一返到屋企check 就bingo 左大約4weeks

上胎係book 晒機票酒店去沖繩7日,臨出發check到bingo 5weeks, 照去,果陣好乖cut 晒水上活動同魚生雪糕

別墅

Lily2020 發表於 19-12-12 17:18
回覆 djbb54321 的帖子

我未有之前都係身體健康 (有左頭三個月都仲有去做gym), 冇暈車浪/ 飛機浪, 但有左8 ...

多謝分享經驗

別墅

Taitaimui 發表於 19-12-12 19:09
上個月 6週到直航飛瑞士
7週幾飛返黎....
程機最好每隔一小時就企一陣....

你嗰程搭左幾多個鐘?

別墅

MrsLau2014 發表於 19-12-12 19:32
有,我剛剛星期一去完日本5日返黎,又魚生又雪糕又渣車,個人好攰作感冒,一返到屋企check 就bingo 左大約4 ...

好幸運啊,可以玩完先

別墅

djbb54321 發表於 19-12-11 19:05
有冇sis試過有左一個月搭飛機呀?請問答幾耐機程?中間有沒有不舒服?(emoji)(emoji)
...

聽聞看個人體質,其他人感覺不可作準,最好問你睇開的醫生,評估下自己身體狀況。有人講過,搭飛機要小心,可能係擔心氣流或者飛機磁場波動對BB有影響多D,唔知真定假反而平時睇手機都無問題,除非你將手機放係個腹度,個熱度反而對BB有影響。

子爵府

djbb54321 發表於 19-12-12 20:58
你嗰程搭左幾多個鐘?

去11.5 回12.5

別墅

RainniePoon_FB 發表於 19-12-12 21:14

聽聞看個人體質,其他人感覺不可作準,最好問你睇 ...

明白,我有問過醫生,由於太細未有得照超聲波醫生話佢都只可以用驗尿,所以好難確定我適唔適合飛

洋房

回覆樓主:

我有左唔知,仲訂左機票去沙巴,上左去神山又出島都冇野。呢d要睇你個人體質

複式洋房

我有左一個月時仲玩高卡車,照胃腸鏡(個陣未知自己有左),9week時自己一個飛日本玩左兩星期!可能日本空氣好水質好,全程冇不適,玩完翻來身體仲好過留係香港人多擠逼車多空氣污濁。
其實保持心情開朗最重要!擔心得D咩,係你既就係你既,唔係你既就算全程留係香港都會冇左。

大宅

回覆 MinMum 的帖子

你好大膽飲左兩啖酒
我未大肚前係酒鬼, 一星期最少飲1枝紅酒, 大左肚之後, 一滴都唔夠膽飲

大宅

有啊, 果時有左唔知, 係英國飛香港, 12個鐘, 返到香港又食壽司又食醬油蟹同仙草芋圓, 之後一驗原來已經有左6w, 到14w又由香港飛London, 冇唔舒服, 不過係飛機瘋狂咁去廁所, 成程機去左10次

複式洋房

回覆 djbb54321 的帖子

我份工就係要飛黎飛去 我去到6週幾先發現自己有發現之前繼續返緊工 飛長機仲要做 bb都係健康正面成長緊
所以唔駛太擔心 加油

子爵府

有呀
飛機問題不大 想舒服啲就轉Business
但要多d休息 旅行都要注意唔可以行得太多

複式洋房

4wk 晚機去零晨機番...泰國...係機場仲跑住咁趕入閘..
番來先知有左

複式洋房

回覆樓主:

Week 4個陣飛去澳洲,又轉機又盛,辛苦到不得了,好彩無咩事,成程機個肚抽下抽下咁好似M痛咁。仲要去之前個幾日check到bingo

複式洋房

回覆 MinMum 的帖子

7個月都照飛,不過飛之前睇定e生出左封信,證明你適合飛check in時同空姐講聲

複式洋房

有冇sis試過有左一個月搭飛機呀?請問答幾耐機程?中間有沒有不舒服?(emoji)(emoji)
...

我W7去咗北京出差,W6做產檢時醫生話搭飛機冇問題,跟住約咗W8再做產檢都確認冇影響.

坐飛機時亦冇太大不適,建議間中行吓企吓,申吓對腳咁. 不過當時害喜略嚴重,有啲影響工作.

別墅

我試過呀,有左1 個零月飛德國做野,10日。

洋房

...

有呀!因為唔知有左(emoji)(emoji)(emoji)
我仲去左柬埔寨,做spa又飲酒(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️
好好彩,宜家都好健康成長緊,就7個月喇(emoji)

首頁

尾頁

跳至