懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有左BB之後唔知係咪因為BB大得快, 個肚皮俾佢拉得好緊要, 成日都好痕!已經有啲位置R損左

別墅

加上天氣乾,我一痕就搽cream/油,痕就拍下痕個位。
忍住唔好R咁大力,小心出紋呀..

大宅

Carol_407 發表於 19-12-11 21:03
有左BB之後唔知係咪因為BB大得快, 個肚皮俾佢拉得好緊要, 成日都好痕!已經有啲位置R損左 ...

要開始搽cream同油,唔係好易會爆妊娠紋架~

禁止訪問

回覆 Carol_407 的帖子

Hi Carol_407 , 明白肚皮痕癢會令媽媽好煩惱 懷孕期間荷爾蒙改變,加上BB一日一日長大令皮膚拉扯,部份媽媽皮膚可能會比較敏感/出現痕癢,最常受影響嘅位置係肚皮、大腿和臀部,建議盡量避免搔癢引致發炎,平時穿著鬆身、全棉嘅衣服減少對皮膚嘅磨擦/ 刺激, 沖涼水温唔好過熱、過分洗刷、避免浸浴, 沖涼後馬上塗上無色無味潤膚霜為皮膚保濕。 平時有冇為皮膚保濕習慣?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

禁止訪問

禁止訪問

2018父親節勳章

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Carol_407 發表於 19-12-11 21:03
有左BB之後唔知係咪因為BB大得快, 個肚皮俾佢拉得好緊要, 成日都好痕!已經有啲位置R損左 ...

要勤力d搽油同膏,我自己會由知自己大肚開始搽,搽開carun,都幾吸收,到而家岩岩生完,一條妊娠紋都冇呀

大宅

chowtai1314 發表於 19-12-17 11:33
要勤力d搽油同膏,我自己會由知自己大肚開始搽,搽開carun,都幾吸收,到而家岩岩生完,一條妊娠紋都冇呀
...

呢隻我好似聽過

大宅

chowtai1314 發表於 19-12-17 11:33
...

幾多錢

大宅

fongpuiyee 發表於 19-12-18 10:13
幾多錢

油265,膏315

首頁

尾頁

跳至