自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

見近日有人分享靈異古怪經歷。我都有一個大個左諗返先懷疑係靈魂出竅的經歷。聽阿爸講,我當年係兩歲唔夠,所以我話自己記得當晚的經歷,我爸係好唔相信。
我當時歲幾兩歲左右,有一晚我半夜抽筋發高燒,阿媽話如果佢唔係醒瞓,半夜發覺旁邊的我全身彊硬,我可能已經死左。

伯爵府

而三十幾年後的今日,我仲係好記得那一晩的所有事情。我記得全身抽蓄係好辛苦好痛的,你會控制唔到身體,不斷咬自己舌頭。我仲記得阿媽抱我出廳,我爸阿媽同外婆圍住我,婆婆叫媽媽用匙羹塞入我個口。然後我爸同阿媽抱著我飛的去伊利沙伯醫院。我每一幕都記得一清二楚。
而最神奇係我有記憶好似第三身咁,望住醫生護士救我。一入到急症室,我被人放係病床,我見到幾個醫護人員圍住我,有個醫生都幾惡咁質問我媽咪,我吃過什麼。

伯爵府

阿媽同醫生講佢俾過中藥我食,然後醫生就好惡咁鬧阿媽。冇幾耐我停止左抽筋,醫生要我留醫,因為發高燒到104度,但公立唔俾父母陪,咁我爸爸就抱我離開,我仲記得伏係爸爸肩膊離開醫院的情形。跟著佢地帶我去左法國醫院留醫,咁之後的野我就唔記得。
我一直覺得係自己記得當日所有片段,但我爸話當時我得歲幾未夠兩歲,有乜可能記得咁清楚。但我講到阿媽俾醫生鬧同佢地唔肯放我一個係公立醫院要𨍭醫院,我爸又覺得好神奇。
長大後回想某些片段,我係好似第三者咁望住自己的

水晶宮

我老公都有類似經歷!

水晶宮

回覆樓主:

我信,阿b麻麻剛走,我地係醫院第2間房等緊,bb 自己對住牆係咁做byebye 的動作

首頁

尾頁

跳至