想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前月頭都開過post話會返去照陰照~不過冇諗過今個月會做唔到,
今個月12月6號Day14返去瑪麗照卵泡狀況,醫生話我反應太好太多卵泡今個月做唔到 IUI,擔心孖胎~我個心跌左落地咁,唔明有機會一孖點解都唔建議我做而要等下個月上個月11月26日我m第2日開始食排卵藥,而家醫生轉左第2隻排卵藥比我,叫我今個月避孕,下次黎m如果凖時既話,我應該係12月25號第1日黎m,咁醫生就叫我m到第2日就食果隻新既排卵藥,之後又係m後Day14日返去照陰超,而家有陰影會唔會好似今個月咁太多卵做唔到IUI同埋見到個朋友3個月大既bb~我鄧佢開心,不過自己內心深處就好唔開心,係我自己問題~
想問下有冇jm都有係瑪麗醫院公家預到咁既情況,之後推遲一個月IUI而成功左可以分享一下?
因為我第1次做IUI咩都唔識,冇諗過多卵泡都可以而被取消要等多一個月,再睇情況先再睇下個月做唔做到IUI~而家距離黎M既日子仲有13日到,點解d時間咁漫長,唉!!

大宅

Ting6161 發表於 19-12-12 02:39
我之前月頭都開過post話會返去照陰照~不過冇諗過今個月會做唔到,
今個月12月6號Day14返去瑪麗照卵泡狀況, ...

私家都係咁架 , IUI 多過兩至三粒卵 佢都唔幫你做.... 仲會叫你避孕 , 因為驚多胎 ! 到時減胎仲麻煩.... 你唔驚咪自己試下自然囉, 蜘蛛女 果陣都係食排卵藥中 3 胞胎... 最緊要自己承擔到風險啫⋯⋯

我係私家做過 3 次IUI 但唔成功嘅, IUI 同自然懷孕機率差唔多, 如果得兩粒咪自己試囉, 只怕你唔止兩粒啫, 同埋佢地自己都有機會分裂 ,純分享只供參考....

大宅

咁佢唔做妳兩公婆試吓行埋都有機會大啲,但佢又叫妳食避孕⋯⋯

大宅

回覆 Joey1088 的帖子

多謝你既回覆,但今次我聽E生講,我每邊已經有三粒成熟既卵泡,15~18mm,話太多做唔到,唯有等今個月尾黎m,之後再返去,希望1月頭可以做到IUI

大宅

回覆 wongfayu 的帖子

E生又冇叫食避孕藥,只係再三提醒話,今個月要停賽,唔好行埋

民房

我跟你一樣,但我有5粒, 醫生又是取消了這次。但我重諗緊要唔要自己安排

禁止訪問

民房

marysiuwai 發表於 19-12-26 17:06
如果太多卵泡,個肚真係會唔太舒服既

其實成個人都唔係好舒服,唔知關唔關d藥事,個人成日好雲

大宅

回覆 ChingLuk 的帖子

黎梗1月頭去做,個心形住,好怕個情況同上個月一樣做唔到😞

大宅

回覆 marysiuwai 的帖子

我返去照果時,個肚係成人陣痛有d址住,原來京因該太多卵泡就會咁架,真係而家先知道,長知識

大宅

ChingLuk 發表於 19-12-26 23:11
其實成個人都唔係好舒服,唔知關唔關d藥事,個人成日好雲

聽你咁講,我又覺得好似係食左d藥,果幾日好累

民房

Ting6161 發表於 19-12-28 01:45
回覆 ChingLuk 的帖子

黎梗1月頭去做,個心形住,好怕個情況同上個月一樣做唔到😞 ...

係嫁,佢而家轉左第2隻藥俾我

民房

Ting6161 發表於 19-12-28 01:46
回覆 marysiuwai 的帖子

我返去照果時,個肚係成人陣痛有d址住,原來京因該太多卵泡就會咁架,真係而家先 ...

個肚谷住谷住,好唔舒服咁

大宅

ChingLuk 發表於 19-12-28 08:32
係嫁,佢而家轉左第2隻藥俾我

我都轉左第二隻,應該同你同一隻

複式洋房

Ting6161 發表於 19-12-13 14:12
回覆 Joey1088 的帖子

多謝你既回覆,但今次我聽E生講,我每邊已經有三粒成熟既卵泡,15~18mm,話太多做唔 ...

你搵邊個醫生做?

大宅

Moonchocolate 發表於 20-2-23 17:19
你搵邊個醫生做?

我係瑪麗公家,所以每次E生都唔同,我都唔知邊個E生我諗瑪麗私家可能有得簡邊個E生黎做

首頁

尾頁

跳至