婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

ctn26032013 發表於 19-12-12 19:13
x2

我個姑仔賤到爆

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
ming8888 發表於 19-12-12 21:42
我屋企有兩個超難頂一個好黑心一個經常黑口黑面冇水洗面, 死老豆老母咁嘅款, 如果唔係朝見口晚見面真係媽叉 ...
甘你日日都要見住,有咩對策? 過我兩招,我已經盡量避了,過晒食飯時間先返去,返到去就入房

男爵府

2020勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Gloria22sen 發表於 20-2-13 16:50
甘你日日都要見住,有咩對策? 過我兩招,我已經盡量避了,過晒食飯時間先返去,返到去就入房
...
網友,你想以後有開心日子,係要搬離毒姑。因為毒姑不一定嫁得出搬走;其次,就算嫁得出都可以帶埋老公仔女去娘家大條道理住(真人真事)。
所以為了自己開心,只可先苦後甜,同老公死省死儲,九成按都上車供間樓仔搬走。(不建議租樓,燒銀紙)。如果你一直同住,你份人林善,只會繼續比毒姑恰你。你做咩她都有野可以話你。你就算入房都可以有罪名,話你不幫手奶奶家務。(咁點解她咁看不過眼、她又不幫自己娘親家務?)好多野比人話。仲有,你千萬不好穿得光鮮名牌比她見添啊,盞她話你亂洗她兄弟的錢,話你大洗女人。

無論你點做,毒姑都總會有野看你不順眼。你做幾好都沒用。搬啦!真心的!

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
回覆 Astra00 的帖子

多謝你建議,我個毒姑仲要係搞基,不會嫁出去,仲帶埋條女返黎住既,我都忍左年幾了,真係渡日如年,每天真係睇住對仔女我先會開心返,其實個姑奶除了小器,自私,愛比較,而且中意控制父母之外,佢又無咩既,佢真係好緊張佢媽D錢架,佢好驚我地會搶走佢既地位啊,佢真係有罔想症,慶幸既係,我仲有幾個月就搬走了,到時只係仔女交收,不用成日見面已經好好!

男爵府

2020勳章

Gloria22sen 發表於 20-2-17 11:08

多謝你建議,我個毒姑仲要係搞基,不會嫁出去,仲帶埋條女返黎住既,我都忍左年幾了,真係 ...
恭喜你就快搬開住!加油!沒咩事不好同毒姑來往了。做多點令自己開心的事啦!好好培養仔女。

大宅

分開住真係好好多,不過都等左成十年了,依家我女停緊課,毒姑+毒姑條女每天都在毒緊我女啦,搞到佢晚晚好夜訓,反正依家我都管吾到太多了,搬開真係要再好好教好子女,因為在長輩照顧下,都令佢地太受保護了

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊