懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

求推介老婆今早驗到有左, 應該大約係5w, 九龍區或者將軍澳區都可以. 同埋婦產科係咪要預1星期約期啊?

大宅

gn02742615 發表於 19-12-13 17:48
求推介老婆今早驗到有左, 應該大約係5w, 九龍區或者將軍澳區都可以.

我睇緊佐敦黃建新醫生,500蚊包超聲波。
我覺得佢係唔多嘢講唔太風趣嘅醫生,但人係幾細心,會一直提醒我小心呀,慢慢嚟唔急架咁。
超聲波方面,佢部機係真心唔算清,但佢照得幾細心,而且到後期會鐘意開3d🥰。
不過唔少孕婦睇佢,等嘅時間都幾耐吓😆

複式洋房

回覆 yanbabyyan 的帖子

請問難bk嗎@@?今日搵好幾個都難bk

複式洋房

gn02742615 發表於 19-12-13 17:48
求推介老婆今早驗到有左, 應該大約係5w, 九龍區或者將軍澳區都可以. 同埋婦產科係咪要預1星期約期 ...

我睇過卓越呂桂英醫生,$800,細心又有耐心,幾好,超聲波機仲好清,影3D BB相好靚

大宅

yanbabyyan 發表於 19-12-13 18:19
我覺得佢係唔多嘢講唔太風趣嘅醫生,但人係幾細心,會一直提醒我 ...

有朋友想了解超聲波相會打印出來嗎?定係自己上雲端下載?

大宅

yanbabyyan 發表於 19-12-13 18:19
我覺得佢係唔多嘢講唔太風趣嘅醫生,但人係幾細心,會一直提醒我 ...
我早幾年睇佢,穩佢接生嘅,睇一次都收我800,而且機器唔清,接生時,佢好耐都未到,十指全開,BB都要出黎,都未見人,都聽見醫院姑娘不停打電話俾佢,所以感覺唔係咁好

複式洋房

回覆 Sleepysammi929 的帖子

Bk左下星期六

複式洋房

Sleepysammi929 發表於 19-12-14 09:43
我睇過卓越呂桂英醫生,$800,細心又有耐心,幾好,超聲波機仲好清,影3D BB相好靚
...

佢嘅儀器係幾好嘅,大集團有錢,但我個人感覺個醫生態度不太好,我地入左房坐低左,佢仲同緊人哋傾緊私人嘢,不過都冇乜嘢。
主要係唔會主動問病歷,expect左你係搵公立醫院,所有嘢自己同返公立講,佢唔會理同冇所謂,亦不會主動同你講要注意啲乜,講就話好多嘢唔食得,但完全隻字不提有乜嘢唔食得食乜好,我老婆腸胃炎,佢亦冇takecare,冇提議點樣handle,今日全程係hard feeling,唔會再睇,亦唔會介紹比其他人。

大宅

gn02742615 發表於 19-12-21 14:20

佢嘅儀器係幾好嘅,大集團有錢,但我個人感覺個醫生態 ...

喺度爬完文之後覺得關於呢位呂醫生嘅一面倒嘅正評全部都係打手.....你可以再爬下文
嗱,純粹個人意見

我睇劉俏芬醫生,如果去尖沙咀翹康睇應該800
我因為懶搭車,想近屋企,所以就喺仁安睇,每次產檢1100
中間睇過仁安李祐綜醫生,
都係覺得劉醫生比較細心,畢竟佢自己都生咗兩個定3個小朋友,
佢會明白多d孕婦生理同心理上嘅轉變。

複式洋房

xanexane 發表於 19-12-21 16:44
喺度爬完文之後覺得關於呢位呂醫生嘅一面倒嘅正評全部都係打手.....你可以再爬下文
嗱,純粹個人意見 :qui ...

咁又未必!由於係果度做Nifty Pro平,所以係佢幫我照ultrasound 。佢對我好nice 呀~有講有笑!我都話明去政府生,但都繼續講解第幾週大約做咩檢查。仲問我有無問題問佢。佢仲主動用手機幫我同bb一齊影相。佢產檢好唔好我就唔知,但佢係我睇過4個婦產科醫生最nice 果個。

複式洋房

YAUHY 發表於 19-12-21 17:35
咁又未必!由於係果度做Nifty Pro平,所以係佢幫我照ultrasound 。佢對我好nice 呀~有講有笑!我都話明去 ...

可能每個人感受唔同啦,我老婆琴日仲腸胃炎中,已經係好擔心好緊張好不安,但呂醫生完全冇安慰佢,仲話黎緊呢個w好關鍵,情緒方面冇安撫,句句串。
我見我老婆已經想喊,我就話不如照左先,佢係冇意識去調整下client嘅情緒,仲係度加重語氣去講有幾嚴重。
第幾周要做檢查果啲亦都冇提,我哋2個都係新手爸媽,冇呢方面嘅知識,諗住下w去睇多次高錦安醫生睇下佢有咩建議。
所以我唔會覺得佢可以有幾nice囉。

首頁

尾頁

跳至