想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

禽日原本M 日,前日晨尿用Clearblue 普通版驗有淺直線(十字形成),禽日DD諗住再同 Clearblue digital confirm多次,但CB digital 竟然顯示Not Pregnant!!! 擔心左一晚😭今朝再用CB 普通版再驗依然有淺印,再用CB digital 又係Not Pregnant! 大家知道點解會禁麻?

大宅

Jenjosh0509 發表於 19-12-14 08:43
禽日原本M 日,前日晨尿用Clearblue 普通版驗有淺直線(十字形成),禽日DD諗住再同 Clearblue digital con ...

好似cb digital 要hcg 25 (唔記得咗個數,你試下網頁check,下)先顯示pregnant

別墅

回覆 yhyeung 的帖子

如果呢幾日因為HGC低而CB digital check 吾到,係咪都吾正常?

別墅

Jenjosh0509 發表於 19-12-14 08:43
禽日原本M 日,前日晨尿用Clearblue 普通版驗有淺直線(十字形成),禽日DD諗住再同 Clearblue digital con ...

可能係HCG 未夠. 但CB普通版一直都係有好淡色既水印. 你過多幾日check

祝你好孕痴實d

別墅

回覆 cc1112 的帖子

多謝你呀!睇得文多,我驚係宮外或者化學呀!

大宅

Jenjosh0509 發表於 19-12-14 10:52
回覆 cc1112 的帖子

多謝你呀!睇得文多,我驚係宮外或者化學呀!

應該係HCG 低,過2-3日再驗

大宅

Jenjosh0509 發表於 19-12-14 09:56
回覆 yhyeung 的帖子

如果呢幾日因為HGC低而CB digital check 吾到,係咪都吾正常? ...

有可能,但低hcg未必是唔正常

別墅

回覆樓主:

建議你直接抽血驗hcg指數,如果due day 指數唔高,要有心理準備好容易化學懷孕,祝樓主翻倍成功

大宅

回覆 Jenjosh0509 的帖子

是10分鐘見到淺印嗎?如果超過15分鐘才出現淺印就不可信,我以前都試過。懷孕那次一分鐘就出現,非懷孕果次一個小時後才見到第二條線。

別墅

回覆 MAMARI 的帖子

3-4分鐘就出左,但真係好淺!其實之前小產過,6 week 半停左生長,但上一次經驗係Due day 3日前Clearblue己有清楚+字,同今次又淺淺淺好吾同,所以擔心!

別墅

回覆 Ohohmybaby 的帖子

係,所以好擔心有問題,約左下星期到婦科驗,因為今次M前2日用早早孕有個超淺幻覺控後有流啡,但係量好少,初頭以為著床血,直至M日驗CB電子先嚇一嚇!

大宅

每胎發展都唔同,放鬆d,等過左due date 7日驗就最準。緣份到bb到,祝你好孕!

別墅

Jenjosh0509 發表於 19-12-15 09:43

係,所以好擔心有問題,約左下星期到婦科驗,因為今次M前2日用早早孕有個超淺幻覺 ...

真係快D去驗hcg同照下子宮,睇下可以點做保胎,我due day CB 明顯十字&電子pregnant 1-2都最後5週5化學左,所以要keep住check,一定要生長上去,驗血驗hcg指數就係最好的指標,BB努力啊

別墅

今日再check clearblue +字依然冇深到,用活色生香直情睇吾到線,擔心⋯

大宅

回覆 Jenjosh0509 的帖子

明白,我之前也是due day3日前驗到,淺,但系系好明顯且實色的線,大約一周後就變得好深,我有打針保胎但系7周停左心跳,反而導致流不乾淨要手術好傷。所以我反而覺得唔好做甘多野,順其自然好D。健康的胎一定會留低好好成長。擔心太多反而對個胎唔好。

別墅

回覆樓主:

同意樓上所講,個胎係好既始終會生長到,所以樓主先唔好擔心,但我建議都係要check住個情況,個胎如果係唔得,始終都係會走,有時勉強留胎到越後期,手尾仲麻煩,因為太早期主要都係靠個胎本身自己成長,當初我都有不停保胎,但都唔知係好唔好彩,最後5週5停左,我乜都無事,隨住月經就走左,不過如果多次發生呢種情況,記得就要去檢查清楚係咩原因,一兩次係不幸自然淘汰,但三四五次都係咁,就會係有其他原因了,俾心機

別墅

岩岩見紅,M come 左!但開心哂!我寧願冇,下月再努力,勁驚宮外!

首頁

尾頁

跳至