自由講場

跳至
.  

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

snow.white 發表於 19-12-14 15:14
有機會是未來弟婦,車埋都正常,愛屋及烏,又唔係車外人陌生女子。最多咪自己搭的士走先,橫惦唔舒服想早 ...

我都唔認同喎,c6理應照顧唔舒服的老婆先,未來弟婦正常人一個,可自己搭車走,叔仔係就送女朋友上的士啦。

子爵府

DonnieBB 發表於 19-12-14 14:13

佢自己同朋友講今日車唔到佢, 送我返屋企先

係呀,我哋班fd尖沙咀食飯
個個都話跟車坐,由尖沙咀去葵涌、荃灣、青衣,再入元朗、屯門
真係仲耐過自己搭車
不過我哋當傾多陣計

珍珠宮

秋天與楓葉 發表於 19-12-14 13:00
有種人會理咗親友先,跟住先理另一半同仔女
係死症嚟~~~
唯有自己睇開啲 ...

agree!

伯爵府

我99之前好興食完飯自己編排邊個親戚坐我地車走,好彩而家後座放左兩個car seat冇位再放其他人

瑪瑙宮

ussimickl 發表於 19-12-14 12:36
一齊食完飯渣車返屋企
佢細佬係都要我老公車佢女朋友返屋企先
大家又要住唔同區

咁叫你老公卖比佢啰

子爵府

miss321 發表於 19-12-14 15:49
我都唔認同喎,c6理應照顧唔舒服的老婆先,未來弟婦正常人一個,可自己搭車走,叔仔係就送女朋友上的士啦 ...

大家有不同想法先會有post了我比較大方,無乜所謂

大宅

_kapo 發表於 19-12-14 15:53
係呀,我哋班fd尖沙咀食飯
個個都話跟車坐,由尖沙咀去葵涌、荃灣、青衣,再入元朗、屯門
真係仲耐 ...

我初初係唔鍾意咁,但依家慣

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我係女朋友 無論你有冇唔舒服都會選擇自己走 咁尷尬... 佢女朋友真係好唔識do

子爵府

ussimickl 發表於 19-12-14 12:36
一齊食完飯渣車返屋企
佢細佬係都要我老公車佢女朋友返屋企先
大家又要住唔同區

比著我當住大家面前, 自行去截的士返屋企.

睇下人地女朋友同阿細佬識唔識面懵懵LEE 回事.

子爵府

2024年龍年勳章

順路無所謂,我係個女仔會提出自己返。

子爵府

klkkchan88 發表於 19-12-14 13:08
我老公都係呢数人

有時飾演眾人大俠角色的男人其另一伴呢~~~~~

真係有苦自己知.

我底線乜都好, 唔好自己頭家都未搞店, 學人借錢比人.

你比足家用後, 借錢比人果個月, 你當埋條底褲都要借錢比人( 買教訓) 你嘅事.

要有心理準備人地唔還唔好怨, 要心甘命抵.

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主:

叫佢地自己call U巴啦~痴X

伯爵府

lovemisha 發表於 19-12-14 16:28
我係女朋友 無論你有冇唔舒服都會選擇自己走 咁尷尬... 佢女朋友真係好唔識do
...
有啲人面皮好厚,有人車接車送,唔洗俾車錢,又唔洗等車自己行,何樂而不為

琥珀宮

回覆樓主:

只可以講,如果細佬無同車一齊搭,我係佢女友就點都唔會跟男家親人(未入門)同車,諗都諗到會唔自在,而且實有話柄俾人講

但又奇,細佬唔同車,咪自己同女友搭公共交通工具囉,仲可以拍下拖,推個女友去坐人車唔覺尷尬?感覺細佬都好唔識做

子爵府

Wkcbcb 發表於 19-12-14 16:43
咁做咪大條道理畀人話你阿媽唔識得教女囉,無家教。
如果叔仔臭4,以後當阿嫂無到,仲要一句車係我阿哥, ...

1) 無家教<----相比之下, 邊個無家教先? 叔仔! 我會認為是叔仔, 自己女朋友自己送

2) 以後當阿嫂無到<------如果依你的描述, 你在不在現場, 叔仔也會當阿嫂無到.

我唔會苦待自己, 你當我無到又好無到也好. 我舒服得來無冒犯你.

岩唔岩先

大宅

比錢佢女朋友搭的士
//

子爵府

tansyneko 發表於 19-12-14 16:58
只可以講,如果細佬無同車一齊搭,我係佢女友就點都唔會跟男家親人(未入門)同車,諗都諗到會唔自在,而且 ...

如果細佬無同車一齊搭,我係佢女友就點都唔會跟男家親人(未入門)同車<-----係囉!

自己拉住個男朋友笑笑口話去買D 野走吧!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Wkcbcb 發表於 19-12-14 08:43
咁做咪大條道理畀人話你阿媽唔識得教女囉,無家教。
如果叔仔臭4,以後當阿嫂無到,仲要一句車係我阿哥, ...

咁串,如果係我遇到呢d 叔仔,下次我上司機位,直接揸返自己屋企,鍾意就跟車啦下。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

raicherry 發表於 19-12-14 08:56
有啲人面皮好厚,有人車接車送,唔洗俾車錢,又唔洗等車自己行,何樂而不為
...

無錯,通常呢d 人都會話車埋無所謂,因為自己係比人車果個

我有揸車,如果順路而又有時間,車埋真係無所謂,但唔會成日都係咁。
如果無揸車朋友offer 車埋我,我都話送我去附近車站就得。

首頁
12345...7

尾頁

跳至