自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章

家長group其實只係圍威喂,上左小一又有另一班家長,佢地講咩唔駛太上心。
樓上講得岩,而家應該係你笑佢地入唔到,你厚道唔笑佢地,又何用為為佢地既閒語上心。
校服問題各有各看法,我都係中意岩身的校服同鞋,唔會買大買小size,佢地教仔女唔守規矩係佢地的問題,你唔駛唔開心。
日日是好日

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

bbc2018 發表於 19-12-15 11:08
揀中學先多多意見。
其實自己真是要夠定力同清楚自己的多年觀察或仔囡的能力。心理質素亦非常重要,阿囡 ...

我都好怕佢讀間band 1,但中下!宜家揀哩間,唔係 band 1,但我見係20人一班,雙班主任,上堂好開心..... 我覺得個女喺中遊,唔差就 okay!
早餐腳果班全揀 band 1!全都自行唔收等抽獎!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Janetboyyan 發表於 19-12-15 11:19
有d家長好攪笑咖,鍾意搵人陪自己個仔女
好似有個同學仔媽咪成日搵我哋一齊玩同食飯,連揀小學講到明我揀邊 ...

由7月暑假開始,大家都講揀邊間邊間,大家一齊報.... 唔知點解會咁,跟人好似緊要過表自己子女程度!

男爵府

揀學校最緊要係適合自己,唔好理人哋點講

子爵府

baby_chu 發表於 19-12-15 12:03
由7月暑假開始,大家都講揀邊間邊間,大家一齊報.... 唔知點解會咁,跟人好似緊要過表自己子女程度!
...

係呀,我完全唔明呢d家長嘅心態

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

樓主,我以前對着d家長講d 唔啱聽的說話,我係唔會再睬佢,唔需要受氣!

反正大家小朋友讀唔同小學,冇乜必要都唔會見啦

首頁

尾頁

跳至