自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主:

同事打扮都有D……45+未婚還有一顆少女心。掛到一身Hello Mami/米妮等毛公仔,公仔衫,公仔袋,公仔髮夾……加個毛毛公仔背囊……

其實扮細十年冇問題,但扮十歲打扮就都咪話唔驚。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我覺得打扮都要配合身形和外貌,雖然唔係話同年齡無關,但身形外貌keep得好,我又覺得可以著得後生啲,當然唔係著到十幾歲嗰啲妹妹仔咁啦。
不過,有時都驚自己不覺意地著得太後生比人笑而不自知。

大宅

2024年龍年勳章

我又唔怕喎

大宅

我講個位全身Pink著上身,好難頂下,其實本身係靚女,但著唔岩就好老,唔知想點

珍珠宮

BK Milk勳章

BGCOME08 發表於 19-12-15 19:57
同事打扮都有D……45+未婚還有一顆少女心。掛到一身Hello Mami/米妮等毛公仔,公仔衫,公仔袋,公仔髮夾… ...

公仔髮夾

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

miffyumiffy 發表於 19-12-15 11:34
唔關年紀乾事,如果阿姐/大媽咁款千祈唔好扮妹妹, 好作嘔

都唔係咁講呀,一把年紀就算身型keep 到,但著少女衫都係難頂

大宅

rabbit3 發表於 19-12-15 19:20
其實冬天衣著還好,我覺得唔會有太大分別,但夏天衣著我都開始有少少擔心自己,我宜家30有3,但夏天仲係好 ...

我未夠30,但呢兩年夏天著背心hot pants都覺得唔適合自己既年紀霞姨羅琳姨更加係經典

珍珠宮

減齡達人勳章

CiCiTang 發表於 19-12-15 19:23
我返工同場嘅,有個亞姨50幾,但成日扮到三十幾,一身名牌撻上身,以為自己好潮,其實我哋隔離左右都笑緊佢 ...

邊d係30幾的衫
邊d係50著的?

有圖參考一下嗎?

男爵府

野原美冴 發表於 19-12-15 20:24
邊d係30幾的衫
邊d係50著的?

好難話你知喎
總之我哋就覺得個亞姨喺度扮後生

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我差不多每日都見到1個40歲的中女,著lolita裙返工,d又乾又旱的頭髮長到落腰, 除左樣老之外,身型都圓潤大隻, 無化妝, 無論前面定背後都一樣咁難頂

珍珠宮

回覆樓主:

十年前如果唔係十幾歲,我諗ok啦。

最怕每日放學見到D潮媽,
露肚腩露股跌晒博,一邊鬧囝一邊好似好型咁,真心覺得好肉酸 行為同外表都好肉酸果種。

水晶宮

我愛Corina 發表於 19-12-15 20:21
都唔係咁講呀,一把年紀就算身型keep 到,但著少女衫都係難頂

都係,我起街有時見到

象牙宮

pecpy 發表於 19-12-15 18:45
自己有留蔭遮住由細到大都好多紋嘅額頭,又仲著緊十年前買嘅衫
...

今天發型師同我說,劉海很重要。女性过了40岁别留“直发”,太显老!

如果50歲,可以參考网上50幾歲髮型。
如果40歲,參考40幾歲髮型。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

rabbit3 發表於 19-12-15 19:20
其實冬天衣著還好,我覺得唔會有太大分別,但夏天衣著我都開始有少少擔心自己,我宜家30有3,但夏天仲係好 ...

33應該還好
過多2年35,真係要着返啲中長裙
我嫂土生土長香港人
外表正常識打扮,身材好好、有前有後
有年着背心短褲去買餸
被啲咸濕伯父當北姑
好慘

伯爵府

回覆樓主:

我有朋友40幾,經常着碎花粉色少女裙,但佢身形keep到,都ok嘅。不過都要睇返年紀着衫會好啲

珍珠宮

回覆樓主:

暫時生完身形冇乜大上大落,最多差一個碼。
曾經生完變大碼,而家又落返去中碼。
我仲著緊生兩個之前啲衫(部分),有啲阿媽溫暖牌冷衫更超過廿幾卅年,依然仲啱著。

珍珠宮

mike89 發表於 19-12-15 21:01
十年前如果唔係十幾歲,我諗ok啦。

最怕每日放學見到D潮媽,

仲女時都冇咁著過

珍珠宮

野原美冴 發表於 19-12-15 20:39
我差不多每日都見到1個40歲的中女,著lolita裙返工,d又乾又旱的頭髮長到落腰, 除左樣老之外,身型都圓潤大隻 ...

loltita

別墅

...
有人30幾仲夾空氣流海,係咁比人話似二十頭,所以佢keep住留果pat野,勁奇怪

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

...

要睇10年前嘅衫喺咩款式
我都有十年、八年前嘅,但係t shirt、牛仔褲
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至