時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

黃店點解犧牲少少就投訴呀,佢都未達攬炒目標,等間鋪摺埋再去揾手足慶祝啦

男爵府

究竟我是誰 發表於 19-12-17 12:41
好快“和你closed”

複式洋房

係黃人分黃藍先架喎

伯爵府

回覆 小荻媽咪 的帖子

咪叫班黃絲幫親囉!佢哋好有錢架喎!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

黃色經濟圈唔係撐起香港經濟咩?做咩又要求不分藍黃?生意唔好就叫曱甴多幫襯或加佢地價囉,曱甴背後咁多有錢人支持,叫佢地同你買食身券再分比曱甴都發到豬頭啦,我就一定唔幫襯黃店前車之鑑呀,趕人走被人影放晒上網,人要面呀,食個黃店茶餐又唔係唔比錢都要被人羞辱,真係怕怕,一陣你又怕左黃人趕藍絲走點算?你知啦黃人無誠信又雙重標準。

子爵府

台灣店?過主啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

藍店被裝修又被杯葛,
慘過她們多多聲都未叫人救,
黄店不是有黄色經濟圈可撐住全港經濟嗎?

她們(黄C和理非)支持年青人用暴力反政府,等於支持攬炒,咁自己炒焦有權埋怨咩?她們自招的.

黄C是否唔明白“攬炒”是不分顏色,
全港無一倖免的!?

她倆有台籍,必要時可帶埋家人回台灣住,有幾慘?

靜到冇乜夜市生意好慘淡,
但仍支持暴徒?
又想客人晚上去暴動高危區吃飯?
無野下馬

叫返工時午餐去黄店排長龍的黄C客,
打包一份做全家晚飯吧!

珍珠宮

回覆樓主:

扮可憐,想多D人幫襯

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

扮晒野, 執啦咗去啦! 返台灣啦 ,香港唔歡迎你

大宅

黃人唔係要攬炒咩?而家黃店唔掂又話唔分顏色啦?一開始邊方要人分顏色先,破壞中資商店時暴徒有冇憐惜過

男爵府

回覆樓主:

成幅流膿牆嗰啲一定唔會幫襯,支持暴力一定唔會幫襯

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

小荻媽咪 發表於 19-12-17 08:35
【米芝蓮2020】撐後生台灣小店半年生意跌三成 老闆娘盼莫分黃藍
https://www.hk01.com/article/410337

今朝搭小巴聽到電台有個開食店嘅人phone in,話自從表態係黃店後,生意突然多咗,佢話有好多人特登去佢店食嘢又話支持佢,但佢同時發現以前嘅街坊熟客無再嚟,取而代之喺一班班生客,但大多一次過,生客嚟幫襯情況亦開始少。
聽到呢度我落車,我心諗抵你死!班黃人客只係當你新屎坑,班舊熟客又走埋,真係恭喜你攬炒成功!

水晶宮

回覆樓主:

想要錢就唔分黃藍,乜咁無骨氣嫁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

基本上, 你唔貼到成間舖都係喪屍符, 井底蛙, 賤豬賤狗
我得鬼閒理你係乜店
天朗氣清

禁止訪問

男爵府

環保接龍勳章

以前唔分藍黃,而家一定分。今日經過見到一間珍珠奶茶真係賤到喺門口貼住唔招呼警察,好在果條街一共三間珍珠奶茶舖,係得佢一間冇人幫襯,真係想去恭喜佢。夜晚喺另一個區真係想飲奶茶,見有間有特價就諗住買,點知見到隻青蛙,睇到已經唔想作嘔,當然即刻走啦。

rainbow0v0    發表於 19-12-21 01:04

別墅

黃色經濟圈都分等級 ,想分一杯羹首先比錢升lv

補充內容 (19-12-21 01:06):
自稱黃但唔出錢就會被指扮黃

複式洋房

LokYauYau 發表於 19-12-17 08:42
邊個可憐美心,360,中銀?
就係呢班黃店有份縱大班"細佬仔"嘅膽! 開左個潘朵拉盒要我當無事發生過?!
...

無錯,講得好,而且呢樣野係黃絲開頭帶領分藍黃先,叫佢地揾黃絲幫囉!我只會幫美心集團。

琥珀宮

畀面勳章

小荻媽咪 發表於 19-12-17 08:35
【米芝蓮2020】撐後生台灣小店半年生意跌三成 老闆娘盼莫分黃藍
https://www.hk01.com/article/410337

說好的黃色經濟圈呢?

琥珀宮

畀面勳章

Era 發表於 19-12-21 00:49
以前唔分藍黃,而家一定分。今日經過見到一間珍珠奶茶真係賤到喺門口貼住唔招呼警察,好在果條街一共三間珍 ...

我而家都係,幫趁前一定睇清楚,唔會益支持暴力既舖頭

首頁

尾頁

跳至