自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

想買部平板電腦,有邊款可介紹能做到文書處理發及上綱用,謝謝。最平幾錢部?

象牙宮

回覆樓主:

平板電腦做文書? 唔係唔得,Samsung 同華為2000內都有,但個解像唔sharp囉

瑪瑙宮

無話可說 發表於 19-12-17 17:31
平板電腦做文書? 唔係唔得,Samsung 同華為2000內都有,但個解像唔sharp囉
...

投射去屏幕得唔得哦

翡翠宮

無話可說 發表於 19-12-17 17:31
...

要sharp啲可以考慮MatePad pro,2K屏,我雙12買咗,跟花粉俱樂部教程裝play store。另有原裝鍵盤、手寫筆供選購,方便做文書處理。

京東包郵直送香港自取點,新人用¥110券後¥3189。
https://u.jd.com/LifRZu

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-12-17 17:40

要sharp啲可以考慮MatePad pro,2K屏,我雙12買咗,跟花 ...

我之前試過係大陸買手機,佢 pre-set 咗啲 app 會不停彈廣告,哩部有無?

如 ok,我有興趣買返部平板呀!

翡翠宮

JoanC 發表於 19-12-17 21:15
我之前試過係大陸買手機,佢 pre-set 咗啲 app 會不停彈廣告,哩部有無?

如 ok,我有興趣買返部平板呀! ...

華為唔須要賺呢啲廣告錢,唔會有古怪嘢。

男爵府

lyh80115 發表於 19-12-17 17:40

要sharp啲可以考慮MatePad pro,2K屏,我雙12買咗,跟花 ...

請問係未在下單時才知道有冇新人卷。這個優惠做到幾時?

翡翠宮

yu-ma 發表於 20-2-28 00:00
請問係未在下單時才知道有冇新人卷。這個優惠做到幾時?

注册之後,App香港地區首頁進入今日推荐 香港,就攞到新人禮包,如圖,結算時會睇到用券減¥110。

有貨要買先攞,因為券有限期,要揀自營商品及可以送香港先用得。現時直送香港運費5折,佢有時會搞滿¥99包5kg。

另外有張199減50,明天到期。
https://coupon.m.jd.com/coupons/show.action?key=35cc5bc049bb422c98f08f0005174d79&roleId=27674463&to=https://pro.m.jd.com/mall/active/4RGCa4SRnkmMgeYvx7tdVgTbHq6B/index.html

男爵府

lyh80115 發表於 20-2-28 09:28
注册之後,App香港地區首頁進入今日推荐 香港,就攞到新人禮包,如圖,結算時會睇到用券減¥110。

有貨要 ...

請問我的app 跟你的不同,是否要重新用Google download

男爵府

lyh80115 發表於 20-2-28 09:28

有貨要 ...

我找到新人卷啦,但很多店都不送香港(emoji)(emoji)

翡翠宮

yu-ma 發表於 20-2-28 19:49
我找到新人卷啦,但很多店都不送香港(emoji)(emoji)

篩選一下:「京东物流」+「配送全球」,設定配送到香港地址,篩選後認住標題旁有紅底白字寫住「自营」嘅商品,撳入去可以放購物車就可以直送香港啦。

翡翠宮

yu-ma 發表於 20-2-28 14:25
請問我的app 跟你的不同,是否要重新用Google download

另外你去官網下載安裝最新版app,Play store個版本唔夠新。我自己用開華為市場更新所有大陸apps,一樣最update。
https://h5.m.jd.com/active/download/download.html?channel=jd-m

男爵府

lyh80115 發表於 20-2-28 22:37

另外你去官網下載安裝最新版app,Play store個版本唔夠新 ...

有很多都話無貨,我等三月初睇下有冇返貨再試下,謝謝。

翡翠宮

yu-ma 發表於 20-2-28 22:48
有很多都話無貨,我等三月初睇下有冇返貨再試下,謝謝。

你指平板?我睇要等復工生産先有lu

首頁

尾頁

跳至