親子旅遊

跳至
[韓國] 德威航空

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

請問有冇搭過「德威航空」去韓國? 係唔係廉航? 好似好平咁,又包埋行埋,唔知有冇伏?
另外,佢話包15KG寄倉(每人),如果兩個人去,是否可以當30KG(一件)

禁止訪問

珍珠宮

aenauemo 發表於 19-12-18 10:59
廉航唔平, 唔通要賣得貴過 KE、CX ?
T-Way 開左香港航線 3~4年, 有伏的話, 見晒報、上晒旅遊版啦. ...

有坐過嗎?d位會唔會特別窄呢?thanks

禁止訪問

侯爵府

minniemouse131 發表於 19-12-18 09:49
請問有冇搭過「德威航空」去韓國? 係唔係廉航? 好似好平咁,又包埋行埋,唔知有冇伏?
另外,佢話包15KG寄倉( ...

我啱啱坐左,坐位同hke差唔多,準時,行李可以合併用

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

ming1020 發表於 20-1-23 05:10

謝回覆

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ming1020 發表於 20-1-23 05:10

正! thx!
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 20-1-23 11:51
正! thx!

係正,我仲要係仁川轉飛東京(都係德威),行李可以直掛由香港到東京

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ming1020 發表於 20-1-23 11:55
係正,我仲要係仁川轉飛東京(都係德威),行李可以直掛由香港到東京

咁買好平?
放下自在

子爵府

ming1020 發表於 20-1-23 11:55

轉机等多久?机票加税價錢要多少?

侯爵府

cattz288 發表於 20-1-23 11:56
咁買好平?

我係特價買,本來諗住首爾玩十日,但買左機票後發現冇乜野啱玩,所以再加多張首爾東京來回,所有機票都係特價買,香港首爾來回$1700+首爾東京$1200,包行李連稅……轉機時間唔長cny有呢個價都抵玩

侯爵府

fatboyL2 發表於 20-1-24 09:33
轉机等多久?机票加税價錢要多少?

我係5am到仁川,7.45am機去東京,轉機唔麻煩好方便

象牙宮

ming1020 發表於 20-1-24 09:47
我係特價買,本來諗住首爾玩十日,但買左機票後發現冇乜野啱玩,所以再加多張首爾東京來回,所有機票都係 ...

咁你結果去左東京幾日?
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 20-1-24 10:10
咁你結果去左東京幾日?

琴日到,會玩6日,之後去首爾3日

象牙宮

ming1020 發表於 20-1-24 10:16

如果淨係喺首爾好悶囉~去滑雪嘛
放下自在

象牙宮

ming1020 發表於 20-1-24 10:16

請問德威係咪唔可以online check in?
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 20-1-27 09:07
請問德威係咪唔可以online check in?

香港唔可以

侯爵府

cattz288 發表於 20-1-24 10:30
如果淨係喺首爾好悶囉~去滑雪嘛

我其實麻麻地韓國,所以唔會係韓國滑,多數日本滑

象牙宮

ming1020 發表於 20-1-27 14:45
香港唔可以

thx
放下自在

大宅

ming1020 發表於 20-1-27 14:45
香港唔可以

請問去仁川機場報到時劃位還是可以online 劃定位先

首頁

尾頁

跳至