夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

不會了,男人沉迷一個新女人人,連女都可以不愛,什至可能覺得阻住地球轉(emoji)(過來人身份)。

侯爵府

2024年龍年勳章

者再觀察下吧。
等女兒再大d, 看在眼裡已經判斷到父母發生什麼事,
又可能你c6到時在內地有另一個小朋友分溥了愛心比女兒,
就讓時間沖淡父女感情, 到時帶女兒離開也未至於太傷心。

男爵府

明月幾時有 發表於 19-12-30 10:13
因為資產分配嘅問題

其實係

樓住,你和女兒現在好嗎?
祝福你們

大宅

回覆 chungmancy 的帖子

我果個出軌時,又未至於唔愛唔理個囡,但肯定係挑剔我多左,我做咩佢都唔順眼,小三則放個屁都係香的。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

如果係咁...你不如同佢... 傾清楚~~
反正點都要面對;

男爵府

樓主, sorry 無完全追晒個故事, 你和先生現在是什麼狀況?

複式洋房

hello1234567890 發表於 20-1-17 22:58
樓主你最近點呀?

多謝關心
好耐無上嚟
今晚有時間
可以update下

複式洋房

synshu 發表於 20-2-2 17:14
樓住,你和女兒現在好嗎?
祝福你們

多謝關心
好耐無上嚟
今晚有時間
可以update下

複式洋房

已經3-4個月無更新了。
今晚有一點時間,可以更新一下了。
原本諗住今年嘅新年,唔會再有佢嘅出席,應我都冇心情封利是。
就響年三十嗰一晚,佢話俾我聽佢想揀返屋企,已經同個女人分咗手,但係冇任何證據,而我要求嘅報到,交出回鄉卡,視像報到,佢全部都話做唔到。
其實佢唔係要求我原諒,佢只係通知我佢會揀返個屋企,而果一刻,我覺得算啦,當俾個下台階俾大家,反正我要走亦都唔係即刻可以走得到,亦都為咗小朋友,我都可以當原諒佢,而且我再同佢講,今後我唔會再check佢,但如果係我唔check佢嘅情況之下,佢都仲有蠱惑俾我發現到,咁今次就係最後一次啦。

複式洋房

由新年到而家四月啦,初初佢話會揀返屋企,我都同佢講我哋嘅溝通太少,以後要溝通返多啲,但係就只有我不停send訊息俾佢,佢有時會應,有時忙亦唔回應,佢忙唔應都唔緊要,但係佢從來就冇主動俾信息我,幾點返工,幾點放工,放工係咪即刻返嚟,定係食埋野先返,要我問我先會知,我唔問都係唔會知。
初頭我都有關心佢多啲,整宵夜等佢返嚟。但久而久之我發現,其實佢話返嚟呢個屋企,但係佢冇做過任何補償嘅嘢,不論係對我,定係對個屋企,佢雖然錫小朋友,但係都好少同佢玩,大家就好似當冇事發生一樣,繼續咁生活,溝通依然係冇嘅。

複式洋房

由於我發現我自己都依然係做緊獨腳戲,所以又唔知幾時開始我就唔再send訊息俾佢,係屋企我哋會繼續好和諧,盡量我都唔會同佢有衝突,我唔會再黑佢面,大家好似扮緊相敬如賓咁,佢得閒又係對住個電話,我就專心對住個女,同樣亦都專心對住個電話。

響呢段期間,其實我做返好多自己想做嘅嘢,開始搵返我自己,對於呢段關係我已經覺得好攰,都算係放棄狀態,對佢我係仲有感情,即係對一個親人嘅感情,但係咪要咁樣繼續落去我都唔太肯定,近來開始諗緊,我哋應該繼續扮落去,定係商討一個新嘅相處模式?
坦白為咗小朋友,我唔係幾想分開,但係而家咁樣膠着嘅狀態,亦係好煩惱。

複式洋房

明月幾時有 發表於 20-4-4 01:56
由新年到而家四月啦,初初佢話會揀返屋企,我都同佢講我哋嘅溝通太少,以後要溝通返多啲,但係就只有我不停 ...

好明顯你老公個人返左黎,但個心未返黎,咁嘅生活方式真係聽見都覺得辛苦,你點捱?

複式洋房

abacad 發表於 20-4-4 02:02
好明顯你老公個人返左黎,但個心未返黎,咁嘅生活方式真係聽見都覺得辛苦,你點捱?
...

其實而家還算可以,因為佢好少係屋企,事實佢工作都好忙,但有幾多係工作,有幾多係出咗去?我冇再深究。因為我都已經唔再執着,旁人聽起嚟好似好辛苦,但其實我已經冇咗呢個感覺,就好似同屋主咁。
所以我先至思考緊,其實大家係咪可以坦白咁講,在商討一個新嘅相處模式,起碼唔好扮關心,又或者唔好期望對方會再關心

複式洋房

...

其實一直咁落去唔係唔得,但係可以維持到幾耐,呢個就係我諗緊嘅問題

男爵府

明月幾時有 發表於 20-4-4 02:35
其實一直咁落去唔係唔得,但係可以維持到幾耐,呢個就係我諗緊嘅問題

我覺得你老公唔係揀左屋企,只係個大陸女人呃完錢走人/俾佢識穿左等等,佢只能夠選擇屋企。好快又俾第二個呃。

佢對你已經無哂感情,其實好多人離婚,夾硬有名無實,爸爸在家只玩電話,唔陪玩,我唔覺得個女會感覺到開心。

樓主努力儲多d本錢,有機會就走啦,無謂浪費時間光陰在呢個男人身上。話唔定仲可以遇到個第二春

複式洋房

DengCK 發表於 20-4-4 07:52
我覺得你老公唔係揀左屋企,只係個大陸女人呃完錢走人/俾佢識穿左等等,佢只能夠選擇屋企。好快又俾第二個 ...

有時我會諗,其實係咪佢識番嚟屋企就算呢,起碼小朋友仲可以有機會見下佢,而佢亦仲會分擔小朋友開支,如果分開,以佢性格,邊有可能仲抽空抽小朋友,錢更加唔會比到而家咁。
有時見到一些post係講緊青少年見到自己父母各有另一半在外嘅一點心情同感受,雖然我同佢而家表面無野,咁將來呢,如果發展成咁,小朋友一樣會唔開心同接受唔到,定係早一點讓佢知道,爸媽要分開,但同讓愛佢呢

男爵府

明月幾時有 發表於 20-4-4 09:23
有時我會諗,其實係咪佢識番嚟屋企就算呢,起碼小朋友仲可以有機會見下佢,而佢亦仲會分擔小朋友開支,如 ...

小朋友亦會睇到父母無交流無愛在當中。如果佢地知道父母純粹因為佢而唔分開更加會內疚,我覺得你唔需要太concern離婚後對仔的影響,因為離同不離都有缺點

大宅

...

我捱緊

大宅

DengCK 發表於 20-4-4 10:20
小朋友亦會睇到父母無交流無愛在當中。如果佢地知道父母純粹因為佢而唔分開更加會內疚,我覺得你唔需要太c ...

我認同,呢個問題真係要諗返自己多啲,我哋要開心,先有能力繼續帶住小朋友成長。

大宅

明月幾時有 發表於 20-4-4 09:23
有時我會諗,其實係咪佢識番嚟屋企就算呢,起碼小朋友仲可以有機會見下佢,而佢亦仲會分擔小朋友開支,如 ...

即係咁, 如果分開咗, 個男人就會唔多見仔女,又唔肯畀錢嘅話,咁呢啲男人同佢扮一家人咁生活落去我都覺得費事!冇必要為佢完呢場戲,等佢響小朋友面前扮好人。呢咁嘅人都唔係真心錫仔女,留嚟扮齊腳做乜?!

首頁

尾頁

跳至